Θυμάστε όλες εκείνες τις φήμες για το Nintendo Switch Pro; Τελικά μάθαμε τι συνέβη

Τα πλάνα της Nintendo άλλαξαν
29 Δεκεμβρίου 2022 17:25
Θυμάστε όλες εκείνες τις φήμες για το Nintendo Switch Pro; Τελικά μάθαμε τι συνέβη

Υπήρχε μια περίοδος λίγο πριν την κυκλοφορία του Nintendo Switch OLED που τα social media και τα forums είχαν κατακλιστεί με φήμες για το λεγόμενο Nintendo Switch Pro. Συγκεκριμένα, ακουγόταν ότι πέρα από το νέο μοντέλο με την OLED οθόνη, το οποίο τελικά έφτασε στα ράφια των καταστημάτων τον Οκτώβριο του 2021, η Nintendo ετοίμαζε και ένα Switch με περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, το οποίο χάρη στο DLSS και τα καλύτερα specs θα μπορούσε να τρέξει παιχνίδια μέχρι και σε 4K αναλύσεις.

Τελικά, οι αμέτρητες φήμες έπεσαν στο κενό και το Nintendo Switch Pro δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Τώρα, το τοπίο έρχεται να ξεκαθαρίσει το Digital Foundry, με τον John Linneman που εργάζεται για το γνωστό κανάλι να αποκαλύπτει τι συνέβη.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο Linneman στο πιο πρόσφατο podcast του Digital Foundry, η Nintendo πράγματι σχεδίαζε κάποτε ένα Nintendo Switch Pro, μια mid-generation αναβάθμιση, το οποίο τελικά ακυρώθηκε για λόγο που δεν ξέρουμε. Έτσι, στην αγορά έφτασε μόνο το OLED Switch, με την εταιρία να επικεντρώνεται πλέον σε μια κονσόλα που δε θα είναι απλή ανανέωση, αλλά πραγματικά next-gen.

Μιλώντας σχετικά, τόνισε:

Νομίζω ότι σε κάποια φάση, απ' ό,τι καταλαβαίνω μιλώντας με διάφορους developers, εσωτερικά της Nintendo υπήρχε ένα είδος mid-generation αναβάθμισης για το Switch. Τελικά, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί πλέον. Έτσι, είναι αρκετά ξεκάθαρο πως ό,τι και να κάνουν στη συνέχεια θα είναι το πραγματικό next-gen hardware τους.

Για την ιστορία, ο Linneman εικάζει πως το επόμενο Switch δε θα καταφθάσει μέσα στο 2023. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε παρακολουθώντας την σχετική συζήτηση μέσα από τον player που ακολουθεί.