5+1 ντοκιμαντέρ του Netflix που θα σας κάνουν να χάσετε τον ύπνο σας!

Μερικές προτάσεις που αξίζουν την προσοχή σας
15 Ιουνίου 2022 13:52
5+1 ντοκιμαντέρ του Netflix που θα σας κάνουν να χάσετε τον ύπνο σας!

Ένας λόγος που είμαι συνδρομητής στο Netflix πολλά χρόνια τώρα, είναι χωρίς αμφιβολία τα ντοκιμαντέρ που κυκλοφορούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην υπηρεσία. Παρόλο που δεν παρακολουθώ πολλές original ταινίες ή σειρές του, τα ντοκιμαντέρ του Netflix καταφέρνουν συχνά να με κερδίσουν. Από τη σκηνοθεσία τους μέχρι το μοντάζ τους, δηλώνω fan και έτσι έχω αποκτήσει τη συνήθεια ό,τι μου κλείνει το μάτι να το βάζω απευθείας σε μια λίστα. Πλέον, λοιπόν, μιας και έχω δει αρκετά παράξενα ντοκιμαντέρ και κάποια με τα οποία πέρασα πραγματικά πολύ καλά, είπα να ανατρέξω στη λίστα αυτή και να σας προτείνω μερικά που ξεχώρισα όλα αυτά τα χρόνια!

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

Δε θα μπορούσα να μην ξεκινήσω αυτή τη λίστα με το ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer. Πρόκειται για μία σειρά που σκηνοθέτησαν οι James Carroll και Tiller Russell και θέλει να σας διηγηθεί μία πραγματική ιστορία με φόντο το ηλιόλουστο Λος Άντζελες του 1985. Ένας κατά συρροή δολοφόνος σκορπάει τον πανικό και τον τρόμο ανεξέλεγκτος και δύο ντετέκτιβ δε σταματούν αν δεν τον πιάσουν. Ο λεγόμενος Night Stalker παρακολουθεί τα θύματά του, τα βιάζει, τα απαγάγει και παράλληλα μπερδεύει την αστυνομία.

Αν σας αρέσουν τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ, πιστέψτε με, αξίζει την προσοχή σας -και καλό θα ήταν να δείτε και τα τέσσερα επεισόδια “μονορούφι”. Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για την υπόθεση και το προφίλ του “κακού” της ιστορίας, αλλά καλύτερα να μην το κάνω και να σας αφήσω να απολαύσετε από μόνοι σας αυτή τη σειρά. Πάντως, ένα τελευταίο πράγματα θα πω. Δεν είναι μια απλή ιστορία ενός ακόμη serial killer.


Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer

Το Κάτω τα Χέρια από τις Γάτες: Το Κυνήγι του Δολοφόνου είναι χωρίς αμφιβολία το πιο αρρωστημένο ντοκιμαντέρ που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά όποιος φίλος ή συγγενής με ρωτάει «τι ντοκιμαντέρ να δω;» είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό και το προτείνω. Η ιστορία εδώ έχει ως εξής: Τα φρικτά βίντεο ενός διεστραμμένου εγκληματία ωθούν μια ομάδα ανθρώπων -που το παίζουν διαδικτυακοί ντετέκτιβ- σε ένα επικίνδυνο κυνηγητό που τους οδηγεί σε έναν σκοτεινό υπόκοσμο.

Το ντοκιμαντέρ σε βάζει από την αρχή στο κλίμα, με τον δράστη να βασανίζει αθώα γατάκια, τα οποία τα βιντεοσκοπεί και τα ανεβάζει στο ίντερνετ για να προκαλέσει. Ωστόσο, η ιστορία δε σταματάει εδώ και τα πράγματα από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ξεφεύγουν σε βαθμό που δεν μπορεί να συλλάβει ο νους το τι είναι ικανός να κάνει ένας άνθρωπος. Πραγματικά, βάλτε στη λίστα σας άμεσα το Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer και σας υπόσχομαι ότι δεν έχετε ξανά δει κάτι παρόμοιο.


Why Did You Kill Me?

