Όλα τα βιντεοπαιχνίδια που γίνονται σειρές!

«Gaming βροχή» και στις streaming υπηρεσίες
25 Ιουλίου 2022 17:15
Όλα τα βιντεοπαιχνίδια που γίνονται σειρές!

Σε περίπτωση που δε σας έφτανε ο χαμός από τις περισσότερες από 30 gaming ταινίες που σας ενημερώσαμε πρόσφατα ότι έρχονται, ετοιμαστείτε και για μια αντίστοιχου βεληνεκούς «gaming βροχή» και στις streaming υπηρεσίες.

Κάτι που πολλοί gamers ενδεχομένως να μην είχαν αντιληφθεί είναι πως τα τελευταία χρόνια το Netflix έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για αμέτρητα λατρεμένα franchises, όπως τα Cyberpunk, Dragon Age, Devil May Cry και Assassin’s Creed. Πρόσφατα στο χορό μπήκαν και τα Amazon Prime Video και HBO, αναλαμβάνοντας σειρές όπως τα God of War, The Last of Us και Mass Effect. Κάπως έτσι, είτε είναι ταινία, είτε τηλεοπτική σειρά, είτε anime, σχεδόν κάθε γνωστό παιχνίδι θα μεταφερθεί με κάποιον τρόπο και στα άλλα μέσα ψυχαγωγίας.

Ας δούμε, λοιπόν, τώρα τα διάφορα παιχνίδια που έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι θα γίνουν σειρές, ενώ πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε και το αντίστοιχο άρθρο μας για τις gaming ταινίες!

Μιας και η λίστα είναι αρκετά μεγάλη, πάμε κατευθείαν στο ψητό!


The Witcher (Season 3)

Ημερομηνία: 2023

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Ίσως η δημοφιλέστερη σειρά της λίστας, μιας και οι πρώτες σεζόν έχουν κάνει ήδη το ντεμπούτο τους μέσα από τη συχνότητα του Netflix, καταφέρνοντας τεράστια νούμερα τηλεθέασης. Το The Witcher δίνει σάρκα και οστά στα λατρεμένα βιβλία του πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski, ωστόσο είναι ένα franchise που γνωρίζουν καλά οι gamers, χάρη στα παιχνίδια της CD Projekt που το έκαναν γνωστό παγκοσμίως και βασίζονται στο ίδιο πρωτογενές υλικό.

Η επίσημη σύνοψη της τρίτης σεζόν, που θα στείλει τον Geralt του Henry Cavill  σε νέες περιπέτειες, αναφέρει: Την ώρα που μονάρχες, μάγοι και τέρατα της Ηπείρου αγωνίζονται για να την αιχμαλωτίσουν, ο Geralt προσπαθεί να κρύψει την Ciri, αποφασισμένος να προστατέψει την οικογένειά του που μόλις έσμιξε ξανά, ενάντια σε όσους απειλούν να την καταστρέψουν. Με τη Ciri να έχει αποκτήσει πλέον και αυτή μαγικές ικανότητες, η Yennefer τους οδηγεί στο δάσος της Aretuza εκεί όπου ελπίζει να ανακαλύψει περισσότερα για τις κρυφές ικανότητες του κοριτσιού. Αντίθετα, όμως, ανακαλύπτουν ότι βρέθηκαν σε ένα πεδίο μάχης γεμάτο με πολιτική διαφθορά, σκοτεινή μαγεία και προδοσίες. Θα πρέπει να παλέψουν και να ρισκάρουν τα πάντα, αλλιώς θα χάσουν ο ένας τον άλλον.


League of Legends (Arcane: Season 2)

Ημερομηνία: 2023

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Μετά το κλείσιμο της πρώτης σεζόν το Νοέμβριο του 2021, η Riot Games και το Netflix ανακοίνωσαν πως στα σκαριά βρίσκεται και μια δεύτερη σεζόν για το λατρεμένο σόου, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το 2022. Δυστυχώς για την ώρα δεν υπάρχουν πολλές περισσότερες πληροφορίες.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Arcane βασίζεται στο σύμπαν του πασίγνωστου MOBA της Riot και εστιάζει στην ιστορία των αδερφών Vi και Jinx. Η σειρά είχε σαρώσει σε κριτικές, με τον Γιώργο Πρίτσκα να αναφέρει στο review του για το Unboxholics.com:

Εξωφρενικά καλοφτιαγμένο, μεθοδικά σκηνοθετημένο και ανεξάντλητα ευρηματικό με το μέσο του, το Arcane είναι ένας κανονικός θρίαμβος σε πολλαπλά επίπεδα.


The Cuphead Show! (Season 2)

Ημερομηνία: 19 Αυγούστου 2022

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Άλλη μια προσαρμογή παιχνιδιού από το Netflix, το The Cuphead Show! είναι η σειρά για το παιχνίδι που βασίστηκε στις σειρές κινουμένων σχεδίων. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη κατά κάποιον τρόπο.

Η δεύτερη σεζόν αναμένεται πολύ σύντομα και συγκεκριμένα στις 19 Αυγούστου, με περισσότερες περιπέτειες και… ατυχίες για τους Cuphead, Mugman και Ms. Chalice στο Inkwell Isle. Παραπάνω μπορείτε να βρείτε και το πρώτο teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η συνδρομητική υπηρεσία.


Halo (Season 2)

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Paramount+

Τι γνωρίζουμε: Μπορεί η τηλεοπτική βερσιόν της λατρεμένης sci-fi σειράς του Xbox να δίχασε την κοινότητα, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να σπάσει τα κοντέρ της τηλεθέασης του Paramount+ και έτσι συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το πράσινο φως για τη δεύτερη σεζόν είχε δοθεί πριν καν το αρχικό ντεμπούτο της σειράς, με τον David Wiever του Brave New World ως showrunner και εξωτερικό παραγωγό της 2ης σεζόν, αφού οι επικεφαλής του πρώτου κύκλου αποχώρησαν από το project.

Για την ιστορία, το Halo ακολουθεί τον Master Chief του Pablo Schreiber και την Dr. Catherine Halsey της Natasha McElhone, ενώ το cast πλαισιώνεται επίσης από τους Bokeem Woodbie, Yerin Ha, Natascha McElhone, Shabana Azmi, Natasha Culzac, Olive Gray, Bentley Kalu, Kate Kennedy, Charlie Murphy και Danny Sapani.


Resident Evil

Ημερομηνία: 14 Ιουλίου 2022

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Το Resident Evil του Netflix κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, αλλά όπως όλα δείχνουν, οι fans δεν αγάπησαν ιδιαίτερα τα 8 του επεισόδια. Συγκεκριμένα, η live-action τηλεοπτική σειρά, που βασίζεται στα θρυλικά horror παιχνίδια της Capcom, έχει αυτή τη στιγμή από τις χειρότερες βαθμολογίες από το κοινό, τόσο στο Metacritic, όσο και στα IMDb και Rotten Tomatoes.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review του Unboxholics.com πατώντας εδώ.


Cyberpunk: Edgerunners

Ημερομηνία: Σεπτέμβριος 2022

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Το Cyberpunk: Edgerunners είναι ένα anime spin-off του παιχνιδιού της CD Projekt από το γνωστό και ταλαντούχο στούντιο Trigger. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που ευθύνεται για εξαιρετικά δημοφιλή anime, όπως τα Little Witch Academia και Kill la Kill, η οποία μάλιστα επιστράτευσε και ένα all-star καστ. Συγκεκριμένα, director του Edgerunners είναι ο Hiroyuki Imaishi, γνωστός για τη συμμετοχή του στα Gurren Lagann, Neon Genesis Evangelion και Promare, τη συγγραφή του σεναρίου ανέλαβαν οι Masahiko Otsuka και Yoshiki Usa από το Star Wars: Visions και το Little Witch Academia αντίστοιχα, ενώ για τη μουσική υπόκρουση είναι υπεύθυνος ο ταλαντούχος συνθέτης Akira Yamaoka των Silent Hill παιχνιδιών.

