GTA 6: Ο 17χρόνος hacker δηλώνει αθώος – Τον έχουν σε κέντρο κράτησης νέων

Νέες εξελίξεις
28 Σεπτεμβρίου 2022 12:35
GTA 6: Ο 17χρόνος hacker δηλώνει αθώος – Τον έχουν σε κέντρο κράτησης νέων

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο πλέον περίφημος 17 χρόνος hacker από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος κατηγορείται για την παραβίαση των υποδομών της Rockstar Games και της Uber και τη διαρροή πλάνων από το GTA 6, ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί σε ένα ειδικό δικαστήριο για υποθέσεις ανηλίκων στο Λονδίνο.

Τώρα, όπως μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ του Bloomberg Law, ο έφηβος δήλωσε ότι είναι αθώος και δεν παραδέχεται πως έκανε κατάχρηση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ωστόσο, ο 17 χρόνος ομολόγησε την ενοχή του όσον αφορά την παραβίαση προηγούμενων όρων εγγύησης. Σε μια δήλωση στο Eurogamer, η Μονάδα Καταπολέμησης Κυβερνοεγκλήματος της Αστυνομίας της πόλης του Λονδίνου αναγνώρισε ότι ο ανήλικος εμφανίστηκε στο δικαστήριο το Σαββατοκύριακο και τώρα βρίσκεται σε ένα κέντρο κράτησης νέων.

Η εισαγγελέας Valerie Benjamin είπε στο δικαστήριο ότι ο ύποπτος χρησιμοποίησε ένα smartphone για να χακάρει τις εταιρείες και ζητούσε λύτρα για να τους δώσει ξανά πρόσβαση στο λογισμικό που αποκτήθηκε παράνομα. Πλέον η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανώτερου βαθμού, όπου θα εκδικαστεί μαζί με ένα «παρόμοιο» θέμα σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Για την ιστορία, ο έφηβος λέγεται ότι συνδέεται με την γνωστή hacking ομάδα Lapsus$ και φαίνεται πως είχε συλληφθεί ξανά εντός του 2022, για το hacking των υποδομών της Microsoft και της Nvidia.

Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι προηγούμενο ρεπορτάζ έκανε λόγο για τουλάχιστον άλλα δύο άτομα που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον της Rockstar και της Uber και έτσι προσεχώς αναμένονται επιπλέον συλλήψεις.

Φυσικά, μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο προκύψει.