Viral βίντεο: Ο Hans Zimmer αποκαλύπτει το καλύτερο soundtrack που έκανε ποτέ

The Dark Knight, Inception, Lion King, Πειρατές της Καραϊβικής ή Interstellar;
22 Δεκεμβρίου 2022 15:56
Viral βίντεο: Ο Hans Zimmer αποκαλύπτει το καλύτερο soundtrack που έκανε ποτέ

Λίγοι είναι οι συνθέτες που έχουν ξεπεράσει τα όρια του genre τους και έχουν γίνει mainstream, τόσο που όποιος πηγαίνει σινεμά και βλέπει ταινίες να έχει ακουστά το όνομά τους. Αναμφίβολα o Hans Zimmer είναι ένας από αυτούς, έχοντας γράψει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες μουσικές που έχουν ακουστεί ποτέ σε ταινίες, όπως αυτές των "Βασιλιάς των Λιονταριών", "Οι Πειρατές της Καραϊβικής", "The Dark Knight" και "O Μονομάχος" (Gladiator), μεταξύ δεκάδων άλλων. 

Έχετε φανταστεί όμως ποιο από όλα αυτά είναι το καλύτερό του; Μερικοί ήδη θα έχετε αποφασίσει στο μυαλό σας πως το soundtrack του Inception, του Interstellar, ακόμη και του Blade Runner 2049 είναι ανάμεσα στα καλύτερά του. Ποιο όμως θεωρεί ο ίδιος ο θρυλικός συνθέτης πως είναι η καλύτερη δουλειά που έκανε ποτέ;

Σε αυτό το ερώτημα απάντησε μέσα από τον λογαριασμό του στο TikTok, μέσα από ένα βίντεο που έχει γίνει viral και μετράει πάνω από 2.1 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα. 

Όπως λέει ο ίδιος στο βίντεο: "Ο κόσμος με ρωτάει συνέχει ποιο είναι το αγαπημένο μου soundtrack και συνεχώς αποφεύγω να απαντήσω. Και πως θα σας φαινόταν να μην την αποφύγω αυτή τη φορά;

Δείτε το βίντεο του Hans Zimmer από το TikTok: 

@hanszimmer I thought I’d never admit my favorite score, but it might be this one. Our new #Interstellar Suite from the @hanszimmerlive ♬ original sound - Hans Zimmer

"Θα σας πως ότι το πρώτο, το πιο αγαπημένο μου score που έγραψε ποτέ, νομίζω ότι είναι του "Interstellar". Ή μπορεί να μην έχω γράψει ακόμη το αγαπημένο μου soundtrack, οπότε ίσως αυτή να είναι η καλύτερη απάντηση". λέει στο βίντεο με αυτοπεποίθηση πως ακόμη ο 65χρονος θρυλικός συνθέτης δεν έχει ακόμη κάνει την καλύτερή του δουλειά.

Πολλοί από εμάς όμως ίσως και να διαφωνούν με τον ίδιο μιας και το Interstellar, πράγματι, θεωρείται από μια μεγάλη μερίδα του κοινού ως το σπουδαιότερο που έκανε ποτέ. Αρκεί να το ακούσετε και θα το αντιληφθείτε μόνοι σας, εκτός κι αν τα γούστα σας είναι διαφορετικά. 

Η ταινία Interstellar κυκλοφόρησε το 2014 σε σκηνοθεσία Christopher Nolan με πρωταγωνιστές τους Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn, Matt Damon, Michael Caine και Timothee Chalamet. Ήταν υποψήφια για πέντε βραβεία Όσκαρ (συμπεριλαμβανομένου του soundtrack) και απέφερε πάνω από $701 εκατ. δολάρια στο box office. Συγκαταλέγεται, επίσης, ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών αλλά και στις καλύτερες sci-fi ταινίες που βγήκαν ποτέ. 

Για την ιστορία ο Zimmer έχει 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ στην καριέρα του. Οι δύο εξ'αυτών είναι οι φορές που απέσπασε το χρυσό αγαλματίδιο, μια για το soundtrack του "The Lion King" το 1994 και μια το 2021 για το "Dune".