Hideo Kojima: Έχει σχέδιο για να «ζήσει» και μετά θάνατον!

Και το αποκάλυψε στη νέα του συνέντευξη
29 Δεκεμβρίου 2022 14:07
Hideo Kojima: Έχει σχέδιο για να «ζήσει» και μετά θάνατον!

Όπως φαίνεται, ο Hideo Kojima, ο οποίος έχει φτάσει αισίως τα 59 του χρόνια, δε σκοπεύει να σταματήσει σύντομα να φτιάχνει παιχνίδια. Για την ακρίβεια, το «σύντομα» δεν είναι και η πιο εύστοχη λέξη, αφού ο Ιάπωνας δημιουργός έχει σχέδιο για να «ζήσει» και μετά θάνατον και να συνεχίσει να συνεισφέρει στην Kojima Productions!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη του Death Stranding 2, ο Kojima παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης τής ύλης στο IGN, στο πλαίσιο της οποίας ρωτήθηκε ποιες είναι οι αρχές που θέλει να αφήσει στην ομάδα του για τα επόμενα 50 ή 100 χρόνια. Η απάντηση του; Δε σκοπεύει να αφήσει την ομάδα του, όταν το σώμα του τον εγκαταλείψει! Αντιθέτως, θέλει να μετατρέψουν τη συνείδηση του σε τεχνητή νοημοσύνη (AI), κάτι που θα του επιτρέψει, κατά κάποιον τρόπο, να ζήσει για πάντα.

Χαρακτηριστικά, ο Kojima δήλωσε:

I'll probably become an AI and stick around

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξής του ακολουθεί παρακάτω:

Υπάρχουν κάποιες φιλοσοφίες ή συναισθήματα που θα ήθελες να αφήσεις πίσω σου στην Kojima Productions, μια εταιρεία που φέρει το όνομά σου, καθώς αυτή συνεχίζει στο μέλλον για τα επόμενα 50 ή 100 χρόνια;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ αυτό. Θα συνεχίσω να ηγούμαι όσο είμαι εδώ. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να διατηρηθούν ανέπαφες οι ρίζες μας όσον αφορά τη δημιουργία.

Ωστόσο, να ξέρεις, μάλλον θα γίνω τεχνητή νοημοσύνη και θα μείνω! Πρέπει να συνεχίσεις να λαμβάνεις ερεθίσματα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους αν θέλεις να δημιουργείς νέα πράγματα, οπότε φαντάζομαι ότι θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με άλλους και να βιώνω νέα πράγματα ακόμα και αν γίνω AI.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ιάπωνα δημιουργού πατώντας εδώ.