GTA 6: Η Take-Two δεν πτοείται από το leak αλλά θα προσέχει περισσότερο

Δια στόματος Strauss Zelnick της Take-Two μαθαίνουμε τις νεότερες πληροφορίες
10 Νοεμβρίου 2022 01:21
GTA 6: Η Take-Two δεν πτοείται από το leak αλλά θα προσέχει περισσότερο

Η διαρροή του gameplay του GTA 6 ήταν ένα ατυχές και δυσάρεστο γεγονός για τη Rockstar Games, η οποία ωστόσο δείχνει απτόητη. Στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης των μετόχων της εκδότριας εταιρίας Take-Two και δια στόματος του CEO της, Strauss Zelnick, επαναδιατυπώθηκε πως παρά την τρομερά δυσάρεστη εξέλιξη, η ανάπτυξη του Grand Theft Auto 6 δεν θα επηρεαστεί

Τονίζει όμως ότι πλέον η Take-Two θα είναι πολύ πιο προσεκτική στο θέμα της κυβερνοασφάλειας, ούτως ώστε να αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό. 

"Όσον αφορά το leak ήταν τρομερά δυσάρεστο και παίρνουμε πολύ σοβαρά τέτοιου είδους περιστατικά. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αφαιρέθηκαν υλικά περιουσιακά στοιχεία, πράγμα που είναι καλό. Και σίγουρα, η διαρροή δεν θα έχει καμία επιρροή στην ανάπτυξη ή κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Zelnick. "Αλλά είναι τρομερά απογοητευτικό και μας αναγκάζει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο".

Το leak του GTA 6 που πλέον θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερης έκτασης στην gaming βιομηχανία, συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε είχαν διαρρεύσει δεκάδες πλάνα αρκετών ωρών και screenshots από μια υπό ανάπτυξη βερσιόν του, η οποία ωστόσο ήταν αποκαλυπτική ως προς το gameplay της. Στον απόηχο της διαρροής η Rockstar Games είχε προέβη στην εξής δήλωση: 

Πρόσφατα υποστήκαμε μια εισβολή στο δίκτυό μας, κατά την οποία ένας μη εξουσιοδοτημένος τρίτος είχε παράνομη πρόσβαση και κατέβασε εμπιστευτικές πληροφορίες από τα συστήματά μας, συμπεριλαμβανομένων πρώιμων πλάνων από την ανάπτυξη του επόμενου Grand Theft Auto. Προς το παρόν, δεν αναμένουμε καμία διακοπή στις υπηρεσίες μας για τα ζωντανά παιχνίδια μας, ούτε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ανάπτυξη των projects μας.



Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με το επόμενο παιχνίδι μας δημοσιεύτηκε με αυτόν τον τρόπο με όλους εσάς. Η δουλειά μας για το επόμενο Grand Theft Auto παιχνίδι θα συνεχιστεί κανονικά και η δέσμευσή μας να προσφέρουμε μια εμπειρία για εσάς, τους παίκτες μας, που θα ξεπερνά πραγματικά τις προσδοκίες σας, παραμένει όσο ποτέ άλλοτε. Θα σας ενημερώσουμε ξανά όλους σύντομα και, φυσικά, θα σας παρουσιάσουμε κατάλληλα αυτό το επόμενο παιχνίδι όταν θα είναι έτοιμο. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τη συνεχή υποστήριξή σας σε αυτή την κατάσταση.

Ο υπαίτιος της σοβαρής αυτής διαρροής ήταν τελικά ένας 17χρονος hacker, ο οποίος βρίσκεται αυτόν τον καιρό σε κέντρο κράτησης ανηλίκων

Περισσότερα για την υπόθεση του διαβόητου hacker μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