Το Why Did You Kill Me? είναι ένα ντοκιμαντέρ-ταινία που διαρκεί μιάμιση ώρα περίπου και έχει να κάνει με έναν μυστήριο φόνο. Η περίληψη έχει ως εξής: Τα όρια ανάμεσα στη δικαιοσύνη και την εκδίκηση θολώνουν, όταν μία οικογένεια χρησιμοποιεί τα social media για να βρει αυτούς που σκότωσαν την 24χρονη Κρίσταλ Θίομπαλντ.

Σκηνοθέτης εδώ είναι ο Fredrick Munk και γενικά πρόκειται να δείτε μία παράξενη υπόθεση με την οικογένεια της αδικοχαμένης 24χρονης να ψάχνει το δολοφόνο της κόρης της, τον οποίο θέλει να παγιδεύσει μέσα από τα social media. Πραγματικά, δε μπορώ να πω τίποτα περισσότερο, παρά μόνο ότι πρέπει να του ρίξετε μία ματιά, αν σας αρέσουν τέτοιου είδους υποθέσεις και ειδικά αν είστε fans του Don’t F**k With Cats.


The Keepers

Το The Keepers ξεκινά με την ιστορία της αδελφής Cathy Cesnik: μιας αγαπημένης μοναχής και καθολικής δασκάλας γυμνασίου στη Βαλτιμόρη που χάθηκε το 1969. Σχεδόν δύο μήνες αργότερα, το σώμα της βρέθηκε και, μέχρι σήμερα, ο φόνος της παραμένει ανεξιχνίαστος. Ο θάνατός της συγκλονίζει όλη την πόλη και αρκετά χρόνια αργότερα, πολλά θύματα περιγράφουν τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκαν από έναν ιερέα.

Ωστόσο, το θέμα εδώ είναι ότι συνδέουν αυτόν τον ιερέα με τον φόνο της αδελφής “Cathy”. Τι πραγματικά συμβαίνει σε εκείνη; Η σειρά των επτά επεισοδίων θα σας “ρουφήξει” από το πρώτο δευτερόλεπτο και θα σας δείξει πόσο ικανός είναι ένας άνθρωπος να διαπράξει κάτι τόσο τερατώδες.


Bikram: Yogi, Guru, Predator

Έχει τη φήμη, είναι πλούσιος, είναι δάσκαλος γιόγκα, αλλά η πτώση του έρχεται από εκεί που δεν την περίμενε. Ο Bikram Choudhury (Μπρίκραμ Τσάουντρι) έχτισε πραγματικά μία αυτοκρατορία, με την Αμερική να παραμιλάει γι’ αυτόν. Έβγαινε στα κανάλια, έκανε ολόκληρα σόου, μέχρι που κάποια στιγμή, γυναίκες τον κατήγγειλαν ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Πολλές μάλιστα ισχυρίζονται σε αυτό το ντοκιμαντέρ ότι τους έκανε πλύση εγκεφάλου. Πρόκειται για μία παράξενη υπόθεση που κατά την άποψή μου αξίζει να τη γνωρίζετε. Μιλάμε για μία ταινία στην ουσία και όχι σειρά, που θα φύγει σα νεράκι, χωρίς να το καταλάβετε.


American Murder: The Family Next Door

Το American Murder: The Family Next Door είναι ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ με την υπόθεσή του να επικεντρώνεται σε μία εξαφάνιση. Η Σανάν Γουάτς και οι δύο κόρες της εξαφανίζονται μυστηριωδώς και όλα αυτά που θα ακολουθήσουν μόνο φρικτά θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κάποιος.

Όλη αυτή η υπόθεση κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και παρόλο που έχει γίνει ευρέως γνωστή, δε θα ήθελα να σας πω κάτι παραπάνω. Δυσκολεύομαι μην τυχών και σας πετάξω κάποιο spoiler. Το μόνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως αυτό το ντοκιμαντέρ φιγουράρει ακόμα και σήμερα ψηλά στη λίστα με τα πιο αγαπημένα μου όλων των εποχών. Επενδύστε άφοβα το χρόνο σας.


Αυτές ήταν οι δικές μου προτάσεις που πραγματικά με έβαλαν σε σκέψεις και με έκαναν να χάσω τον ύπνο μου πολλές φορές. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την αρρωστημένη υπόθεση του Don’t F**k With Cats, αλλά και των υπόλοιπων ντοκιμαντέρ.

Remember Rule Zero: Don't fuck with cats.