Το BBC ετοιμάζει ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Mark Zuckerberg

Για την επέτειο 20 χρόνων του Facebook
25 Ιουλίου 2022 13:39
Το BBC ετοιμάζει ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Mark Zuckerberg

Η πασίγνωστη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, που δίχως υπερβολή έχει αλλάξει με τον δικό της τρόπο την κοινωνία σαν σύνολο, αλλά και τις ζωές εκατομμύρια ανθρώπων, πρόκειται να κλείσει προσεχώς τα 20 χρόνια της, αφού ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2004.

Με αφορμή, λοιπόν, την επερχόμενο μεγάλη επέτειο, το πασίγνωστο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια σειρά ντοκιμαντέρ, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον Mark Zuckerberg και την αυτοκρατορία που δημιούργησε. Το σόου θα απαρτίζεται από τρία συνολικά επεισόδια και στόχος του είναι να αποτελέσει την «απόλυτη καταγραφή» των γεγονότων.

Τι σημαίνει αυτό; Σε αντίθεση με το The Social Network, την οσκαρική ταινία του David Fincher που έκανε πρεμιέρα το 2010, το σόου του BBC δε θα έχει δραματοποιημένα γεγονότα. Αντιθέτως, το τηλεοπτικό δίκτυο υπόσχεται πρόσβαση σε βασικούς συντελεστές, σε μαρτυρίες εκ των έσω, σε προσωπικά ημερολόγια και σε άλλο σπάνιο υλικό. Για την παραγωγή, το δίκτυο συνεργάζεται με την Mindhouse, η οποία πέρα από την παρουσίαση των γεγονότων που σχετίζονται με τη δημιουργία του Facebook θα εξετάσει και το αντίκτυπό του στην κοινωνία και τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Η σειρά ντοκιμαντέρ έχει για την ώρα κωδική ονομασία ‘Zuckerberg’, με την ημερομηνία πρεμιέρας της να παραμένει άγνωστη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ιστορία του Facebook είναι πλέον αρκετά γνωστή. Ο Zuckerberg το σχεδίασε αρχικά για να συνδέσει τους μαθητές του Harvard, ενώ η όλη υπόθεση περιπλέκεται από την μήνυση των πρώην φίλων του, των αδερφών Winklevoss, οι οποίοι τον έστειλαν στα δικαστήρια ισχυριζόμενοι πως έκλεψε την ιδέα τους. Μένει να δούμε, λοιπόν, αν η παραγωγή του BBC θα ρίξει νέο φως, αλλάζοντας την κατανόησή μας για όλα όσα συνέβησαν.