Εταιρία NBA 2K και GTA: Οι παίκτες δεν αντέδρασαν στις ακριβότερες τιμές

Νέες δηλώσεις από την Take-Two
19 Μαΐου 2023 20:34
Εταιρία NBA 2K και GTA: Οι παίκτες δεν αντέδρασαν στις ακριβότερες τιμές

Έπειτα από πολλά χρόνια στα $60 και στα €69.99 αντίστοιχα, η γενιά αυτή ξεκίνησε με μια αρνητική εξέλιξη για τα πορτοφόλια των gamers, αφού τα περισσότερα παιχνίδια κοστίζουν πλέον $70 στην Αμερική και €79.99 αντίστοιχα στην Ευρώπη.

Αυτή η αύξηση των τιμών ξεκίνησε από το NBA 2K21 της Take-Two, το οποίο έγινε το πρώτο παιχνίδι της τρέχουσας γενιάς με τιμή 70 δολάρια τον Αύγουστο του 2020. Άλλοι μεγάλοι εκδότες, συμπεριλαμβανομένων των Sony, Activision, EA και Square Enix, ακολούθησαν γρήγορα το παράδειγμα. Παράλληλα, και η Microsoft και η Nintendo κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα πρώτα τους παιχνίδια με αυξημένη τιμή, ενώ η Ubisoft ανακοίνωσε επίσης ότι το επερχόμενο Skull & Bones θα είναι ο πρώτος της τίτλος με αυξημένη τιμή.

Τώρα, όπως φαίνεται, δε θα είναι παράξενο αν το νούμερο αυτό αυξηθεί ξανά στο μέλλον, αφού, σύμφωνα με την Take-Two, οι παίκτες δεν αντέδρασαν στις ακριβότερες τιμές.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων, ένας αναλυτής έθιξε το θέμα των τιμών, επισημαίνοντας ότι πολλές ανταγωνιστικές εταιρίες πωλούν με εκπτώσεις τα παιχνίδια τους εντός ημερών ή εβδομάδων από τις αρχικές τους κυκλοφορίες. Ρώτησε, λοιπόν, τα στελέχη της Take-Two, αν οι παίκτες δυσκολεύονται με τις αυξημένες τιμές.

Ο CEO, Strauss Zelnick, απάντησε χαρακτηριστικά:

Δεν βλέπουμε να υπάρχουν αντιδράσεις για τις τιμές στην πρώτη γραμμή. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι καταναλωτές επιδιώκουν να περιορίσουν τις δαπάνες τους, πηγαίνοντας είτε σε πράγματα που τους ενδιαφέρουν πραγματικά, τα blockbusters, είτε στα παιχνίδια που όντως αξίζουν. Μερικές φορές μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Τα καλά νέα, λοιπόν, είναι ότι έχουμε και blockbusters και έναν υπέροχο κατάλογο τίτλων.

Σε άλλα σχετικά νέα, η Take-Two μάλλον άφησε να εννοηθεί πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει το GTA 6. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.