H σειρά θα κάνει το ντεμπούτο του της τον Σεπτέμβριο, με την επίσημη περιγραφή να αναφέρει:

Το Cyberpunk: Edgerunners αφηγείται μια αυτόνομη ιστορία 10 επεισοδίων για ένα παιδί του δρόμου που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια πόλη του μέλλοντος που όλοι έχουν εμμονή με την τεχνολογία και τις τροποποιήσεις του σώματός τους. Έχοντας τα πάντα να χάσει, επιλέγει να μείνει ζωντανός με το να γίνει edgerunner — δηλαδή παράνομος μισθοφόρος γνωστός και ως cyberpunk.


Dragon Age: Absolution

Ημερομηνία: Δεκέμβριος 2022

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Άλλο ένα σόου που βασίζεται σε βιντεοπαιχνίδι και έρχεται από το Netflix είναι το  Dragon Age: Absolution. Πρόκειται για μία animated παραγωγή που προφανώς βασίζεται στα λατρεμένα RPGs της Bioware.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η μίνι σειρά θα έχει συνολικά έξι επεισόδια και θα καταφθάσει το Δεκέμβριο του 2022. Έρχεται με showrunner την Mairghread Scott (Magic: The Gathering TV series), σε μία παραγωγή της Red Dog Culture House (The Witcher: Nightmare Of The Wolf), ενώ και η BioWare έχει συνεισφέρει. Η δράση θα μας μεταφέρει στην Tevinter, μία αυτοκρατορία μέσα στο σύμπαν του Dragon Age, με ένα σύνολο από χαρακτήρες όπως ξωτικά, μάγους, ιππότες, qunari, red templars, δαίμονες και άλλους.


The Witcher: Blood Origin

Ημερομηνία: Δεκέμβριος 2022

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Το Netflix επιφύλασσε μια έκπληξη για όσους παρακολούθησαν τη 2η σεζόν του The Witcher, καθώς σαν "δώρο" έκρυβε ως post-credits σκηνή μια πρώτη ματιά στο επόμενο μεγάλο κεφάλαιο του Witcherverse. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, στα σκαριά βρίσκεται πέρα από την τρίτη σεζόν και η prequel μίνι σειρά The Witcher: Blood Origin. Αυτή θα μας ταξιδέψει χιλιάδες χρόνια πριν τις περιπέτειες του Geralt of Rivia του Henry Cavill και συγκεκριμένα στη γέννηση του πρώτου "Γητευτή".

Το teaser trailer έχει δει ήδη τα φώτα της δημοσιότητας και δίνει μια χορταστική ματιά στην Elven πολεμίστρια της Michelle Yeoh, η οποία πρωταγωνιστεί, αλλά και στους υπόλοιπους βασικούς χαρακτήρες. Να αναφέρουμε πώς η μίνι σειρά θα αποτελείται από έξι επεισόδια.

Το cast εκτός από τους  Laurence O'Fuarain, Sophia Brown, και Michelle Yeohπεριλαμβάνει τους: Sir Lenny Henry ("Lord Of the Rings" Series) ως Balor, Mirren Mack (The Nest) ως Merwyn, Nathaniel Curtis (It's A Sin) ως Brían, Dylan Moran (Black Books) ως Uthrok One-Nut. Επίσης οι Jacob Collins-Levy (Young Wallander) στο ρόλο του Eredin, με την Lizzie Annis ως Zacaré, Huw Novelli (The Capture) ως Callan "Brother Death", Francesca Mills (Harlots) ωςMeldof, Amy Murray ως Fenrik και Zach Wyatt (Karen Pirie) ως Syndril.

Ο Declan De Barra θα είναι ο showrunner, μαζί με την Lauren Schmidt Hissrich στο ρόλο του εκτελεστικού παραγωγού. Στην προκειμένη σειρά ο συγγραφέας των βιβλίων και πατέρας του σύμπαντος, Andrzej Sapkowski, ανέλαβε χρέη δημιουργικού σύμβουλου.


Sonic Prime

Ημερομηνία: 2022

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Μέσα στον καταιγισμό των gaming τηλεοπτικών σειρών που ετοιμάζει το Netflix συγκαταλέγεται και το Sonic Prime, το οποίο θα στείλει τον λατρεμένο μπλε σκαντζόχοιρο σε νέες περιπέτειες. Η 3D animated σειρά αναμένεται εντός του 2022 και λαμβάνει χώρα στο ίδιο setting με τα Sonic παιχνίδια, με πρωταγωνιστή τον μοντέρνο Sonic.

Στην παραγωγή βρίσκεται η Man of Action Entertainment, γνωστή για το Ben 10 και τη σειρά του Big Hero 6, με το σόου να περιγράφεται ως μια "περιπέτεια υψηλών οκτανίων" που θα ακολουθεί τον Sonic και τον αγώνα του να σώσει ένα "παράξενο νέο multiverse". Βασικός ανταγωνιστής θα είναι ο Dr. Eggman που απειλεί να καταστρέψει το σύμπαν, ενώ ο Sonic θα πρέπει να σώσει όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και τους φίλους του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σειρά θα διαθέτει 24 συνολικά επεισόδια.


The Last of Us

Ημερομηνία: 2023

Υπηρεσία: HBO

Τι γνωρίζουμε: Η πανάκριβη παραγωγή του HBO που λέγεται ότι κοστίζει πάνω από $10 εκατ. ανά επεισόδιο θα δώσει σάρκα και οστά στο λατρεμένο πόνημα της Naughty Dog. Έχει ειπωθεί ότι η πρώτη σεζόν των 10 επεισοδίων θα καλύψει τα γεγονότα του πρώτου The Last of Us, φυσικά με κάποιες απαραίτητες χρονικές τροποποιήσεις. Ο δημιουργός των παιχνιδιών, Neil Druckmann ανέλαβε το σενάριο και είναι εκτελεστικός παραγωγός στο project.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Joel θα έχει ο Pedro Pascal, ευρέως γνωστός για το The Mandalorian, ενώ την Ellie θα ενσαρκώσει η Bella Ramsey, γνωστή από το Game of Thrones. Μάλιστα, στο cast περιλαμβάνονται και Troy Baker και Ashley Johnson, δηλαδή οι Joel και Ellie των βιντεοπαιχνιδιών, οι οποίοι θα εμφανιστούν στη σειρά του HBO ως διαφορετικοί χαρακτήρες, αν και δεν έχουν γίνει γνωστοί οι ρόλοι τους.

Όσον αφορά το υπόλοιπο cast, ο Gabriel Luna του Terminator: Dark Fate θα υποδυθεί τον Tommy, η Nico Parker θα υποδυθεί τη Sarah, κόρη του Joel, η Anna Torv των Fringe και Mindhunter το ρόλο της Tess. Επίσης, ο Nick Offerman του Parks & Rec θα συμμετέχει ως Bill, ενώ η Storm Reid του Euphoria θα υποδυθεί την Riley.


Devil May Cry: The Animated Series

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Η εν λόγω σειρά έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό και είναι επίσης παραγωγή του Netflix. Η τελευταία πληροφόρηση που είχαμε ήταν το Νοέμβριου του 2021.

Συγκεκριμένα, το Devil May Cry: The Animated Series όπως θα ονομάζεται, είχε γίνει τότε γνωστό πως έχει ένα πανέτοιμο σενάριο όχι μόνο για την πρώτη σεζόν, αλλά και για επόμενες που θα ακολουθήσουν. Παραγωγός του project είναι ο Andi Shankar που είχε τον ίδιο ρόλο για την animated σειρά Castlevania του Netflix.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα scripts γράφτηκαν σε συνεργασία με τον Alex Larsen (Yasuke, Bodied), με τον Shankar να επιβεβαιώνει ότι η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια. Είπε επίσης ότι δημοφιλείς χαρακτήρες από το franchise, συμπεριλαμβανομένων των Lady και Vergil, θα εμφανιστούν στο 1ο κεφάλαιο.


Alan Wake

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: AMC

Τι γνωρίζουμε: Από το 2018 βρίσκεται στα σκαριά η τηλεοπτική σειρά του Alan Wake, όταν τότε μαθαίναμε πως με showrunner τον Peter Calloway του Legion και τον Sam Lake ως εκτελεστικό παραγωγό, τα στελέχη της Remedy προσπαθούσαν να πουλήσουν τη σειρά σε κάποιο κανάλι. Τελικά η επίσημη ανακοίνωση ήρθε το Μάιο του 2022, με την AMC να αγοράζει τα δικαιώματα.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πολλές περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες, αλλά η εμπλοκή του αρχικού δημιουργού του horror τίτλου, σίγουρα δίνει μια νότα αισιοδοξίας. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το AMC αποτελεί ένα δίκτυο, μαζί με τη streaming υπηρεσία AMC+, που έχει χαρίσει αριστουργηματικές σειρές στο παρελθόν, όπως το πολυβραβευμένο Μad Men, το Breaking Bad, το Better Call Saul και το The Walking Dead.


Assassin's Creed

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Πέρα από την ταινία με τον Michael Fassbender που υπάρχει ήδη στο Netflix, η Ubisoft συνεργάζεται με την streaming υπηρεσία και για τη δημιουργία μιας live-action τηλεοπτικής σειράς.

Το project ανακοινώθηκε αρχικά τον Οκτώβριο του 2020 και τον Ιούνιου του 2021 απέκτησε σεναριογράφο. Συγκεκριμένα, το Netflix προσέλαβε για το ρόλο τον Jeb Stuart. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έχει υπογράψει τα σενάρια των Die Hard και του υποψηφίου για Οσκαρ, The Fugitive. Περίπου ένας χρόνος έχει περάσει από τότε και ακόμη δε γνωρίζουμε τίποτα για το setting, το σενάριο ή για το πότε να περιμένουμε το σόου.


Castlevania: Nocturne

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Μετά τη μεγάλη επιτυχία της αρχικής μεταφοράς της σειράς της Konami, το Netflix ετοιμάζει και ένα spin-off σόου, το Castlevania: Nocturne. Αυτό θέλει να σας πει μία διαφορετική ιστορία, με τους Trevor Belmont, Richter, Sypha Belnades και Alucard Tepes, οι οποίοι τα βάζουν για άλλη μια φορά με τον Δράκουλα.

Η σειρά θα χρησιμοποιεί χαρακτήρες και στοιχεία από τα βιντεοπαιχνίδια Symphony of Night και Blood of Rondo και όπως έχει γίνει γνωστό θα διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Ο Kevin Kolde, ο οποίος εργάστηκε στην πρώτη σειρά, θα είναι ο showrunner του Castlevania: Nocturne, ενώ το σενάριο θα γράψει ο Clive Bradley.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει διαθέσιμη, αλλά ούτε σε τι στάδιο βρίσκεται η ανάπτυξή της.


Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Το Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix είναι ένα anime για ενήλικες, το οποίο ανακοινώθηκε το καλοκαίρι του 2021 και αναπτύσσεται από την Ubisoft Film & Television σε συνεργασία με το Netflix. Πρόκειται για μια σειρά έξι επεισοδίων, η οποία θα βασίζεται στο Blood Dragon expansion του Far Cry 3. 

Το anime θα έχει ως πρωταγωνιστές alter egos από γνωστούς ήρωες της Ubisoft, αποτίοντας φόρο τιμής στη δεκαετία του 1990. Δημιουργικό και εκτελεστικός παραγωγός θα είναι ο Adi Shankar.


Driver

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Binge

Τι γνωρίζουμε: Το Binge χαρακτηρίζεται ως μια immersive streaming πλατφόρμα, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για gaming σειρές και ταινίες και αναμένεται να διατεθεί εντός του 2022. Για να γεμίσει, λοιπόν, τους ψηφιακούς της καταλόγους, έκλεισε μεταξύ άλλων μια συμφωνία με τη Ubisoft τον Σεπτέμβριο του 2021, εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα του Driver.

Πρόκειται για την open-world action racing σειρά της γαλλικής εταιρίας, η οποία βρίσκεται στον πάγο εδώ και μερικά χρόνια, αλλά παρόλα αυτά θα επιστρέψει σε live-action μορφή. Για την ώρα δεν ξέρουμε περισσότερα, αλλά τα παιχνίδια λένε την ιστορία του John Tanner, ενός πρώην οδηγού αυτοκινήτων που έγινε μυστικός πράκτορας και η αποστολή του είναι να εξουδετερώσει το τοπικό συνδικάτο του εγκλήματος.


Fallout

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Amazon Prime Video

Τι γνωρίζουμε: Η σειρά Fallout είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2020 από την Amazon, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν τα γυρίσματά της να έχουν ξεκινήσει από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Το σόου αποτελεί μια σύμπραξη των Amazon Studios, Bethesda Game Studios και της Kilter Films. Εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Jonathan Nolan και Lisa Joy (το δημιουργικό δίδυμο του Westworld) και ο Todd Howard από τη πλευρά της Bethesda. Χρέη showrunner θα εκτελούν εδώ οι Geneva Robertson-Dworet και Graham Wagner. Τον πιλότο του Fallout να αναφέρουμε ότι θα σκηνοθετήσει ο Jonathan Nolan, όπως έκανε και στο Westworld του HBO.

Ξέρουμε ήδη πως ο Walton Goggins θα συμμετέχει στην live-action σειρά, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό πως η Ella Purnell του Yellowjackets θα έχει και εκείνη πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμη δύο ηθοποιοί που έχουν υπογράψει για να βρίσκονται στο σόου του Amazon Prime Video δεν είναι άλλοι από τους Xelia Mendes-Jones (Father Stu) και Aaron Moten (Next), ενώ θα συμμετέχει και ο Kyle MacLachlan, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από το Twin Peaks των David Lynch και Mark Frost.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πολλά για το μεταποκαλυπτικό σόου, αλλά αξίζει να αναφερθεί πως με τα γυρίσματα να λαμβάνουν χώρα στη Νέα Υόρκη είναι πολύ πιθανό πως η σειρά θα χρησιμοποιεί ως έμπνευση το Fallout 3, όπως εικάζουν πολλοί. Πιθανώς να μας ταξιδέψει, λοιπόν, σε μια νέα εκδοχή της Capital Wasteland.


God of War

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Amazon Prime Video

Τι γνωρίζουμε: Η Sony ετοιμάζει συνολικά 10 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μέσα από το ειδικό της τμήμα PlayStation Productions και έτσι ο Kratos δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την απέλαση του gaming στις streaming υπηρεσίες. Η επίσημη σειρά God of War βρίσκεται, λοιπόν, στα σκαριά για το Amazon Prime Video.

Μεταξύ των ελάχιστων πληροφοριών που γνωρίζουμε είναι ότι η σειρά έχει ως εκτελεστικούς παραγωγούς τους Mark Fergus και Hawk Ostby, δημιουργούς του άκρως επιτυχημένου The Expanse, μαζί με τον Rafe Judkins (The Wheel of Time) ως showrunner.

Το αν ο live-action Kratos θα αναλάβει να σπείρει τον πανικό στον Όλυμπο και τους Θεούς του ή αν η σειρά θα βασίζεται στο Σκανδιναβικό-reboot του franchise μέσα από το παιχνίδι του 2018 παραμένει άγνωστο.


Horizon Zero Dawn

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Με το God of War να πηγαίνει στο Amazon Prime, η Sony αποφάσισε να μοιράσει τα franchises της, στέλνοντας το Horizon στο Netflix. Σύμφωνα με τις φήμες, η πρώτη live-action τηλεοπτική μεταφορά του "Horizon" franchise θα ονομάζεται -εκτός απροόπτου- "Horizon 2074".

