Microsoft - Activision για το μπλοκάρισμα του deal: «Δεν είναι η τελευταία λέξη»

Παίρνει θέση ο Bobby Kotick
27 Απριλίου 2023 00:12
Microsoft - Activision για το μπλοκάρισμα του deal: «Δεν είναι η τελευταία λέξη»

Το χειρότερο δυνατό σενάριο ήταν αυτό που έγινε τελικά πραγματικότητα για τη Microsoft πριν μερικές ώρες, αφού η προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard συνάντησε ένα τεράστιο εμπόδιο.

Η CMA, αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, αποφάσισε να μπλοκάρει το deal-μαμούθ των σχεδόν 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα μόλις έγιναν πολύ πιο δύσκολα για την Microsoft, αφού θα πρέπει να κινήσει χρονοβόρες νομικές διαδικασίες που όπως ακούγεται μπορεί να καθυστερήσουν την συγχώνευση πάρα πολλούς μήνες. Μάλιστα, πλέον δεν αποκλείεται η εξαγορά να ναυαγήσει και ολοκληρωτικά.

Ωστόσο, οι δύο εταιρίες φαίνεται πως δε θα το βάλουν κάτω, με τον CEO της Activision να δηλώνει εμφατικά πως αυτή δεν θα είναι η "τελευταία λέξη". Μάλιστα έγινε γνωστό πως ήδη έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για έφεση, με τον Kotick να σημειώνει πως σε κάθε περίπτωση η Activision παραμένει μια από τις ισχυρότερες εταιρίες του κλάδου.

Το μήνυμα του επικεφαλής της Activision Blizzard, Bobby Kotick, προς τους υπαλλήλους μετά το μπλοκάρισμα του deal από το Ηνωμένο Βασίλειο:

Σήμερα, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA), μια ρυθμιστική αρχή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισε να μην εγκρίνει τη συγχώνευσή μας με τη Microsoft. Αυτά δεν είναι τα νέα που θέλαμε - αλλά απέχουν πολύ από το να είναι η τελευταία λέξη για τη συμφωνία αυτή.

Μαζί με τη Microsoft, μπορούμε και θα αμφισβητήσουμε αυτή την απόφαση, και έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να ασκήσουμε έφεση στο βρετανικό δικαστήριο προσφυγών κατά του ανταγωνισμού. Είμαστε σίγουροι για την υπόθεσή μας, επειδή τα γεγονότα είναι με το μέρος μας: η συμφωνία αυτή είναι καλή για τον ανταγωνισμό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει να ενισχύσει την ηγετική του θέση στην τεχνολογία και η ένωση της Microsoft και της Activision θα επιτύχει ακριβώς αυτό. Σε μια εποχή που οι τομείς της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής νοημοσύνης ακμάζουν, γνωρίζουμε ότι η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα επωφεληθεί από τη δύναμη της Microsoft και στους δύο τομείς αυτούς, καθώς και από την ικανότητά μας να χρησιμοποιήσουμε άμεσα αυτές τις τεχνολογίες. Αντίθετα, εάν η απόφαση της CMA ισχύσει, θα καταπνίξει τις επενδύσεις, τον ανταγωνισμό και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε ολόκληρη τη gaming βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Αυτή η συγχώνευση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος που απογοητεύεται από τα εμπόδια και τις καθυστερήσεις. Είμαστε συνηθισμένοι σε μια εταιρική κουλτούρα που κινείται γρήγορα για την επίτευξη μεγάλων στόχων, οπότε είναι δύσκολο όταν δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε τα πράγματα με τον συνηθισμένο ενεργητικό μας ρυθμό. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την υπόθεσή μας, επειδή γνωρίζουμε ότι αυτή η συγχώνευση θα ωφελήσει τους υπαλλήλους μας, το ευρύτερο εργατικό δυναμικό του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα της τεχνολογίας και τους παίκτες σε όλο τον κόσμο.

Θα κάνω ό,τι μπορώ προσωπικά για να υπερασπιστώ το συμφέρον μας και να βοηθήσω τις ρυθμιστικές αρχές να κατανοήσουν την ανταγωνιστική δυναμική του κλάδου μας.  Αυτό που μου δίνει αυτοπεποίθηση είναι ότι, είτε είμαστε μόνοι μας είτε ενωμένοι με μια άλλη εταιρεία, είμαστε μια από τις ισχυρότερες εταιρείες στον κλάδο μας, έτοιμοι για συνεχή ανάπτυξη και έτοιμοι να αξιοποιούμε τα απίστευτα IPs μας.