Η Capcom έχει έναν τεράστιο στόχο για το Street Fighter 6

Και μένει να δούμε αν θα τον καταφέρει
03 Μαΐου 2023 14:51
Η Capcom έχει έναν τεράστιο στόχο για το Street Fighter 6

Η Capcom αποκάλυψε τον στόχο της για τις πωλήσεις του Street Fighter 6, του νέου κεφαλαίου της εμβληματικής fighting σειράς και όπως φαίνεται είναι εξαιρετικά αισιόδοξη. Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός κολοσσός αναμένει ότι θα πουλήσει 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλες τις πλατφόρμες.

Αν πράγματι το καταφέρει αυτό, το Street Fighter 6 θα γίνει αυτόματα ο τίτλος με τις περισσότερες πωλήσεις στη μακρά ιστορία του franchise. Μέχρι στιγμής αυτό το ρεκόρ το κατέχει το Street Fighter 5, το οποίο έχει πουλήσει 7 εκατομμύρια από τη στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησε το 2016.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Capcom, Haruhiro Tsujimoto, δήλωσε στο Famitsu:

Η σειρά Street Fighter είναι η ναυαρχίδα μας, οπότε δεν διστάσαμε να επενδύσουμε σε αυτήν. Τα τελευταία χρόνια, πολλοί τίτλοι της σειράς Resident Evil έχουν πουλήσει 10 εκατομμύρια αντίτυπα και η σειρά Monster Hunter έχει πλέον τίτλους που στοχεύουν τα 20 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το Street Fighter V έχει ήδη πουλήσει πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα, οπότε αν μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας στις ψηφιακές πωλήσεις, θα μπορέσουμε να στοχεύσουμε τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα με το επόμενο παιχνίδι. Γι' αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με το Street Fighter 6, όλα όσα δεν μπορούσαμε να κάνουμε πριν.

Το Street Fighter 6 αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 2 Ιουνίου του 2023 για PlayStation 4, PlayStation 5, PC και Xbox Series X|S, ενώ μια arcade έκδοση θα έρθει αργότερα μέσα στη χρονιά. Το παιχνίδι θα κάνει χρήση της RE ENGINE της Capcom και θα διαθέτει ένα ποικίλο ρόστερ 18 μαχητών, συμπεριλαμβανομένων θρυλικών χαρακτήρων, όπως οι Ryu, Chun-Li και άλλοι.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, εκτός από τις κλασσικές μάχες που έχουν αγαπήσει οι fans όλα αυτά τα χρόνια, το Street Fighter 6 θα έχει και ένα open-world adventure mode, για να απολαύσουν οι επίδοξοι μαχητές. Το mode αυτό θα ονομάζεται World Tour και η Capcom το περιγράφει ως μια "immersive single-player story εμπειρία". Παράλληλα, αυτό δε θα είναι το μοναδικό καινούργιο mode, μιας και η Capcom έχει επιμεληθεί και το Battle Hub, το οποίο αφορά την online ανταγωνιστική πλευρά των πραγμάτων. Παράλληλα, μια ακόμη νέα λειτουργία του fighting τίτλου είναι τα Dynamic Controls, για τους αρχάριους της παρέας που δυσκολεύονται με τους συνδυασμούς και το αυστηρό timing που απαιτεί η εκτέλεση των combos.