10+2 πωρωτικά gaming soundtracks για να προσθέσετε στη γυμναστηριακή σας playlist!

Και όχι μόνο
23 Ιουνίου 2022 11:16
10+2 πωρωτικά gaming soundtracks για να προσθέσετε στη γυμναστηριακή σας playlist!

Μιας και η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την αποκλιμάκωση της πανδημίας με βρήκε με κάποια περιττά κιλά, τους τελευταίους μήνες έχω περάσει αρκετές ώρες στις αίθουσες των γυμναστηρίων ή γράφοντας βήματα στο smartwatch μου. Κάπως έτσι, λοιπόν, σταδιακά άρχισα να δημιουργώ μια gaming playlist, αφού η μουσική που ακούω είναι κυρίως soundtracks. Αυτή απαρτίζεται από κομμάτια που έχουν ακουστεί ή έχουν δημιουργηθεί για βιντεοπαιχνίδια και τα οποία έχουν την απαραίτητα ένταση για να βοηθήσουν να βγει ένα έντονο workout.

Χωρίς μακρόσυρτες εισαγωγές, λοιπόν, ορίστε ένα μικρό δείγμα με 10+2 πωρωτικά gaming κομμάτια για να προσθέσετε και στη δική σας γυμναστηριακή playlist και όχι μόνο!

1. DOOM - Rip & Tear (Mick Gordon)

Είναι από τις περιπτώσεις που δε χρειάζονται πολλά λόγια. Θα ήταν σχεδόν παράνομο μια τέτοια λίστα να μη ξεκινούσε με πρώτο-πρώτο το εκρηκτικό soundtrack του Mick Gordon για το DOOM. Η δουλειά του για το shooter της id του χάρισε αμέτρητα βραβεία και δε χωρά αμφιβολία πως ανεβάζει την ένταση, τους παλμούς και την αδρεναλίνη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

2. Halo 2 - Blow Me Away (Breaking Benjamin)

Μια από τις πιο ιδιαίτερες προσθήκες του συνολικά ηλεκτρισμένου OST του Halo 2, το κομμάτι του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος συνδυάζει λίγη από τη μαγεία που βγήκε από τα πεντάγραμμα των Martin O'Donnell και Michael Salvatori με έντονα lyrics και το αποτέλεσμα προσωπικά πάντα καταφέρνει να με εξιτάρει.

3. Devil May Cry V - The Duel (Casey Edwards)

Ένα κομμάτι που μπαίνει απευθείας το ψητό και προέρχεται από το γεμάτο φαντασμαγορική δράση Devil May Cry V της Capcom. Με το που πατήσετε το play, μέσα σε κυριολεκτικά πέντε δευτερόλεπτα θα είστε έτοιμοι για να ξεκινήσετε το set.

4. Cyberpunk 2077- Chippin' In (SAMURAI, Refused)

Ένα ακόμη από τα λίγα κομμάτια της λίστας που έχουν φωνητικά, το Chippin' In προέρχεται από το σουηδικό σκληροπυρηνικό πανκ συγκρότημα Refused και έχει την ένταση που απαιτείται για μια τέτοια λίστα.

5. HADES - Out of Tartarus (Darren Korb)

Το HADES είναι ένα πραγματικά αριστουργηματικό παιχνίδι και μια από τις πολλές πτυχές του που είναι εξαιρετική είναι η μουσική επένδυση. Υπάρχουν πολλά ακόμη κομμάτια από το soundtrack του που ακούω τακτικά, αλλά το συγκεκριμένο είναι πιστεύω το πιο ταιριαστό για αυτή τη λίστα, ειδικά χάρη στο "γκάζι" που πατά μετά το τρίτο του λεπτό.

6. Ghostrunner - Celerity (Daniel Deluxe)

Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές στα διάφορα podcasts μας για το Ghostrunner. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που πολλοί προσπέρασαν όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2020 και πέρα από το πωρωτικό του gameplay που σε κολλάει στην οθόνη, προσπαθώντας ξανά και ξανά, συνοδεύεται και από ένα φανταστικό soundtrack από τον Ρώσσο συνθέτη Daniel Deluxe. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ένα μικρό δείγμα, αλλά το κατάλληλο για να ξεκινήσει το πιο "ηλεκτρονικό" μέρος της playlist.

7. Crackdown 3 - ROXY (Finishing Move Inc.)

Το Crackdown 3 ήταν ένα από τα "guilty pleasures" μου από την προηγούμενη γενιά κονσολών. Ένα παιχνίδι που ομολογουμένως έχει πολλές αδυναμίες, αλλά και ένα με το οποίο πέρασα συγχρόνως πολύ καλά σε co-op. Μια από τις στιγμές που μου έμεινε, λοιπόν, είναι το boss fight με τον ROXY, μια τρελαμένη AI μπάλα. Ο λόγος; Ακούστε το κομμάτι και θα καταλάβετε.

8. Lawbreakers - Faust (Mick Gordon)

Ναι, μετά το Crackdown 3, το Lawbreakers είναι ένα ακόμη παιχνίδι που δεν κατάφερε να τα πάει καλά εμπορικά, αλλά είχε παραδόξως τρομερή μουσική! Αν δεν σας έχω πείσει, αν δεν σας έχει πείσει ούτε το όνομα του Mick Gordon, είναι μια περίπτωση που αρκεί απλά να το ακούσετε μια φορά μέχρι να πατήσετε το 'Add to Playlist'.

9. Mortal Kombat - Techno Syndrome (The Immortals)

Ένα από τα πιο έντονα και θρυλικά κομμάτια της λίστας, το οποίο ενδέχεται να σας κάνει μέσα στο γυμναστήριο να φωνάζετε 'FINISH HIM'. Χρησιμοποιείστε το με δική σας ευθύνη.

10. Final Fantasy VII - Those Who Fight Further AC Version (Nobuo Uematsu)

Το franchise Final Fantasy έχει φιλοξενήσει μερικά πραγματικά επικά soundtracks, με τις νότες του Nobuo Uematsu και άλλων συνθετών να συνοδεύουν από έντονες μέχρι συγκινητικές στιγμές. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι μια διασκευή του boss battle theme του θρυλικού Final Fantasy VII που δημιουργήθηκε για την ταινία Advent Children και ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον ρυθμό και την ένταση, καθιστώντας το ιδανικό για το σκοπό αυτή της λίστας.

11. Halo 2 - Reclaimer (Martin O'Donnell · Michael Salvatori) + 12. DOOM - BFG Division (Mick Gordon)

Και για το κλείσιμο η λίστα κλείνει συμμετρικά, με δύο κομμάτια από τα Halo και DOOM αντίστοιχα, για τα οποία δε χρειάζονται περιγραφές. Απλά απολαύστε!

Βρείτε την playlist στο Spotify:

BONUS:

Δυστυχώς, ένας από τους λόγους που λείπει εντελώς από τη λίστα η εξαιρετική μουσική του DOOM Eternal είναι πως το soundtrack δεν υπάρχει στο Spotify! Ας ελπίσουμε πως η Bethesda έχει πρόθεση να διορθώσει κάποια στιγμή αυτή τη gaming αδικία, αλλά μέχρι τότε μπορείτε να αρκεστείτε στην YouTube έκδοση του ‘The Only Thing They Fear Is You’.

Όνομα και πράγμα, ίσως το καλύτερο «γυμναστηριακό» κομμάτι που έχει προέλθει ποτέ από βιντεοπαιχνίδι.