Grand Theft Auto: Νέο φοβερό ορόσημο εσόδων χάρη στο GTA V

Γνωρίστε το franchise των $8 δισεκατομμυρίων σε έσοδα
21 Φεβρουαρίου 2023 23:36
Grand Theft Auto: Νέο φοβερό ορόσημο εσόδων χάρη στο GTA V

Η επιτυχία του Grand Theft Auto V μπορεί χαρακτηριστεί απαράμιλλη και δίχως προηγούμενο, αφού μόνο ο εαυτός του -δηλαδή το GTA 6- ίσως να μπορέσει να τη ξεπεράσει. Και αυτό με μεγάλο ερωτηματικό. 

Για μια ακόμη φορά τα οικονομικά αποτελέσματα της Take-Two αποκαλύπτουν το πόσο μεγάλη συνεισφορά έχει το GTA V σε ολόκληρο το franchise, καθώς ξεπέρασε ένα ακόμη αδιανόητο ορόσημο εσόδων. 

Σύμφωνα με την οικονομική αναφορά της Take-Two στην SEC των ΗΠΑ έγινε γνωστό ότι το franchise του Grand Theft Auto ξεπέρασε τα $8 δισεκατομμύρια δολάρια εσόδων. Πιο συγκεκριμένα ξεπέρασε τα $8.13 δισεκατομμύρια σε έσοδα και χρωστάει αυτό το ορόσημο στην τρομερή επιτυχία του GTA V που κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια. 

Η αίτηση δείχνει ότι τα προϊόντα της σειράς Grand Theft Auto αποτέλεσαν το 15% των συνολικών καθαρών εσόδων του εννεαμήνου για το οικονομικό έτος του 23, τα οποία ανέρχονται σε 585,55 εκατομμύρια δολάρια. Σε τριμηνιαία βάση, διαπιστώθηκε ότι οι τίτλοι GTA έβγαλαν 191.203 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του FY23 και αποτέλεσαν το 13,58% των συνολικών τριμηνιαίων καθαρών εσόδων της περιόδου.

Αυτά τα νούμερα του GTA franchise δεν ήταν αρκετά για να εξυψώσουν τα οικονομικά της Take-Two αφού σύμφωνα με τον CFO, Lainie Goldstein, οι υπόλοιποι τίτλοι απέδωσαν λιγότερα από όσα αναμενόταν. Τα τρία παιχνίδια με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα καθαρά έσοδά της αναμένεται και πάλι να είναι τα GTA V, GTA Online και NBA 2K. 

Για την ιστορία, το πιο πρόσφατο μεγάλο update του Grand Theft Auto V με τίτλο "Los Santos Drug Wars" προσέφερε και μια μεγάλη αναβάθμιση στα γραφικά του παιχνιδιού.