Ακόμη δεν έχουμε μάθει ποιοι θα σκηνοθετούν, ποιος θα είναι ο showrunner και άλλα πρόσωπα-κλειδιά της παραγωγής. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι βάσει του ονόματος της σειράς, αυτή θα εκτυλίσσεται σε δύο διαφορετικές περιόδους, τόσο πριν όσο και μετά την πτώση του πολιτισμού. Τα βιντεοπαιχνίδια άλλωστε λαμβάνον χώρα πολλά χρόνια μετά το αποκαλυπτικό γεγονός που έφερε την καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού.


Knuckles The Echidna

Ημερομηνία: 2023

Υπηρεσία: Paramount+

Τι γνωρίζουμε: Οι τηλεοπτικές περιπέτειες του Sonic δε σταματούν στο Sonic Prime του Netflix, αφού το Φεβρουάριο του 2022 ανακοινώθηκε πως ετοιμάζεται και μία live-action τηλεοπτική σειρά που θα επικεντρώνεται στον Knuckles, με πρωταγωνιστή τον Idris Elba.

Η SEGA συνεργάζεται για την παραγωγή με την Paramount, η οποία βρίσκεται πίσω από τις άκρως επιτυχημένες ταινίες Sonic, και έτσι το Knuckles The Echidna αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα από τη συχνότητα του Paramount+.

Οι επίσημες πληροφορίες είναι ελάχιστες, αλλά έχει επιβεβαιωθεί πως η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το 2023.


Live-Action Pokemon

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Μετά την επιτυχία του Pokémon: Detective Pikachu τόσο στο box office όσο και με τους θεατές, φαίνεται πως η Pokémon Company θέλει να κάνει δυναμική επέκταση του franchise. Συγκεκριμένα, και αυτή σε συνεργασία με το Netflix ετοιμάζει μια νέα live-action σειρά Pokémon, στην οποία σεναριογράφος και εκτελεστικός παραγωγός αναλαμβάνει ο Joe Henderson, γνωστός ως ο co-showrunner του άκρως επιτυχημένου και λατρεμένου "Lucifer".

Οι πρώτες πληροφορίες αποκαλύφθηκαν στα μέση του 2021. Τότε το project ήταν ακόμη στα αρχικά του στάδια, αλλά είχαμε μάθει που θα μοιάζει με το Detective Pikachu, όντας δηλαδή υβρίδιο live-action και CGI.


Mass Effect

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Amazon Prime Video

Τι γνωρίζουμε: Το Νοέμβριο του 2021 είχε αποκαλυφθεί ότι η Amazon είναι σχεδόν έτοιμη να κλείσει μια μεγάλη συμφωνία με την Electronic Arts, ώστε να φέρει στη μικρή μας οθόνη και το sci-fi franchise της BioWare, πέρα από το God of War και το Fallout. Για την ώρα οι πληροφορίες που έχουμε είναι ελάχιστες, αλλά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ακουστεί το όνομα του Henry Cavill, με τον ίδιο να δηλώνει ανοιχτά πως θέλει να ενσαρκώσει τον Commander Shepard.

Βέβαια, ο αρχικός σεναριογράφος της ομάδας ανάπτυξης των παιχνιδιών δεν ξετρελάθηκε με την ιδέα της σειράς, δηλώνοντας πως "κρίντζαρε". Μένει να δούμε, λοιπόν, αν ο τηλεοπτικός Geralt θα αναλάβει και το ρόλο του Shepard και πόσο καλό θα είναι το όλο εγχείρημα γενικότερα.


NieR: Automata

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Άγνωστη

Τι γνωρίζουμε: Έπειτα από την έντονη φημολογία που έκανε το γύρο του διαδικτύου, η Square Enix ανακοίνωσε και επίσημα το Φεβρουάριο του 2022 πως το πολυβραβευμένο παιχνίδι της, Nier Automata, θα γίνει και anime. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο πέντε χρόνων από την κυκλοφορία του τίτλου και μάλιστα, η εταιρία δε στάθηκε μόνο εκεί, αφού έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας και ένα πρώτο trailer για το ‘τηλεοπτικό anime’, το οποίο μπορείτε να δείτε μέσα από τον player που ακολουθεί.

