Παρενόχληση από gamers στην ηθοποιό της Ada Wong – Αναγκάστηκε να κλείσει το Instagram της

Έπεσε θύμα online bullying
03 Απριλίου 2023 09:58
Παρενόχληση από gamers στην ηθοποιό της Ada Wong – Αναγκάστηκε να κλείσει το Instagram της

Η Lily Gao είναι μια κινεζικής καταγωγής Καναδή ηθοποιός που πρόσφατα έδωσε τη φωνή της στην λατρεμένη χαρακτήρα Ada Wong, στο remake του Resident Evil 4 που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα. Η ερμηνεία της Gao έλαβε ωστόσο μικτές αντιδράσεις από τους οπαδούς. Κάποιοι την επαίνεσαν επειδή έδωσε μια φρέσκια και ρεαλιστική εκδοχή της Ada, ενώ άλλοι την επέκριναν ως αδιάφορη, τονίζοντας ότι δεν μοιάζει καθόλου με την αρχική φωνή της Jolene Andersen, η οποία είχε ενσαρκώσει την Ada Wong στο remake του Resident Evil 2.

Ωστόσο, ορισμένοι gamers ξεπέρασαν τα όρια της λογικής και της κριτικής και έφτασαν το θέμα στα άκρα, με ενέργειες παρενόχλησης και κακοποίησης. Συγκεκριμένα, εδώ και ημέρες η Gao έχει βομβαρδιστεί με μηνύματα και σχόλια μίσους στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στο Instagram, όπου είχε δημοσιεύσει αρκετές φωτογραφίες από την προσωπική της ζωή και τη δουλειάς της. Ορισμένα από τα σχόλια την κατηγορούσαν ότι κατέστρεψε το παιχνίδι, ότι σπατάλησε τα χρήματα των gamers και ότι είναι κακή ηθοποιός. Κάποιοι μάλιστα έκαναν ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια για την εμφάνιση και την εθνικότητά της.

Ως αποτέλεσμα αυτής της παρενόχλησης, η Gao διέγραψε τις περισσότερες φωτογραφίες της από τον λογαριασμό της στο Instagram, αφήνοντας μόνο μία ανάρτηση που εξηγεί τον ρόλο των προνομίων στην κοινωνία. Έχει επίσης απενεργοποιήσει τα σχόλια σε αυτή την ανάρτηση. Γενικότερα, το bulling έφτασε σε τέτοιο βαθμό που η ηθοποιός φαίνεται ότι αποφάσισε να αποσυρθεί -τουλάχιστον για την ώρα- από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να αποφύγει περαιτέρω κακοποίηση από τα διαδικτυακά τρολ.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η Lily Gao είναι μια ταλαντούχα και παθιασμένη ηθοποιός που έχει δουλέψει σε διάφορα projects εκτός από το remake του Resident Evil 4. Έπαιξε επίσης την Ada Wong στην κινηματογραφική μεταφορά του Resident Evil: Welcome to Raccoon City που κυκλοφόρησε πέρυσι. Παράλληλα, έχει εμφανιστεί στην τηλεοπτική σειρά The Expanse ως Nancy Gao, καθώς και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές, όπως τα The Handmaid's Tale, Slip και Chapelwaite.

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια ηθοποιός παρενοχλείτε από games. Το 2017, η Laura Bailey, η οποία έδωσε τη φωνή της στην Abby στο The Last of Us Part II, δέχτηκε μέχρι και απειλές θανάτου για το ρόλο της στο παιχνίδι.