Όλα τα παιχνίδια του Xbox στο PC έρχονται στο GeForce Now - Νέο deal Microsoft και Nvidia

Με οψιόν προσθήκης και του Call of Duty μελλοντικά
21 Φεβρουαρίου 2023 22:46
Όλα τα παιχνίδια του Xbox στο PC έρχονται στο GeForce Now - Νέο deal Microsoft και Nvidia

Οι Microsoft και Nvidia ήρθαν σε συμφωνία για την κυκλοφορία όλων των τίτλων του Xbox στο PC μέσα από την υπηρεσία GeForce Now

Μια από τις "οψιόν" της συμφωνίας περιλαμβάνει και το franchise του Call of Duty εφόσον ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες της Microsoft για να εξαγοράσει την Activision Blizzard

Πρακτικά με αυτό το deal η Microsoft έφερε στον πλευρό έναν ακόμη σύμμαχο στον αγώνα της να επικυρώσει τη συμφωνία, μετά και την αντίστοιχη με την Nintendo. "Η Nvidia υποστηρίζει πλέον αυτή τη συμφωνία" έγραψε ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, στο επίσημο ανακοινωθέν, το οποίο έγινε αμέσως μετά από μια ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Κομισιόν. 

Και η Nvidia από την πλευρά της δήλωσε ρητά πως είναι στο πλευρό της Micrisoft όσον αφορά την εξαγορά-μαμούθ των $69 δις. "Η συνεργασία προσφέρει αυξημένες επιλογές στους παίκτες και επιλύει τις ανησυχίες της Nvidia σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Ως εκ τούτου, η Nvidia προσφέρει την πλήρη υποστήριξή της για τη νομοθετική έγκριση της εξαγοράς" δήλωσε η Nvidia. 

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει μερικές λεπτομέρειες αυτού του μεγάλου deal, ο Phil Spencer έγραψε μέσα από το Twitter του ότι η συμφωνία έχει διάρκεια δεκαετίας, όπως έγινε και με τη Nintendo. "Υπογράψαμε μια δεκαετή συμφωνία με την NVIDIA που θα επιτρέπει στους παίκτες του GeForce NOW να streamάρουν τα παιχνίδια του Xbox για PC, καθώς και τους τίτλους της Activision Blizzard για PC, συμπεριλαμβανομένου του COD, μετά την εξαγορά. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους ανθρώπους - όπως και αν επιλέγουν να παίξουν." έγραψε στο tweet του ο επικεφαλής του Xbox. 

 

Ο Smith σημείωσε ότι μετά και τις συμφωνίες με Nintendo και Nvidia, το Call of Duty θα βρεθεί σε ακόμη 150 εκατομμύρια συσκευές που δεν το έχουν σήμερα.