Elden Ring: Μοναδική διάκριση για τον Miyazaki σε λίστα του Time μαζί με MrBeast και Τζο Μπάιντεν

Ο δημιουργός του Elden Ring και επικεφαλής της FromSoftware ανάμεσα στους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κόσμου
14 Απριλίου 2023 12:01
Elden Ring: Μοναδική διάκριση για τον Miyazaki σε λίστα του Time μαζί με MrBeast και Τζο Μπάιντεν

Σε μια λαμπρή λίστα του περιοδικού TIME βρέθηκε ο Hidetaka Miyazaki, mastermind των "Souls" παιχνιδιών και δημιουργός του Elden Ring, καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2023.

Πρόκειται για την μοναδική προσωπικότητα που συμπεριλήφθηκε  από το Forbes και προέρχεται από τον χώρο των videogames, καθώς αυτή περιλαμβάνει ηθοποιούς του Χόλιγουντ, όπως τους Pedro Pascal, Colin Farrell και Jennifer Coolidge, καλλιτέχνες όπως την Doja Cat και την Beyonce, YouTubers όπως τον MrBeast, επιχειρηματίες όπως τον Elon Musk, αθλητές όπως τον Λιονέλ Μέσι και πολιτικούς όπως τον Τζο Μπάιντεν. 

Τη σκιαγράφηση και απόδοση του προφίλ του Miyazaki στο Forbes υπέγραψε ο Neil Druckmann της Naughty Dog και δημιουργός του The Last of Us. Παρόλο που δηλώνει ότι τα παιχνίδια του Miyazaki τον έκαναν να αισθάνεται δυστυχισμένος επειδή σαν παίκτης πέθαινε ξανά και ξανά, τόσο αυτός όσο και οι gamers ανά τον κόσμο, επιμένουν παίζοντάς τα επειδή τελικά κάνουν μια υπέρβαση. 

"Γι' αυτό και το Elden Ring -η τεράστια επιτυχημένη κυκλοφορία του 2022- είναι ένας σπουδαίος πρεσβευτής των βιντεοπαιχνιδιών και των μοναδικών συναισθημάτων που μπορούν να προκαλέσουν στον παίκτη, συναισθήματα που ένα παθητικό μέσο όπως η τηλεόραση δεν μπορεί ποτέ να αναπαραστήσει. Τα παιχνίδια του Miyazaki κάνουν τον παίκτη να αισθάνεται ολοκληρωμένος και έξυπνος - και όλα αυτά χάρη στην ασυμβίβαστη προσέγγιση του ίδιου και της ομάδας του. Αρνείται να εξηγήσει υπερβολικά τους μηχανισμούς ή την ιστορία, αλλά εμπιστεύεται τον παίκτη να τα καταλάβει μόνος του" - Druckmann για Miyazaki, Forbes.

Είναι αναμφίβολα μια σημαντική και mainstream τύπου αναγνώριση για τη συνεισφορά του Miyazaki στη gaming βιομηχανία, την οποία είναι μόλις ο δεύτερος σχεδιαστής παιχνιδιών που λαμβάνει. Ο πρώτος που μπήκε στην ίδια λίστα του περιοδικού Times ήταν ο θρυλικός Shigeru Miyamoto, δημιουργός του Mario το 2007. 

Το Elden Ring παραμένει ως ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά παιχνίδια του 2022 και κατά πολλούς το καλύτερο παιχνίδι για πέρυσι, ενώ αναδείχθηκε και GOTY αποσπώντας το σχετικό βραβείο στα The Game Awards 2022. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα μεγάλο update που αναβαθμίζει σημαντικά τα γραφικά του

Αναμένεται επίσης το πρώτο του expansion με τίτλο "Shadow of the Erdtree", το οποίο όμως ακόμη δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει. Το Elden Ring βρίσκεται διαθέσιμο για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.