GTA 6: O 17χρόνος hacker μάλλον είχε συνεργούς - Νέες εξελίξεις 

Σχετίζεται με την περίφημη hacking ομάδα Lapsus$
26 Σεπτεμβρίου 2022 07:54
GTA 6: O 17χρόνος hacker μάλλον είχε συνεργούς - Νέες εξελίξεις 

Οι αστυνομικές αρχές της πόλης του Λονδίνου επιβεβαίωσαν ότι ο 17χρόνος που συνελήφθη την Πέμπτη στο Οξφορντσάιρ του Ηνωμένου Βασίλειου κατηγορείται πλέον για δυο περιπτώσεις παραβίασης όρων εγγύησης και για δυο περιστατικά κατάχρησης ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε αν η σύλληψη σχετίζεται με την παραβίαση των δικτυακών υποδομών της Rockstar Games αυτόν τον μήνα, ενώ μιας και μιλάμε για ανήλικο δράστη, το όνομά του δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Αντιθέτως χρησιμοποιείται απλά η συντομογραφία ‘Α.Κ.’. 

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος Matthew Keys, που επικαλέστηκε δικές του πηγές, τονίζει ότι ο έφηβος όντως συνελήφθη για την εν λόγω επίθεση και τη διαρροή του GTA 6, καθώς και για την παραβίαση των υποδομών της Uber

Ο 17χρόνος αναφέρεται ότι είχε ξανά μπλεξίματα με τις αρχές φέτος και αυτή είναι η δεύτερη φορά που συλλαμβάνεται, αφού σχετίζεται με την περίφημη hacking ομάδα Lapsus$, η οποία πραγματοποίησε νωρίτερα το 2022 επιθέσεις σε κολοσσιαίες εταιρίες τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η Samsung και η Nvidia. 

Η ανώνυμη πηγή του δημοσιογράφου πρόσθεσε: 

Η σύλληψη έγινε έπειτα από έρευνα των ομοσπονδιακών αρχών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες συνεργάστηκαν με τους ομόλογούς τους στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ταυτοποιήσουν τον A.K. ως τον ύποπτο και για τις δύο επιθέσεις. 

Μια πηγή εντός της αστυνομίας ανέφερε ότι τουλάχιστον άλλα δύο άτομα πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον της Rockstar και της Uber και έτσι προσεχώς αναμένονται επιπλέον συλλήψεις. 

Όπως φαίνεται, ο hacker, μαζί με τους συνεργούς του, απέκτησαν τα στοιχεία που διέρρευσαν μέσω ενός εσωτερικού καναλιού επικοινωνίας στο Slack. Μάλιστα και η πρόσφατη παραβίαση της Uber, είχε και αυτή στο επίκεντρο της το Slack. 

Προσεχώς αναμένεται να έχουμε περισσότερες εξελίξεις, αφού η υπόθεση του 17χρόνου πέρασε από το Highbury Corner Youth δικαστήριο στις 24 Σεπτεμβρίου. Επομένως, μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε προκύψει.