Αύξηση τιμών: Η Ubisoft υιοθετεί και αυτή τα €79.99 στα PS5 και Xbox Series X|S

Η αρχή γίνεται με το Skull and Bones
14 Σεπτεμβρίου 2022 17:03
Αύξηση τιμών: Η Ubisoft υιοθετεί και αυτή τα €79.99 στα PS5 και Xbox Series X|S

Η Ubisoft ήταν μια από τις λίγες μεγάλες publishing εταιρίες της gaming βιομηχανίας που δεν είχε υιοθετήσει τη νέα τιμή των €79.99 για τις κυκλοφορίες της στα PS5 και Xbox Series X|S, προσφέροντας μάλιστα και δωρεάν αναβαθμίσεις των PS4 και Xbox One αντιτύπων. Όπως φαίνεται, όλα τα καλά πράγματα κάποτε τελειώνουν και έτσι και ο γαλλικός κολοσσός αλλάζει ρότα.

Συγκεκριμένα, η Ubisoft θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε η Take-Two, η Activision Blizzard και το PlayStation, αυξάνοντας τις τιμές των μεγάλων AAA κυκλοφοριών της στα PS5 και Xbox Series X|S. Ξεκινώντας με το Skull and Bones, από εδώ και στο εξής, οι τίτλοι της Ubisoft θα ζητούν από τους gamers στην Ευρώπη €79.99.

Οι τιμές των δύο εκδόσεων του Skull and Bones για το PS5 στο ελληνικό PlayStation Store:

Πέρυσι το Φεβρουάριο η Ubisoft είχε δηλώσει πως ακόμη δεν είχε αποφασίσει, αλλά τώρα, σε μια νέα δήλωση που παραχώρησε στο Axios, ο CEO Yves Guillemot ανέφερε χαρακτηριστικά:

Μερικά από τα παιχνίδια μας θα έρχονται στις ίδιες τιμές με τον ανταγωνισμό. Το μεγάλα AAA παιχνίδια μας θα κοστίζουν $70.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αύξηση πιθανότατα αφορά μόνο τα PS5 και Xbox Series X|S, όπως συνέβη και από τις άλλες publishing εταιρίες, αλλά ο Guillemot δεν προέβη σε κάποια περεταίρω διευκρίνηση, οπότε για την ώρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα.

Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως το Assassin's Creed Mirage, μια από τις πιο αναμενόμενες επερχόμενες κυκλοφορίες της εταιρίας, ζητά €49,99 για την έκδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσα από το επίσημο Ubisoft Store, οπότε ενδέχεται η αύξηση τιμών να μην επηρεάζει και το νέο κεφάλαιο της λατρεμένης σειράς. Συγκριτικά, το Skull and Bones, για την PC έκδοσή του, ζητά κοστίζει €59,99 στο Ubisoft Store.