ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Sony ανεβάζει την τιμή του PlayStation 5 στην Ευρώπη

Δείτε πόσο θα κοστίζει πλέον
25 Αυγούστου 2022 10:41
ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Sony ανεβάζει την τιμή του PlayStation 5 στην Ευρώπη

Η Sony, μέσα από το επίσημο blog του PlayStation ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα ανεβάσει την τιμή λιανικής για το PlayStation 5, μεταξύ άλλων σε Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία, Μεξικό και Καναδά.

Συγκεκριμένα, στα μέρη μας, το PS5 με το Ultra HD Blu-ray disk θα κοστίζει πλέον €549,99, ενώ αν θέλετε να προμηθευτείτε την έκδοση PS5 Digital Edition, τότε θα πρέπει να δώσετε €449,99. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο εκδόσεις της κονσόλας πήραν μία αύξηση περίπου €50, από την αρχική τους τιμή.

Η Sony δήλωσε τα εξής:

Το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον είναι μια πρόκληση που αναμφίβολα αντιμετωπίζετε πολλοί από εσάς σε όλο τον κόσμο. Βλέπουμε υψηλά ποσοστά παγκόσμιου πληθωρισμού, καθώς και δυσμενείς συναλλαγματικές τάσεις, που επηρεάζουν τους καταναλωτές και δημιουργούν πίεση σε πολλούς κλάδους.

Με βάση αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η SIE έλαβε τη δύσκολη απόφαση να αυξήσει την τιμή λιανικής του PlayStation 5 σε επιλεγμένες αγορές σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την Ασία-Ειρηνικό, τη Λατινική Αμερική, καθώς και στον Καναδά. Δεν θα υπάρξει αύξηση των τιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ αυτή η αύξηση της τιμής είναι μια αναγκαιότητα, δεδομένου του τρέχοντος παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος και των επιπτώσεών του στις επιχειρήσεις της SIE, η κορυφαία προτεραιότητά μας συνεχίζει να είναι η βελτίωση της κατάστασης των προμηθειών του PS5, έτσι ώστε περισσότεροι παίκτες να βιώσουν όλα όσα προσφέρει η κονσόλα, αλλά και όλα αυτά που θα φέρει μελλοντικά.

Για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.