EA: Μεγάλο κύμα απολύσεων και γενική «αναδιάρθρωση» για την εταιρία των FIFA

Θα διώξει το 6% του εργατικού της δυναμικού
30 Μαρτίου 2023 08:32
EA: Μεγάλο κύμα απολύσεων και γενική «αναδιάρθρωση» για την εταιρία των FIFA

Η Electronic Arts, μια από τους μεγαλύτερες εταιρίες publishing βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα απολύσει το 6% του εργατικού δυναμικού της, δηλαδή περίπου 800 υπαλλήλους, στο πλαίσιο ενός σχεδίου "αναδιάρθρωσης". Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα συρρικνώσει τους χώρους των γραφείων της, για να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και να επικεντρωθεί στη βασική της στρατηγική.

Οι απολύσεις έρχονται παρά το γεγονός ότι η EA ανακοίνωσε μικτό κέρδος 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο του Ιανουαρίου και παρά το γεγονός ότι η gaming βιομηχανία γνώρισε πρωτόγνωρα κέρδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, η EA μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις της για τις πωλήσεις μετά την καθυστέρηση της κυκλοφορίας ενός παιχνιδιού που βασίζεται στο Star Wars franchise, ενώ είχε να αντιμετωπίσει και σκληρό ανταγωνισμό από άλλους εκδότες, όπως η Warner που κυριάρχησε τον τελευταίο καιρό χάρη στην τεράστια επιτυχία του Hogwarts Legacy.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EA, Andrew Wilson, δήλωσε ότι η εταιρεία θα παρέχει ευκαιρίες στους επηρεαζόμενους υπαλλήλους της για να μετακινηθούν σε άλλα projects, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, θα παρέχει αποζημίωση και πρόσθετες παροχές. Από την άλλη, όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας, τόνισε:

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να επικεντρωθούμε στις στρατηγικές μας προτεραιότητες: να δημιουργούμε παιχνίδια και εμπειρίες που απασχολούν τεράστιες διαδικτυακές κοινότητες, να δημιουργούμε εκπληκτικές διαδραστικές ιστορίες και να ενισχύουμε τη δύναμη της κοινότητας μέσα και γύρω από τα παιχνίδια μας, με κοινωνικά εργαλεία και δημιουργικά εργαλεία.

Για την ιστορία, η EA δεν είναι η μόνη εταιρεία τεχνολογίας που ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας φέτος, καθώς πολλοί ακόμη κολοσσοί προετοιμάζονται για μια πιθανή οικονομική ύφεση εν μέσω της αύξησης των επιτοκίων και του πληθωρισμού. Σύμφωνα με στοιχεία της Challenger, Gray & Christmas Inc. οι απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας έφτασαν τις 63.000 μόλις μέσα στους δύο πρώτους μήνες του έτους. Η τάση είχε ξεκινήσει από το 2022, ενώ για παράδειγμα η Meta και η Amazon έχουν ανακοινώσει ήδη και δεύτερο γύρο απολύσεων.