GTA 6: Επιβεβαιώθηκε πως οι διαρροές ήταν αληθινές - Νέες εξελίξεις

Οι πρώτες κινήσεις της Rockstar Games
18 Σεπτεμβρίου 2022 19:23
GTA 6: Επιβεβαιώθηκε πως οι διαρροές ήταν αληθινές - Νέες εξελίξεις

Μια από τις μεγαλύτερες διαρροές που έχουμε δει ποτέ στη gaming βιομηχανία πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες, αφού το γύρο του διαδικτύου έκαναν διάφορα βίντεο που υποτίθεται ότι προερχόντουσαν από το άκρως αναμενόμενο Grand Theft Auto 6.

Τελικά, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία, αφού ο εξαιρετικά έμπιστος δημοσιογράφος του Bloomberg, Jason Schreier, ήρθε να τονίσει τώρα πως πράγματι μιλάμε για υλικό από το GTA 6. Συγκεκριμένα, μιλώντας με δικές του πηγές που γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια, ο Schreier επιβεβαίωσε την εγκυρότητα των διαρροών, αναφέροντας πως τα πλάνα προέρχονται από πρώιμη έκδοση του παιχνιδιού, η ανάπτυξη του οποίου προφανώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Αναλυτικότερα, τόνισε:

Όχι ότι υπήρχαν πολλές αμφιβολίες, αλλά επιβεβαίωσα με πηγές μου στη Rockstar ότι η μαζική διαρροή του Grand Theft Auto VI αυτό το Σαββατοκύριακο είναι όντως αληθινή. Το υλικό είναι πρώιμο και ημιτελές, φυσικά. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διαρροές στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών και για έναν εφιάλτη για τη Rockstar Games.

Όπως φαίνεται, η διαρροή οφείλεται σε κάποιο hack, με την επίσης έμπιστο ρεπόρτερ Tom Henderson να επισημαίνει πως ο leaker ζήτησε να επικοινωνήσει με κάποιον από την Rockstar Games, όταν η διαρροή έγινε «απροσδόκητα viral».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η Take-Two, μητρική εταιρία της Rockstar Games, φαίνεται πως έχει αρχίσει ήδη τις νομικές ενέργειες, ζητώντας από τις διάφορες βίντεο πλατφόρμες να κατεβάσουν τα πλάνα.

Τέλος, το θέμα σχολιάστηκε και από πολλές γνωστές προσωπικότητες της βιομηχανίας. Για παράδειγμα, θέση πήρε και ο Neil Druckmann, δημιουργός των The Last of Us και του Uncharted 4, ο οποίος είχε βιώσει κάτι αντίστοιχο λίγο πριν την κυκλοφορία του The Last of Us Part II.

Συγκεκριμένα, ο Druckmann, απευθυνόμενους στους developers της Rockstar Games, δήλωσε:

Σε όλους τους συναδέλφους μου εκεί έξω που επηρεάστηκαν από αυτή διαρροή, να ξέρετε ότι, ενώ αισθάνεστε συγκλονισμένοι αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που θα περάσει. Μια μέρα θα παίζουμε το παιχνίδι σας, θα εκτιμούμε την τέχνη σας και οι διαρροές θα μείνουν ως μια υποσημείωση στη σελίδα της Wikipedia. Συνεχίστε να προσπαθείτε. Συνεχίστε να δημιουργείτε τέχνη.