Όσον αφορά την πλοκή του σόου, η μετάφραση της Ιαπωνικής περιγραφής αναφέρει:

Στο μακρινό μέλλον, η ανθρωπότητα χάνει από τη συντριπτική δύναμη των «μηχανικών μορφών ζωής» που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι εξωγήινοι. Η "2B" που ανήκει στην πρόσφατα οργανωμένη μονάδα από Androids "YoRHa" θα ριχτεί σε μια σκληρή μάχη για να καταλάβει ξανά τη Γη.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε πότε θα κάνει το ντεμπούτο του το Nier anime, αλλά περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να αποκαλυφθούν σύντομα.


System Shock

Ημερομηνία: 2022

Υπηρεσία: Binge

Τι γνωρίζουμε: Πέρα από την Driver τηλεοπτική σειρά της Ubisoft, το Binge.com είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2021 πως ετοιμάζει και ένα τηλεοπτικό σόου βασισμένο στο θρυλικό System Shock, για πρεμιέρα εντός του 2022.

Η παραγωγή φαίνεται πως προχωράει, αφού απέκτησε ως σκηνοθέτη τον Greg Russo, writer της Mortal Kombat ταινίας. Η σειρά θα αφηγηθεί εκ νέου την ιστορία του διαστημικού σταθμού Citadel και της τεχνητής νοημοσύνης του, της SHODAN και αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Nightdive Studios, η οποία κατέχει επί του παρόντος τα δικαιώματα του franchise.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Russo έχει γράψει επίσης το script για την επερχόμενη Space Invaders ταινία.


Tomb Raider

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Netflix

Τι γνωρίζουμε: Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο project με την Alicia Vikander που πρωταγωνιστεί πλέον στις Tomb Raider ταινίες. Αντιθέτως, η λατρεμένη ηρωίδα Lara Croft θα έρθει στο Netflix μέσα από μία πρωτότυπη anime σειρά του Tomb Raider, η οποία θα λαμβάνει χώρα μετά την τελευταία reboot τριλογία των παιχνιδιών της Crystal Dynamics.

Η Tasha Huo του prequel του Blood Origin (prequel του The Witcher), έχει αναλάβει το σενάριο του Tomb Raider, η γραφή του οποίου ολοκληρώθηκε όπως μάθαμε τον Μάιο του 2021. Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε περισσότερα, όπως για παράδειγμα την ημερομηνία κυκλοφορίας.


Twisted Metal

Ημερομηνία: Άγνωστη

Υπηρεσία: Peacock

Τι γνωρίζουμε: Και το racing franchise του PlayStation θα γίνει τηλεοπτική σειρά, η οποία θα προβληθεί μέσα από το Peacock. Αυτή θα βασίζεται σε μία πρωτότυπη ιδέα των Rhett Reese και Paul Wenick, σεναριογράφοι του "Deadpool", ενώ ο Michael Jonathan Smith (Cobra Kai) θα εκτελεί χρέη showrunner, σεναριογράφου και παραγωγού. Ο Kitao Sakurai θα σκηνοθετήσει πολλά από τα επεισόδια του Twisted Metal και θα συμμετέχει ως εκτελεστικός παραγωγός.

Η επίσημη περιγραφή χαρακτηρίζει τη σειρά ως μια ημίωρη κωμωδία δράσης των δέκα επεισοδίων, στην οποία θα δούμε τον Anthony Mackie ως John Doe, έναν outsider, ο οποίος έχει την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή, αν καταφέρει να παραδώσει με επιτυχία ένα μυστηριώδες πακέτο. Με τη βοήθεια ενός κλέφτη θα αντιμετωπίσει άγριους επιδρομείς και άλλους κινδύνους του δρόμου, συμπεριλαμβανομένου ενός διαταραγμένου κλόουν που οδηγεί ένα φορτηγό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Will Arnett που γνωρίζετε οι περισσότεροι ως τη φωνή του πολυβραβευμένου BoJack Horseman, καθώς και από τις συμμετοχές του στα 30 Rock και Arrested Development, θα δανείσει την φωνή του στον Sweet Tooth, που αποτελεί τον εμβληματικό χαρακτήρα των παιχνιδιών.