Nέο τεράστιο ορόσημο πωλήσεων για το Gran Turismo

Εντυπωσιάζουν οι πωλήσεις του racing franchise
23 Δεκεμβρίου 2022 22:20
Nέο τεράστιο ορόσημο πωλήσεων για το Gran Turismo

Το πρώτο Gran Turismo κυκλοφόρησε για το αρχικό PlayStation στις 23 Δεκεμβρίου του 1997 για την αγορά της Ιαπωνίας. Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από 25 χρόνια, η racing σειρά της Polyphony Digital και του PlayStation έκανε το ντεμπούτο της. Το franchise αγαπήθηκε όσο λίγα του είδους και έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην gaming ιστορία.

Φέτος, στις αρχές της χρονιάς, κατέφθασε και το έβδομο αριθμημένο κεφάλαιο, το οποίο βοήθησε τη σειρά να φτάσει ένα νέο μεγάλο και άκρως εντυπωσιακό ορόσημο πωλήσεων. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το PlayStation μέσα από ειδική ανάρτηση στο blog του, μέχρι σήμερα η σειρά Gran Turismo έχει πουλήσει πάνω από 90 εκατομμύρια αντίτυπα.

Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για το πιο επιτυχημένο franchise στην ιστορία του PlayStation ξεπερνώντας όλα τα υπόλοιπα μεγαθήρια της εταιρίας, όπως για παράδειγμα το God of War. Συγχρόνως, το Gran Turismo συγκαταλέγεται και μεταξύ των εμπορικότερων franchise της gaming βιομηχανίας γενικότερα, αφού λίγες σειρές έχουν καταφέρει να φτάσουν αυτό το νούμερο. Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από ένα μακροσκελές ευχαριστήριο μήνυμα από τον δημιουργό της σειράς, τον Kazunori Yamauchi, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:

Έχουμε μια νέα αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε την πρόοδό μας στο μέλλον, με μια ισχυρή αίσθηση του σκοπού. Εκτιμούμε την υποστήριξή σας τα τελευταία 25 χρόνια. Σας ευχαριστούμε.

Παράλληλα, τα φώτα της δημοσιότητας είδε και ένα ειδικό εορταστικό βίντεο για τα 25 χρόνια του Gran Turismo, το οποίο μπορείτε να δείτε μέσα από τον player που ακολουθεί:

Για την ιστορία, όλες οι οικιακές κονσόλες του PlayStation, αλλά και το PSP, είχαν τουλάχιστον ένα Gran Turismo, με τη σειρά να βιώνει το ζενίθ της στην εποχή του PlayStation 2. Η πιο πρόσφατη προσθήκη, το Gran Turismo 7, κατέφθασε στις 4 Μαρτίου του 2022 για το PlayStation 4 και το PlayStation 5.

Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε μέσα από το αναλυτικό review των Unboxholics, το οποίο τονίζει:

Το Gran Turismo 7 είναι ένα τρομερά πλούσιο πακέτο που προσφέρει περιεχόμενο για όλους, ξεκινώντας με το προσβάσιμο, εθιστικό και πολύ προσεγμένα δομημένο campaign που βρίθει από χαρακτήρα, μέχρι τα πιο σκληροπυρηνικά multiplayer modes που κλείνουν το μάτι στους λάτρεις του sim racing είδους. Η Polyphony Digital θεωρώ πως κατάφερε να ικανοποιήσει τους πάντες, παραδίδοντας ένα παιχνίδι ωδή στην αυτοκίνηση. Το Gran Turismo 7 δε γιορτάζει μόνο τα 25 χρόνια της σειράς, αλλά γιορτάζει συνολικά την κουλτούρα των αυτοκινήτων, γιορτάζει το τι σημαίνει να είσαι λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παρά τα όποια ψεγάδια, είναι μια “must” πρόταση για τους κατόχους PlayStation που έχουν έστω και λίγο το “racing μικρόβιο”.