ΦΗΜΗ: Τα «μεγάλα κεφάλια» της Microsoft είναι απογοητευμένα με την κατάσταση του Xbox

Αξιόπιστος ρεπόρτερ αποκαλύπτει τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες
22 Απριλίου 2023 00:12
ΦΗΜΗ: Τα «μεγάλα κεφάλια» της Microsoft είναι απογοητευμένα με την κατάσταση του Xbox

Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στα social media και τους gaming κύκλους, έπειτα από μια φήμη που έφερε στα φώτα της δημοσιότητας ο εξαιρετικά αξιόπιστος δημοσιογράφος Jeff Grubb, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Microsoft ειδικότερα όσον αφορά το Xbox.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Grubb έχει ένα τεράστιο ιστορικό επιβεβαιωμένων διαρροών, έχοντας πραγματικά αξιόπιστες πηγές εντός του Xbox. Για παράδειγμα είχε διαρρεύσει πολλούς μήνες πριν την αρχική ανακοίνωση, πως η εταιρία μιλούσε με τον Hideo Kojima για ένα αποκλειστικό παιχνίδι, παρόλο που η συμφωνία ήταν ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο τότε.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, στο Xbox; Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής Game Mess του Grubb, ο δημοσιογράφος, μαζί με τον επικεφαλής του GamesBeat, Mike Minotti, συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση του Xbox και τις επιδόσεις του πρόσφατου Hi-Fi Rush. Σύμφωνα με τον Grubb, τα μεγάλα κεφάλαια στη Microsoft δεν είναι ευχαριστημένα με την τρέχουσα κατάσταση του Xbox.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Minotti ρώτησε τον Grubb σχετικά με την ικανοποίηση της διοίκησης της Microsoft με το gaming τμήμα της, το Xbox. Ο Grubb απάντησε: "Μπορώ να σας πω ότι δεν είναι. Είναι αναστατωμένοι". Επισήμανε μάλιστα ότι η έλλειψη first-party κυκλοφοριών πέρυσι μπορεί να άφησε ορισμένους κατόχους του Xbox να νιώθουν τύψεις που αποφάσισαν να κάνουν αυτή την επιλογή κονσόλας.

Ο Grubb και ο Minotti συζήτησαν επίσης για την απόδοση του Hi-Fi Rush, του ρυθμικού παιχνιδιού της Tango Gameworks. Παρά τις θετικές κριτικές και το αρχικό ενδιαφέρον, το hype του παιχνιδιού φαίνεται ότι ξεθώριασε γρήγορα. Ο Grubb διερωτήθηκε κατά πόσο παράγοντες όπως η shadow-drop κυκλοφορία και η διαθεσιμότητα του Game Pass ή η τιμολόγηση μπορεί να συνέβαλαν στην υποτονική πορεία των πωλήσεών του.

Στη συνέχεια, η συζήτηση μεταφέρθηκε στον πιθανό αντίκτυπο του Game Pass στις πωλήσεις των παιχνιδιών. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι φήμες πήραν τέτοιες διαστάσεις που ο επικεφαλής marketing του Xbox, Aaron Greenberg, αναγκάστηκε να πάρει θέση, ξεκαθαρίζοντας πως το Hi-Fi Rush ήταν μεγάλη επιτυχία.

Αναλυτικότερα, το υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε:

Το Hi-Fi RUSH ήταν μεγάλη επιτυχία για εμάς και τους παίκτες μας σε όλες τις βασικές μετρήσεις και τις προσδοκίες. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευχαριστημένοι με αυτό που η ομάδα της Tango Gameworks παρέδωσε με αυτή την κυκλοφορία-έκπληξη.

Tags: