Το Final Fantasy 16 δεν θα έχει DLCs

Το παιχνίδι θα είναι ‘one-off’
24 Μαΐου 2023 22:43
Το Final Fantasy 16 δεν θα έχει DLCs

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του Final Fantasy 16 και έτσι ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, ο παραγωγός του τίτλου, Naoki Yoshida, επιβεβαίωσε πως η Square Enix δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει κανένα DLC πακέτο για τον τίτλο, αφού το παιχνίδι θα είναι ολοκληρωμένο από την αρχή.

Ειδικότερα, σε μια συνέντευξη για το Game Informer, ο Yoshida τόνισε:

Πρόκειται για ένα one-off παιχνίδι. Ζητάμε από τους παίκτες να πληρώσουν το πλήρες αντίτιμο και έτσι θέλουμε μια εμπειρία που θα είναι ίση με το ποσό των χρημάτων που θα πληρώσουν. Θέλουμε να έχουν ικανοποίηση ίση με αυτή που πλήρωσαν ή και μεγαλύτερη από αυτή.

Δεν έχουμε ιδέα αν οι παίκτες θα ερωτευτούν τη Valisthea και αν θα ερωτευτούν την ιστορία του Clive και θα θέλουν να δουν περισσότερο από τον κόσμο και περισσότερους από τους χαρακτήρες του.

Έτσι, ενώ πάντα θέλουμε να εξετάζουμε το ενδεχόμενο των DLCs ή των spin-offs ή τέτοιου είδους πράγματα όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το παιχνίδι, πρώτα θέλουμε να δούμε αν οι παίκτες σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για την Valisthea και τον Clive. Μετά θα πάρουμε αυτή την απόφαση.

Ενδεχομένως, η στάση της Square Enix να οφείλεται στην αυστηρή κριτική που είχε δεχθεί για το λόγο αυτό το Final Fantasy 15. Συγκεκριμένα, πολλοί θεώρησαν ότι η ιστορία του Noctis και της παρέας του ήταν ελλιπής, αφού εν τέλει ολοκληρώθηκε μέσα από τα Episodes, μιας σειρά από τέσσερα DLC πακέτα. Το τελευταίο από αυτά, το Episode Ardyn έφτασε το Μάρτιο του 2019, δηλαδή περίπου τρία χρόνια μετά το αρχικό ντεμπούτο του τίτλου.

Να σας υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως το Final Fantasy 16 πρόκειται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 5 στις 22 Ιουνίου. Από την άλλη, όσον αφορά την κυκλοφορία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως θα χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.