10 χρόνια από την αποκάλυψη του Cyberpunk 2077 – Δείτε ξανά το πρώτο trailer

Σαν σήμερα είχαμε δει για πρώτη φορά το παιχνίδι
10 Ιανουαρίου 2023 21:58
10 χρόνια από την αποκάλυψη του Cyberpunk 2077 – Δείτε ξανά το πρώτο trailer

Μπορεί το Cyberpunk 2077 να είναι ακόμη μια σχετικά πρόσφατη κυκλοφορία, με τις εκδόσεις των next-gen κονσολών PS5 και Xbox Series X|S να μην έχουν κλείσει ακόμη ένα χρόνο, αλλά κι όμως έχει περάσει μια ολόκληρη δεκαετία από την αρχική του αποκάλυψη!

Όπως επισήμανε ο Global Community Director της CD Projekt, Marcin Momot, το αρχικό teaser trailer του παιχνιδιού είχε κυκλοφορήσει σαν σήμερα, ακριβώς δέκα χρόνια πριν, στις 10 Ιανουαρίου του 2013. Το βίντεο δεν περιλάμβανε gameplay πλάνα και αντιθέτως ήταν CGI, δείχνοντας «πώς το Psycho Squad μπορεί να αποκτήσει ένα νέο μέλος».

Το πρώτο trailer του Cyberpunk 2077 από το 2013:

Για την ιστορία, η πρώτη-πρώτη φορά που η CD Project είχε μιλήσει για το Cyberpunk 2077 ήταν το Μάιο του 2012, τρία ολόκληρα χρόνια πριν την κυκλοφορία του The Witcher 3: Wild Hunt. Ωστόσο, το 2013 είδαμε τελικά το πρώτο trailer. Έπειτα, επικράτησε σιγή ιχθύος για το project, το οποίο εξαφανίστηκε δίχως υπερβολή από προσώπου γης, για να αποκαλυφθεί εκ νέου στη συνέντευξη Τύπου της Microsoft στην E3 2018.

Εν τέλει, η κυκλοφορία του πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2020, με τις εβδομάδες που ακολούθησαν να είναι χαοτικές. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι υπέφερε από πολύ σοβαρά τεχνικά προβλήματα, ειδικότερα στις εκδόσεις των PS4 και Xbox One, σε βαθμό που αφαιρέθηκε από το PlayStation Store προσωρινά, ενώ έπεσαν μηνήσεις και ξεκίνησαν ειδικά προγράμματα επιστροφής χρημάτων.

Η μεγάλη αναβίωση για τον τίτλο ήρθε μέσα στο 2022, αφού χάρη στο anime Cyberpunk: Edgerunners και τα πολλαπλά updates, κατάφερε να σπάσει ρεκόρ παικτών και πωλήσεων. Πλέον οι παίκτες έχουν να προσμένουν το Phantom Liberty πακέτο επέκτασης μέσα στο 2023, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και ένα ολοκληρωμένο sequel.