Xbox: Έρχεται αύξηση τιμών στα first-party παιχνίδια του, όπως το PlayStation

Με κάθε επισημότητα στα χνάρια της τιμολογιακής πολιτικής της Sony - Από πότε ξεκινάει;
05 Δεκεμβρίου 2022 21:55
Xbox: Έρχεται αύξηση τιμών στα first-party παιχνίδια του, όπως το PlayStation

Στο δρόμο που χάραξε το PlayStation και άλλες εταιρίες κολοσσοί του gaming, βαδίζει πλέον με κάθε επισημότητα η Microsoft όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική των first-party τίτλων της. 

Σε ανακοίνωσή της διαμήνυσε ότι τα first-party παιχνίδια του Xbox θα αυξήσουν την τιμή πώλησής τους στα $69.99, ξεκινώντας από τους μεγάλους τίτλους του 2023 που έρχονται όπως τα Starfield, Redfall και Forza Motorsport.

Προς το παρόν η Microsoft και το Xbox δεν έχουν διευκρινίσει πώς θα διαμορφωθούν οι νέες τιμές σε άλλες περιοχές και νομίσματα του κόσμου, πέραν των ΗΠΑ, επομένως αναμένουμε περισσότερα επ'αυτού. Ωστόσο, βάσει των αλλαγών που έχουν γίνει από το PlayStation για τους τίτλους του PS5, εκτός απροόπτου οι τίτλοι του Xbox θα πωλούνται από εδώ και πέρα στα €79.99

Εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε στο IGN τα εξής για την αύξηση τιμής: 

Η τιμή αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο, την κλίμακα και την τεχνική πολυπλοκότητα αυτών των τίτλων. Όπως συμβαίνει με όλα τα παιχνίδια μας που αναπτύσσονται στο Xbox, θα γίνονται διαθέσιμα στο Xbox Game Pass από την πρώτη ημέρα. 

Για αυτήν την ολίγον τι αναμενόμενη κίνηση, είχε αναφερθεί παλιότερα ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, ο οποίος την είχε χαρακτηρίσει ως αναπόφευκτη. 

Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αυξήσουμε τις τιμές σε ορισμένα πράγματα, αλλά ενόψει της εορταστικής περιόδου θεωρήσαμε σημαντικό να διατηρήσουμε τις τιμές.

Κρατήσαμε τις τιμές στην κονσόλα μας, κρατήσαμε τις τιμές στα παιχνίδια μας και στη συνδρομή μας. Δεν νομίζω ότι θα μπορούμε να το κάνουμε αυτό για πάντα. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αυξήσουμε τις τιμές σε ορισμένα πράγματα...

Να αναφέρουμε επίσης, ότι το PlayStation αύξησε την τιμή λιανικής πώλησης του PS5 στην Ευρώπη κατά €50, ενώ και η Ubisoft είχε γνωστοποιήσει πως αυξάνει τη τιμή πώλησης των παιχνιδιών της.