Πωλήσεις-ρεκόρ με το καλημέρα για το Zelda: Tears of the Kingdom

Πήρε την πρωτιά και μάλιστα με τεράστια διαφορά
15 Μαΐου 2023 15:05
Πωλήσεις-ρεκόρ με το καλημέρα για το Zelda: Tears of the Kingdom

Το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom χρειάστηκε μόλις μερικές ώρες στα ράφια των καταστημάτων για να σπάσει ρεκόρ. Συγκεκριμένα, κατάφερε επίσημα και με διαφορά το μεγαλύτερο ντεμπούτο απ’ οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2023, όσον αφορά τη retail αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στα φώτα της δημοσιότητας ο επικεφαλής του GamesIndustry.biz, Christopher Dring, το Tears of the Kingdom μέσα σε μόλις δύο ημέρες από το αρχικό του ντεμπούτο, είναι ήδη το όγδοο πιο επιτυχημένο Zelda όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε να ξεπεράσει κιόλας τις πωλήσεις των Skyward Sword, The Wind Waker και A Link Between Worlds. Μάλιστα, όλα αυτά βασίζονται μόνο στις retail πωλήσεις του, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα ψηφιακά αντίτυπα που πουλήθηκαν μέσα από το Nintendo eShop.

Σε σύγκριση με το Hogwarts Legacy, το οποίο ήταν μέχρι πρότινος η μεγαλύτερη κυκλοφορία του 2023, το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom πέτυχε 54% καλύτερες retail launch πωλήσεις. Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως το Hogwarts Legacy ήταν multiplatform κυκλοφορία και για το PlayStation, αλλά και για το Xbox οικοσύστημα, ενώ το Tears of the Kingdom κυκλοφορεί αποκλειστικά και μόνο σε μια πλατφόρμα, στο Nintendo Switch. Σε σχέση με το Breath of the Wild, το αντίστοιχο ντεμπούτο του Tears of the Kingdom είναι 173% μεγαλύτερο.

Αν λάβουμε υπόψη τα έσοδα που έχει επιφέρει, το Tears of the Kingdom είναι ήδη το τέταρτο πιο επιτυχημένο Zelda όλων των εποχών, πίσω από τα Ocarina of Time και Twilight Princess που καταλαμβάνουν τις θέσεις τρία και δύο αντίστοιχα.

Βέβαια, δεν έχουμε να κάνουμε με το μεγαλύτερο Switch ντεμπούτο στην ιστορία της υβριδικής κονσόλας, αφού το κατόρθωμα αυτό ανήκει ακόμη στα Pokémon Scarlet and Violet που κυκλοφόρησαν πέρυσι, σαρώνοντας αμέσως σε πωλήσεις.