Τσουχτερό πρόστιμο για τους δημιουργούς πασίγνωστου emulator του Switch

Καλούνται να πληρώσουν 2.4 εκατομμύρια δολάρια
05 Μαρτίου 2024 18:23
Τσουχτερό πρόστιμο για τους δημιουργούς πασίγνωστου emulator του Switch

Τον περασμένο μήνα σάς ενημερώσαμε με σχετικό άρθρο ότι η Nintendo μηνύει τους δημιουργούς ενός πασίγνωστου Nintendo Switch emulator, του Yuzu. Η ιαπωνική εταιρία ανέφερε στην κατάθεσή της στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών του Ρόουντ Άιλαντ, ότι η Tropic Haze (development ομάδα του emulator) είναι υπεύθυνη για την παράνομη διανομή πειρατικών αντιτύπων του πρόσφατου Zelda, πριν καν κυκλοφορήσει στην υβριδική κονσόλα στις 12 Μαΐου του 2023.

Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν νέες πληροφορίες για την αγωγή που έστειλε η Nintendo στην Tropic Haze. Όπως έγινε γνωστό, λοιπόν, η υπόθεση έχει διευθετηθεί και η Tropic Haze συμφώνησε να πληρώσει 2.4 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Επιπροσθέτως, ο πασίγνωστος emulator για PC θα κλείσει οριστικά.

Μάλιστα, η επίσημη σελίδα του Yuzu στο X ανέβασε ένα νέο post που αναφέρει τα εξής:

Σας γράφουμε σήμερα για να σας πούμε ότι το Yuzu και η υποστήριξή του Citra τελειώνουν εδώ μια για πάντα, καθώς η ομάδα μας ήταν πάντα ενάντια στην πειρατεία. Ξεκινήσαμε τα projects μας με καλή πρόθεση, από πάθος μας για τη Nintendo, τις κονσόλες και τα παιχνίδια της, δεν σκοπεύαμε να προκαλέσουμε κακό.

Αλλά βλέπουμε τώρα ότι επειδή τα projects μας μπορούν να παρακάμψουν τα μέτρα τεχνολογικής προστασίας της Nintendo και να επιτρέψουν στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια εκτός εξουσιοδοτημένου υλικού, έχουν οδηγήσει σε εκτεταμένη πειρατεία. Συγκεκριμένα, απογοητευτήκαμε βαθιά όταν οι χρήστες χρησιμοποίησαν το λογισμικό μας για να διαρρεύσουν περιεχόμενο παιχνιδιού πριν από την κυκλοφορία του και να καταστρέψουν την εμπειρία των fans.