Ο Nolan αποθέωσε το TikTok για το πόσο δημοφιλής έγινε η μουσική του Oppenheimer (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα στους πιο viral ήχους των social media είναι το soundtrack του Oppenheimer
12 Ιανουαρίου 2024 23:10
Ο Nolan αποθέωσε το TikTok για το πόσο δημοφιλής έγινε η μουσική του Oppenheimer (ΒΙΝΤΕΟ)

Το soundtrack του Oppenheimer αναμφίβολα είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας και στοιχείο που εξυψώνει την ταινία και αποτελεί μια εξαιρετική δουλειά από τον ταλαντούχο και εδραιωμένο πλέον συνθέτη Ludwig Göransson, ο οποίος είχε κάνει το πρώτο του "μπαμ" στην καριέρα του χάρις τις μουσικές του Black Panther (2018) και της σειράς "The Mandalorian", της οποίας το main theme χαίρει ευρείας αναγνώρισης και σεβασμού από κάθε Star Wars fan. 

Στο πλαίσιο μιας ειδικής παράστασης όπου η ορχήστρα του Goransson έπαιξε ζωντανά ολόκληρο το soundtrack της ταινίας, το παρών έδωσε ο σκηνοθέτης Christopher Nolan και ο πρωταγωνιστής, Cillian Murphy, έχοντας στο τσεπάκι τους πλέον από μία Χρυσή Σφαίρα έκαστος. Στον πρόλογό του ο Νόλαν όμως έκανε μια ιδιαίτερη μνεία στη δύναμη των social media, τα οποία πρόσφεραν επιπλέον αναγνώριση στην ταινία και την υπέροχη μουσική της. 

Σε εκείνο το σημείο ανακοίνωσε κιόλας ότι το soundtrack του Oppenheimer ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια streams σε διάφορες ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες, ενώ στο TikTok οι ήχοι του μετράνε πάνω από 2 δισεκατομμύρια impressions. Άλλωστε θα έχετε πετύχει έστω και ένα meme ή κλιπάκι στο TikTok με το "Can You Hear the Music?" αφού συγκαταλλέγεται στα πιο trending κομμάτια του 2023. Καθόλου άσχημα για μια 3ωρη βιογραφική ταινία για τον δημιουργό της ατομικής βόμβας. 

Όπως θα δείτε στο παρακάτω απόσπασμα ευχαρίστησε το κοινό και τα social media για αυτή την αποδοχή:

Μέσα σε όλα αυτά και μετά την σαρωτική εμφάνιση στις Χρυσές Σφαίρες 2023 όπου έφυγε με πέντε βραβεία, το Oppenheimer πάει...τρένο για τα Oscars του 2024. 

Η ταινία ολοκλήρωσε την box office διαδρομή της με εισπράξεις άνω των $953 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, κάτι που αποτελεί επίτευγμα για ένα βιογραφικό φιλμ διάρκειας 3 ωρών και R-rated (ακατάλληλο για ανηλίκους). Κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά βιογραφική ταινία όλων των εποχών, σπάζοντας το ρεκόρ του "Bohemian Rhapsody".

Το εκπληκτικό και all-star cast του Oppenheimer περιλαμβάνει ονόματα όπως: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick