Το Nintendo Switch έχει πουλήσει περισσότερα παιχνίδια από τα DS και Wii

Νέο εντυπωσιακό ρεκόρ πωλήσεων
09 Μαΐου 2023 15:04
Το Nintendo Switch έχει πουλήσει περισσότερα παιχνίδια από τα DS και Wii

Το Nintendo Switch έχει πουλήσει τα περισσότερα αντίτυπα παιχνιδιών από οποιαδήποτε άλλη κονσόλα της Nintendo μέχρι σήμερα, ξεπερνώντας μάλιστα τα Nintendo Wii και Nintendo DS.

Πριν από λίγη ώρα σάς ενημερώσαμε για τις συνολικές πωλήσεις της υβριδικής κονσόλας, αλλά και των first-party παιχνιδιών της, ωστόσο μόλις αποκαλύφθηκε ένα ακόμη εντυπωσιακό ρεκόρ.

Σύμφωνα με το επίσημο site της Nintendo, το οποίο ενημερώθηκε πριν από λίγες ώρες, έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα παιχνιδιών (software) για το Nintendo Switch.

Αναλυτικότερα, το Switch έχει πουλήσει 1.036.130.000 παιχνίδια τα τελευταία 6 χρόνια που βρίσκεται διαθέσιμο στην αγορά, ενώ το Nintendo Wii που κυκλοφόρησε στο μακρινό πλέον 2006 κατάφερε να πουλήσει 921.85 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών. Από την άλλη, το Nintendo DS κατάφερε σε όλη τη ζωή του να πουλήσει 948.76 εκατομμύρια αντίτυπα τίτλων.

Αυτό το εντυπωσιακό νούμερο κατατάσσει το Switch στην κορυφή της Nintendo όσον αφορά το software ξενερώνοντας όλες τις άλλες κονσόλες της, συμπεριλαμβανομένων και των Nintendo GameCube, Nintendo 64 και Game Boy Advance.

Να σας υπενθυμίσουμε κάπου εδώ, ότι η ιαπωνική εταιρία έχει ένα ακόμη κρυμμένο άσσο στο μανίκι της, καθώς σε λίγες ημέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Επιπροσθέτως, τους τελευταίους μήνες είχε εξίσου πολύ σημαντικές κυκλοφορίες όπως τα Pokémon Scarlet/Violet, το Splatoon 3 και άλλα.

Τα παραπάνω νούμερα του Nintendo Switch ήρθαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των πιο πρόσφατων οικονομικών αποτελεσμάτων της Nintendo, για το τελευταίο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου.