Τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια για το 2021 και έπειτα!

50+ τίτλοι που θα μας απασχολήσουν μελλοντικά
20 Σεπτεμβρίου 2021 22:00
Τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια για το 2021 και έπειτα!

Μπορεί το 2021 να φτάνει στο τέλος του, αλλά σίγουρα δεν έχει ξεμείνει από μεγάλες gaming κυκλοφορίες. Πλέον που και οι τρεις platform holders έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για το άμεσο μέλλον, είναι μια καλή στιγμή να ρίξουμε μια ματιά στις επερχόμενες κυκλοφορίες.

Από την άκρως αναμενόμενη επιστροφή των Halo φέτος το Δεκέμβριο, μέχρι τις επικές συνέχειες των God of War και The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ο gaming ορίζοντας είναι γεμάτος! Κάτι παραπάνω από γεμάτος βασικά. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια της φετινής χρονιάς, του 2022 και έπειτα!

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε τα εξής:

  • Τα παιχνίδια που συμπεριλάβαμε είναι καταταγμένα πρώτα με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους και έπειτα με αλφαβητική σειρά.
  • Η λίστα σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει όλες τις κυκλοφορίες της χρονιάς.
  • Στόχος του άρθρου είναι να αποτελέσει απλά μια ‘πυξίδα’ για τις μελλοντικές κυκλοφορίες, ώστε να ξέρετε τι βρίσκεται στον gaming ορίζοντα. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου να κατατάξουμε ιεραρχικά τα παιχνίδια, ούτε να αναδείξουμε νικητές.

Αφού έγιναν και οι απαραίτητες σημειώσεις, ας ξεκινήσουμε!

2021

Kena Bridge of Spirits

21 Σεπτεμβρίου 2021 | PS4, PS5, PC

Το ανεξάρτητο στούντιο Ember Lab ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο του βήμα στο gaming μέσα από το πανέμορφο Kena. Πρόκειται για ένα στούντιο με χρόνια εμπειρίας σε animated ταινίες του Hollywood και αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά, αφού το παιχνίδι φαίνεται πραγματικά παραμυθένιο!


Diablo II Resurrected

23 Σεπτεμβρίου 2021 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC, Switch

Tο Diablo 2: Resurrected δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για ένα remake του εξαιρετικά δημοφιλούς action-RPG της Blizzard, το οποίο είχε κυκλοφορήσει αρχικά τον Ιούνιο του 2000. Το Resurrected πακέτο παραλαμβάνει τόσο το βασικό παιχνίδι, όσο και το Lord of Destruction expansion, με βελτιωμένα υψηλής ανάλυσης 3D γραφικά και πολλές ακόμη βελτιώσεις.


Sable

23 Σεπτεμβρίου 2021 | Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Το Sable είναι ένα open wold παιχνίδι εξερεύνησης, το οποίο έχει καταφέρει να μαγέψει την κοινότητα με το πολύ ιδιαίτερο εικαστικό του, κοσμώντας μέχρι και ένα από τα πρόσφατα εξώφυλλα του πασίγνωστου περιοδικού EDGE. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος αναπτύσσεται από μόλις δύο developers, μεταξύ των οποίων και ο Gregorios Kythreotis. Σίγουρα μια από τις πιο αναμενόμενες indie κυκλοφορίες της φετινής χρονιάς.


New World

28 Σεπτεμβρίου 2021 | PC

Προς το τέλος του τρέχοντος μήνα κυκλοφορεί μετά από αρκετές αναβολές και το μεγάλο MMO της Amazon για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο λόγος γίνεται για το New World, το οποίο ήδη από τη beta του έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων παικτών. Το φιλόδοξο project λαμβάνει χώρα στα μέσα του 17ου αιώνα, με τους παίκτες να αποικούν σε μια φανταστική τοποθεσία που είναι εμπνευσμένη από την Αμερική. Είναι με διαφορά το πιο αναμενόμενο παιχνίδι του genre για πολλούς, με τους παίκτες να έχουν μεγάλες προσδοκίες.


Jett: The Far Shore

5 Οκτωβρίου 2021 | PS4, PS5, PC

Το Jett: The Far Shore είναι μια άλλη μια indie κυκλοφορία που έχει τραβήξει πάνω της τα βλέμματα για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς; Αναπτύσσεται από την Superbrothers που μας έχει χαρίσει το φανταστικό mobile παιχνίδι Superbrothers: Sword & Sworcery EP. Το Jett υπόσχεται μια ακόμη μοναδική περιπέτεια και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του Οκτωβρίου για κονσόλες και υπολογιστές.


Far Cry 6

7 Οκτωβρίου 2021 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC, Stadia

Το έκτο κεφάλαιο της open-world shooter σειράς της Ubisoft μας ζητά να αναλάβουμε την επανάσταση και να ρίξουμε τη δικτατορία του Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Mandalorian). Αυτή τη φορά θα ταξιδέψουμε, λοιπόν, σε μια περιοχή που θυμίζει την Κούβα και συγχρόνως θα δούμε να ξεδιπλώνετε μπροστά στα μάτια μας η ιδιαίτερη σχέση του δικτάτορα και του καταπιεσμένου γιού του.


Metroid Dread

8 Οκτωβρίου 2021 | Switch

Η μεγάλη επιστροφή της σειράς είναι γεγονός! Το Metroid 5 ή Metroid Dread όπως είναι ο επίσημος τίτλος του, είναι το νέο 2D Metroid, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά από το Metroid Fusion το 2002. Πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ φαίνεται να παίζει ένα νέο ρομπότ που κυνηγάει την Samus στον κόσμο του παιχνιδιού και αλλάζει έτσι την metroidvania φόρμουλα. Σίγουρα είναι το καλύτερο ζέσταμα πριν την έλευση του Prime 4!


Back 4 Blood

12 Οκτωβρίου 2021 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Το Back 4 Blood είναι ο νέος τίτλος του στούντιο που έφερε το θρυλικό Left 4 Dead. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με έναν πνευματικό διάδοχο που θα μας ρίξει και πάλι σε έναν κόσμο γεμάτο ζόμπι για να επιβιώσουμε, παρέα με φίλους.


The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

22 Οκτωβρίου 2021 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Η ανθολογία τρόμου The Dark Pictures θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο με το House of Ashes. Η ταλαντούχα Supermassive Games αφηγείται αυτή τη φορά την ιστορία 5 χαρακτήρων που εγκλωβίστηκαν σε έναν υπόγειο ναό στη Μεσοποταμία κατά τον πόλεμο στο Ιρακ το 2003 και τότε είναι που θα γνωρίσουν τι σημαίνει πραγματικός φόβος.


Marvel’s Guardians of the Galaxy

26 Οκτωβρίου 2021 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC, Switch

Η επέλαση της Marvel και στο gaming συνεχίζεται με το επίσημο Guardians of the Galaxy παιχνίδι, το οποίο αναπτύσσει η ομάδα που μας χάρισε τα Deus Ex. Όπως και το "Marvel's Avengers", δεν ακολουθεί τα πρότυπα του MCU και φέρει αρκετά διαφορετικό εικαστικό, αλλά και μια πρωτότυπη ιστορία. Ως παίκτες θα ελέγχετε τον Star Lord aka Peter Quill σε μια ανεπανάληπτη κοσμική, single-player περιπέτεια με third person gameplay. Όλο το σύμπαν στηρίζεται στην συμμορία του, αλλά και στους Rocket Raccoon, Gamora, Drax και Groot για να σωθεί, οπότε λογικά...το έχετε!


Age of Empires IV

28 Οκτωβρίου 2021 | PC

Η νοσταλγία χτυπά βαθύ κόκκινο με τη νέα κυκλοφορία των Xbox Game Studios που σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή της ιστορικής σειράς Age of Empires. Σε συνεργασία με την Relic Entertainment των Company of Heroes, το νέο παιχνίδι του franchise έρχεται 15 χρόνια μετά και υπόσχεται μαθήματα ιστορίας, απαιτητικές μάχες και ατέλειωτο κάψιμο ωρών στα πληκτρολόγια!


Call of Duty Vanguard

5 Νοεμβρίου 2021 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Το Call of Duty Vanguard είναι η ετήσια προσθήκη της σειράς που επιστρέφει ξανά στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το campaign της Sledgehammer Games θα λαμβάνει χώρα σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα και θέλει να αφηγηθεί ιστορίες ηρώων που δεν ειπώθηκαν ποτέ, όπως αυτή της Polina Petrova που δανείζεται έμπνευση από την πραγματική αγωνίστρια Lyudmila Pavlichenko της Σοβιετικής Ένωσης.


Forza Horizon 5

9 Νοεμβρίου 2021 | Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Έπειτα από δύο χρόνο απουσίας, το Forza επιστρέφει και αυτή τη φορά μας προσκαλεί στο Μεξικό. Για άλλη μια φορά η Playgorund Games έχει βάλει τα δυνατά της για να θολώσει τη γραμμή μεταξύ πραγματικής ζωής και παιχνιδιού στον τεχνικό τομέα και υπόσχεται μια εμπειρία υψηλής οδηγικής αδρεναλίνης, με φαντασμαγορικά set pieces, τεράστια γκάμα αυτοκινήτων και εντυπωσιακά καιρικά εφέ.


Pokemon Brilliant Diamond and Shining Pearl

19 Νοεμβρίου 2021 | Switch

Τα Pokémon Brilliant Diamond & Pokémon Shining Pearl φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τους δύο τίτλους που είχαν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στο Nintendo DS το 2006, με 2D προοπτική. Τα remakes θα κάνουν τη μετάβαση στη 3D απεικόνιση, μένοντας ωστόσο πιστά στο πρωτογενές υλικό, όσον αφορά την αισθητική και το gameplay, αποτελώντας ιδανική πρόταση για τους κατόχους Switch που θέλουν να επιστρέψουν ή να ριχτούν στο κυνήγι για πρώτη φορά!


Battlefield 2042

19 Νοεμβρίου 2021 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Το Battlefield 2042 θα είναι μια αποκλειστικά multiplayer εμπειρία που εστιάζει στα δυνατά σημεία της σειράς, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την κλίμακα και την ένταση. Θα έρθει με 7 γιγαντιαίους χάρτες για έως και 128 παίκτες, με τη δράση να λαμβάνει χώρα από την πόλη της Σεούλ μέχρι τις ερήμους της Αιγύπτου. Κάθε χάρτης υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία που βασίζεται στις ιδιαιτερότητες του φυσικού περιβάλλοντος και για πρώτη φορά μάλιστα οι παίκτες θα έρθουν αντιμέτωποι και με καιρικά φαινόμενα, αφού το πεδίο της μάχης μπορεί να ρημάζει μέχρι και κάποιος ανεμοστρόβιλος.


Final Fantasy XIV: Endwalker

23 Νοεμβρίου 2021 | PS4, PS5, PC

Tο Endwalker αποτελεί την κλιμάκωση της ιστορίας των Hydaelyn και Zodiark, με τους Warriors of Light να έρχονται αντιμέτωποι με μια ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή, καθώς ταξιδεύουν στα πέρατα του Hydaelyn και ακόμη και στο φεγγάρι. Το expansion θα ολοκληρώσει το μακροχρόνιο ταξίδι που ξεκίνησε με το Realm Reborn και συγχρόνως θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για το λατρεμένο ΜΜΟ που τελευταία απολαμβάνει τρομερή δημοφιλία, βάζοντας τα θεμέλια για περιπέτειες που θα μπορούν να απολαύσουν μαζί τόσο οι βετεράνοι όσο και οι νέοι παίκτες.


Halo Infinite

8 Δεκεμβρίου 2021 | Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Σχεδόν μισή δεκαετία μετά, ο John-117, ο ήρωας της ανθρωπότητας Master Chief, επιστρέφει για μια νέα περιπέτεια απέναντι στους βίαιους και πολεμοχαρείς Banished. Με μια νέα ΑΙ στο πλευρό του και σωσμένος από τα ερείπια ενός χαμένου πολέμου στο ιστορικότερο Halo Ring του σύμπαντος, ο Chief γίνεται ξανά η ασπίδα της ανθρωπότητας και τα βάζει με το νέο αυτό εχθρό. Το Halo Infinite αλλάζει ριζικά της φόρμουλα της σειράς, λαμβάνοντας χώρα σε ένα τεράστιο Halo που σχεδιάστηκε για να ευνοεί την εξερεύνηση, ενώ συγχρόνως σηματοδοτεί και την επιστροφή στο παραδοσιακό, λιτό εικαστικό.


2022

Elden Ring

21 Ιανουαρίου 2022 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Το 2022 ξεκινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τη νέα περιπέτεια που ετοιμάζουν οι δημιουργοί των Dark Souls, Bloodborne και Sekiro. Ο αινιγματικός τίτλος της FromSoftware έρχεται με επικεφαλής τον ιδιοφυή Hidetaka Miyazaki, ο οποίος όμως έχει ενώσει τις δημιουργικές του δυνάμεις με τον συγγραφέα George R. R. Martin, γνωστό για τα βιβλία που βασίστηκε η σειρά Game of Thrones. Όλα τα πλάνα που έχουμε δει μέχρι στιγμής προμηνύουν μια πραγματικά επική εμπειρία!


Pokemon Legends: Arceus

28 Ιανουαρίου 2022 | Switch

Το Pokémon Legends: Arceus είναι η νέα εξέλιξη της ιστορικής σειράς και έρχεται με έντονο άρωμα Zelda. Πέρα από τις εικαστικές ομοιότητες, το Pokémon Legends: Arceus φιλοδοξεί κατά κάποιον τρόπο να γίνει το Breath of the Wild της σειράς, αφού φέρνει στο προσκήνιο φρέσκες ιδέες δράσης και νέα RPG στοιχεία. Για παράδειγμα, τα Pokémon πλέον θα ζουν ελεύθερα στη φύση και δε θα εμφανίζονται ως τυχαίες συναντήσεις. Παράλληλα, για να τα πιάσετε θα πρέπει να τα παρατηρείτε και να μάθετε τη συμπεριφορά τους, έπειτα να τα πλησιάσετε προσεκτικά και μετά να σημαδέψετε και να πετάξετε την Poké Ball σας σε πραγματικό χρόνο.


Dying Light 2

4 Φεβρουαρίου 2022 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Έπειτα από αρκετές αναβολές, η νέα ζόμπι περιπέτεια της Techland αναμένεται επιτέλους στις αρχές του επόμενου έτους. Παρκούρ, RPG στοιχεία και δύσκολες αποφάσεις, επιβίωση, co-op, το νέο κεφάλαιο υπόσχεται να εξελίξει όλους τους πυλώνες που έκαναν το πρώτο παιχνίδι να αγαπηθεί από το κοινό.


Horizon Forbidden West

18 Φεβρουαρίου | PS4, PS5

Η Aloy έχει εξελιχθεί στην ηρωίδα-μασκότ του PlayStation, έπειτα από την γιγαντιαία επιτυχία του Horizon Zero Dawn. Η Guerilla Games, λοιπόν, έρχεται να εξελίξει τη φόρμουλα με νέα στοιχεία, όπως η εξερεύνηση κάτω από τη θάλασσα και το βελτιωμένο combat, σε ένα sequel που αναμένεται να μας μαγέψει για άλλη μια φορά με τον συγκλονιστικό του τεχνικό τομέα και το εξαιρετικά ευφάνταστο setting του, με ανθρώπους προϊστορικής τεχνολογίας να τα βάζουν με ρομπότ δεινοσαύρους.


Saints Row

25 Φεβρουαρίου 2022 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

H Volition Games πατά το ‘reset’ με το ολοκαίνουργιο Saints Row. Η open-world περιπέτεια θα ταξιδέψει τους παίκτες στο Santo Ileso που βασίζεται στη νοτιοδυτική Αμερική, με στόχο να κυριαρχήσουν έναντι τριών άλλων συμμοριών. Ο τίτλος φαίνεται να δανείζεται λίγο από το GTA V, λίγο από την τρέλα των πρόσφατων Saints Row και λίγο από πιο ιδιαίτερα αρχικά παιχνίδια της σειράς, σε ένα μείγμα έντονης δράσης και υψηλής αδρεναλίνης.


Gran Turismo 7

4 Μαρτίου 2022 | PS4, PS5

Το Gran Turismo 7 υπόσχεται μια επιστροφή στις ρίζες, μετά το Sport κεφάλαιο που έριξε το βάρος στο ανταγωνιστικό κομμάτι. Ο Yamauchi και η ομάδα του ετοιμάζουν, λοιπόν, ένα πλούσιο campaign με πληθώρα αυτοκινήτων και δραστηριοτήτων, κοφτερό τεχνικό τομέα και πολλά νέα χαρακτηριστικά, σε μια εμπειρία που φιλοδοξεί να καλύψει το τεράστιο εύρος της κουλτούρας των αυτοκινήτων σε ένα μόνο παιχνίδι.  


Tiny Tina's Wonderlands

25 Μαρτίου 2022 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Βασισμένο σε μια από τις καλύτερες χαρακτήρες των Borderlands παιχνιδιών, το Tiny Tina's Wonderlands αυτή τη φορά τοποθετείται σε fantasy σκηνικό, φέρνοντας στη looter-shooter φόρμουλα ξόρκια, ιππότες, δράκους και όλα τα υπόλοιπα σημεία αναφοράς αυτού του setting. Αξιοσημείωτο είναι και το καστ των ηθοποιών που πλαισιώνουν το project, όπως ο Andy Samberg που έχουμε γνωρίσει στο Brooklyn Nine-Nine, ο Will Arnett που είναι γνωστός από το καρτούν BoJack Horseman και φυσικά η Ashly Burch ως Tiny Tina.


S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

28 Απριλίου 2022 | Xbox Series X|S, PC

Έπειτα από αρκετά εμπόδια, η ουκρανική ομάδα GSC Game World ετοιμάζεται να μας στείλει ξανά στο Pripyat σε μια σκληροπυρηνική εμπειρία, με βαριά ατμόσφαιρα, προσεγμένο shooting και τεχνικό τομέα αιχμής με την Unreal Engine 5. Οι λάτρεις του σοβιετικού gaming δε χρειάζεται να γνωρίζουν τίποτε άλλο.


Stray

Αρχές 2022 | PS4, PS5, PC

Συνεχίζοντας με τις παραξενιές της, η Annapurna Interactive ετοιμάζει μια ιδιαίτερη indie δημιουργία, στην οποία ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας είναι μια γάτα! Μοιάζει με ένα από τα πιο πρωτότυπα επερχόμενα παιχνίδια που αξίζει να έχετε κατά νου.


Ghostwire: Tokyo

Άνοιξη 2022 | PS5, PC

Το Ghostwire: Tokyo είναι το νέο παιχνίδι του θρυλικού δημιουργού των Resident Evil, Shinji Mikami. Βέβαια, ο τρόμος αυτή τη φορά είναι διαφορετικός. Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο φονικών υπερφυσικών δυνάμεων, εξαιτίας του επικίνδυνου μυστικιστή γνωστού ως Hannya, ο οποίος έχει εξαφανίσει μέσα σε μια στιγμή όλο τον πληθυσμό της πόλης. Οι παίκτες, λοιπόν, θα πρέπει να συνεργαστούν με μια ισχυρή οντότητα, στην αποστολή τους για εκδίκηση και στο πλαίσιο αυτό θα χρησιμοποιήσουν ένα μεγάλο οπλοστάσιο μοναδικών ικανοτήτων, για να αποκαλύψουν τη σκοτεινή αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση αυτή.


Redfall

Καλοκαίρι 2022 | Xbox Series X|S, PC

Μετά το εξαιρετικό Deathloop, η Arkane φιλοδοξεί να συνεχίσει το σερί της στη νέα γενιά με το Redfall. Πρόκειται για μια open-world περιπέτεια που μπορεί να παιχτεί solo ή με έως και τρείς φίλους και πέρα από το χαρακτηριστικό gameplay του στούντιο με τις ιδιαίτερες δυνάμεις, την τράπουλα έρχονται να ανακατέψουν και οι εχθροί που αυτή τη φορά είναι βαμπίρ.


Starfield

11 Νοεμβρίου 2022 | Xbox Series X|S, PC

Η πολυβραβευμένη ομάδα της Bethesda που ηγείται ο θρυλικός σχεδιαστής Todd Howard, ετοιμάζει το πρώτο της νέο IP μετά από 20 χρόνια. Το Starfield φαντάζει ως ένα επικό RPG τεράστιας κλίμακας που θέλει να φέρει τη μαγεία του Skyrim και του Fallout στο διάστημα.


A Plague Tale: Requiem

2022 | PS5, Xbox Series X|S, PC

Μετά την εξαιρετική ανταπόκριση της κοινότητας στο πρώτο παιχνίδι, το A Plague Tale: Requiem αναμένεται να συνεχίσει το ταξίδι της Amicia και του αδερφού της Hugo, στον αγώνα τους να επιβιώσουν.


Avatar: Frontiers of Pandora

2022 | PS5, Xbox Series X|S, PC, Stadia

Το Avatar παιχνίδι που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια πως αναπτύσσεται, αναμένεται επιτέλους το 2022. Πρόκειται για ένα FPS open world, το οποίο ετοιμάζει η Massive Entertainment αποκλειστικά για τα συστήματα νέας γενιάς. Μάλιστα, η ιστορία του θα είναι αυτόνομη από τις ταινίες και θα παίζετε ως Na'Vi, εξερευνώντας την πολύχρωμη Pandora από τα πινέλα της Ubisoft αυτή τη φορά.


Forspoken

2022 | PS5, PC

Το Forspoken είναι το νέο φιλόδοξο IP της Square Enix από τη Luminous Productions του Final Fantasy XV. Όλα τα πλάνα που έχουμε δει μέχρι στιγμής καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν χάρη στην άνευ προηγουμένου κλίμακα και στο ταχύτατο σύστημα πλοήγησης στον γιγαντιαίο αυτό κόσμο.


God of War: Ragnarok

2022 | PS4, PS5

Πιθανότατα το πιο αναμενόμενο παιχνίδι της λίστας για πολλούς gamers. Η υπερταλαντούχα Sony Santa Monica ετοιμάζει τη συνέχεια του God of War (2018), το οποίο είχε αναδειχθεί τότε ως το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς. Το μεγάλο φινάλε της σκανδιναβικής περιπέτειας του Kratos και του Atreus έρχεται, λοιπόν, και ο Έλληνας Θεός θα τα βάλει αυτή τη φορά με τον Thor και την Freya, την ώρα που το τέλος του κόσμου πλησιάζει απειλητικά. Ο τίτλος αναμένεται το 2022 για τις PlayStation κονσόλες, φέρνοντας νέους μηχανισμούς, όπως το ταξίδι με έλκηθρο, περισσότερη από την πορωτική, βαρύγδουπη δράση που έχουμε συνηθίσει από το franchise, καθώς και γιγαντιαία set pieces που κόβουν την ανάσα.


Gotham Knights

2022 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Το Gotham Knights είναι το νέο παιχνίδι της Warner Bros. Games Montreal που μας χάρισε το Batman: Arkham Origins. Ο τίτλος αρχικά ήταν προγραμματισμένος να κυκλοφορήσει φέτος, αλλά έλαβε αναβολή για το 2022. Στο Gotham Knights οι παίκτες δεν αναλαμβάνουν το ρόλο του σκοτεινού ιππότη, αλλά αντιθέτως θα μπορούν να εξερευνήσουν έναν μεγάλο ανοιχτό κόσμο σε solo ή co-op, επιλέγοντας μεταξύ των Batgirl, Nightwing, Red Hood και Robin.


Hogwarts Legacy

2022 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Η Warner υπόσχεται το απόλυτο παιχνίδι που ονειρεύονται εδώ και δεκαετίες οι fans του Harry Potter. Πρόκειται για ένα open-world RPG που λαμβάνει χώρα στο σύμπαν της J.K. Rowling και θα σας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσετε τον δικό σας μάγο και να γίνετε κανονικά μαθητευόμενοι στη θρυλική σχολή μαγείας του Hogwarts. Τα γεγονότα του θα εκτυλίσσονται περίπου στο 1800 και άρα εκατοντάδες χρόνια πριν τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ. 


Lord of the Rings: Gollum

2022 | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC, Switch

Όπως φανερώνει και το όνομά του, είναι ένα παιχνίδι που θα πρωταγωνιστεί το Gollum. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την προσπάθειά του να αποδράσει από το Barad Dur, οπού βρισκόταν αιχμαλωτισμένο από τον Sauron. Το παιχνίδι θα δίνει αδιαίρετη έμφαση στο stealth και το Gollum θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ενισχυμένες αισθήσεις του για να αντιληφθεί ήχους στο σκοτάδι. Παράλληλα, θα χρειαστεί να σκαρφαλώσετε αρκετά για να μη σας δουν οι εχθροί, με το verticality των επιπέδων να έχει καθοριστικό ρόλο. Σίγουρα είναι μια κυκλοφορία που περιμένουν οι λάτρεις της σειράς, ειδικά τώρα που το κλίμα αναθερμαίνεται χάρη στην επερχόμενη τηλεοπτική σειρά του Amazon.


Mario + Rabbids: Sparks of Hope

2022 | Switch

Πρόκειται για τη συνέχεια της σειράς strategy παιχνιδιών που ξεκίνησε με το Mario + Rabbids Kingdom Battle το 2017, από την ομάδα ανάπτυξης Ubisoft Milan. Έτσι, Mario, Luigi, Princess Peach, Rabbid Peach, Rabbid Luigi και άλλοι φίλοι ξεκινούν μια διαγαλαξιακή περιπέτεια για να νικήσουν μια κακόβουλη οντότητα. Το παιχνίδι μάς προσκαλεί να εξερευνήσουμε πλανήτες σε όλο το γαλαξία, να ανακαλύψουμε μυστηριώδη μυστικά και να ολοκληρώσουμε συναρπαστικά quests!


Overwatch 2

2022 | PS4, Xbox One, PC, Switch

Το sequel του shooter που λάτρεψαν εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται το 2022, ρίχνοντας ξανά στις ψηφιακές αρένες τους αγαπημένους χαρακτήρες της κοινότητας. Να σημειωθεί πως το Ovewatch 2 θα έχει κανονικό story campaign και δεν θα είναι αποκλειστικά multiplayer. Συγκεκριμένα, θα μπορείτε να απολαύσετε άφθονες PvE αποστολές που θα σας ταξιδεύσουν σε διάφορες πόλεις, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και ένα νέο συνεργατικό mode, οι Hero Missions, καθώς και πολλές ακόμη αλλαγές και προσθήκες.


Splatoon 3

2022 | Switch

Η άκρως επιτυχημένη σειρά της Nintendo αναμένεται να συνεχιστεί με το τρίτο της κεφάλαιο το 2022, το οποίο αυτή τη φορά μάλλον λαμβάνει χώρα αρκετά χρόνια μετά, σε ένα δυστοπικό μέλλον. Οι πληροφορίες για την ώρα είναι λιγοστές, αλλά οι λάτρεις της σειράς ξέρουν τι να περιμένουν!


Suicide Squad: Kill the Justice League

2022 | PS5, Xbox Series X|S, PC

Το Suicide Squad: Kill the Justice League είναι ένα αμιγώς next-gen παιχνίδι που έρχεται από την Rocksteady, την ομάδα ανάπτυξης της βασικής Batman Arkham τριλογίας που έχει παραμείνει σιωπηλή εδώ και αρκετά χρόνια. Όπως προδίδει και το όνομά του, το παιχνίδι θα μας δίνει τον έλεγχο των Harley Quinn, Deadshot, King Shark και Captain Boomerang, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα πρέπει να τα βάλουν με έναν Superman πολύ διαφορετικό απ' αυτό που έχουμε συνηθίσει.


The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

2022 | Switch

Ένας κόσμος γεμάτος αιωρούμενα νησιά, ο Link να κάνει ελεύθερη πτώση, νέες δυνατότητες και το Hyrule Castle να έχει αποκολληθεί από τη Γη. Το The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 θα μπορούσε να επαναπαυτεί σε μια απλή υιοθέτηση της φόρμουλας του πολυβραβευμένου πρώτου παιχνιδιού που έφερε μια μικρή επανάσταση στο χώρο. Παρ’ όλα αυτά η Nintendo δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και φαίνεται πως ετοιμάζει ένα εξίσου επικό και φιλόδοξο sequel που θα μας κολλήσει ξανά στο Switch για εκατοντάδες ώρες. Δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια της βιομηχανίας αυτή τη στιγμή.


2023 & παιχνίδια χωρίς ημερομηνία

Marvel’s Spider Man 2

2023 | PS5

Η Insomniac Games έχει βρει έναν απίστευτο ρυθμό τελευταία και φιλοδοξεί να συνεχίσει το εξαιρετικό της σερί με το Marvel’s Spider Man 2. Ο Peter Parker δε θα είναι μόνος αυτή τη φορά, αφού θα ενώσει τις δυνάμεις του και με τον δεύτερο άνθρωπο αράχνη, τον Miles Morales. Η ομάδα υπόσχεται πολλές gameplay προσθήκες, νέα κοστούμια, έντονη δράση, φαντασμαγορικά set pieces και το εθιστικό swinging που έχουμε αγαπήσει. Προσθέστε στην όλη εξίσωση και τον fan-favorite Venom και μάλλον είναι δεδομένη συνταγή επιτυχίας.


Atomic Heart

TBA | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Πρόκειται για έναν τίτλο εμπνευσμένο από λατρεμένα immersive sims, όπως το BioShock και το Prey, με έντονο σοβιετικό άρωμα. Αν αυτό δεν ήταν ήδη αρκετό: Τη μουσική του υπογράφει ο ιδιοφυής Mick Gordon των DOOM. Τα γεγονότα του εν λόγω first-person shooter λαμβάνουν χώρα σε ένα εναλλακτικό σύμπαν κατά τη διάρκεια της αποκορύφωσης της Σοβιετικής Ένωσης και έτσι θα τα βάλουμε με περιέργους εχθρούς, χρησιμοποιώντας περίεργα όπλα και δυνάμεις και όλα αυτά με έναν πραγματικά πανέμορφο οπτικό τομέα.


Bayonetta 3

TBA | Switch

Το Bayonetta 3 ανακοινώθηκε στα The Game Awards 2017. Από τότε η Nintendo δεν έχει μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες για την αποκλειστικότητα του Switch. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Platinum Games θα παραδώσει και πάλι ένα θεαματικό παιχνίδι, γεμάτο μαγικές ικανότητες και ένα αστραπιαίο σύστημα μάχης.


Beyond Good & Evil 2

TBA

Μετά από αναμονή πολλών χρόνων, το πολυπόθητο sequel είναι πιο κοντά από ποτέ. Η νέα περιπέτεια της Jade κάνει τη μετάβαση σε ένα χαοτικά μεγάλο open world περιβάλλον, όντας ένα υπερφιλόδοξο project από πέντε στούντιο της Ubisoft. Ας ελπίσουμε πως η αποχώρηση του Michel Ancel δε θα επηρεάσει πολύ την παραγωγή του.


Dead Space Remake

TBA | PS5, Xbox Series X|S, PC

Έπειτα από τα εξαιρετικά remakes των Resident Evil από την Capcom, η EA έρχεται τώρα να κάνει κάτι αντίστοιχο για το πρώτο Dead Space. Η λατρεμένη σκοτεινή και ατμοσφαιρική περιπέτεια του Isaac θα έρθει μεταμορφωμένη με γραφικά αιχμής στα συστήματα νέας γενιάς, προσκαλώντας τους παίκτες να βιώσουν τον απόλυτο τρόμο στο διάστημα.


Diablo 4

TBA

Ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερα σκοτεινά dungeons και να σκοτώσετε ακόμη περισσότερους δαίμονες. Ο βασιλιάς του είδους επιστρέφει και δεν είναι άλλος από το Diablo IV. Αυτή τη φορά οι παίκτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα classes. Τον Barbarian, την Sorceress, τον Rogue και -μετά από πολλές ευχές- τον Druid. Επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας δεν υπάρχει, όμως το 2022 πιθανότατα να είναι η χρονιά που θα επιλέξει η Blizzard να διαθέσει το παιχνίδι.


Dragon Age 4

TBA | PS5, Xbox Series X|S, PC

Μετά τις αποχωρήσεις και τα στραβοπατήματα των τελευταίων χρόνων, η BioWare φαίνεται να θέλει να επιστρέψει, φέρνοντας στο προσκήνιο μια από τις πιο λατρεμένες της σειρές. Οι απαιτήσεις είναι σίγουρα μεγάλες για το νέο κεφάλαιο της RPG σειράς.


Fable

TBA | Xbox Series X|S, PC

Η ταλαντούχα και πολυβραβευμένη βρετανική Playground Games των Forza Horizon έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο και δύσκολο έργο: Την επιστροφή της σειράς Fable. Για την ώρα οι πληροφορίες που γνωρίζουμε είναι ελάχιστες, αλλά το πρώτο trailer προϊδεάζει για μια μαγευτική περιπέτεια, με έντονη δόση χιούμορ.


Forza Motorsport (reboot)

TBA | Xbox Series X|S, PC

Μια ακόμη σειρά που πατάει το ‘reset’ είναι τα Forza Motorsport, αφού έπειτα από επτά βασικά παιχνίδια, το franchise κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα. Με το άλμα στη νέα γενιά, λοιπόν, αλλά και τον επιπλέον χρόνο, η Turn 10 φιλοδοξεί να παραδώσει μια πραγματικά εξελιγμένη εμπειρία οδήγησης.


Hollow Knight: Silksong

TBA | PC, Switch

Αν και φτιαγμένο από μια μικροσκοπική ομάδα ανάπτυξης, το Hollow Knight κατάφερε να αγαπηθεί όσο λίγα indies, φέρνοντας φρέσκες ιδέες στο metroidvania genre, σε ένα σχεδόν αψεγάδιαστο πακέτο. Τώρα, το Silksong υπόσχεται μια επική συνέχεια και δε χρειάζεται κάτι περισσότερο για να μας πείσει.


Marvel’s Wolverine

TBA | PS5

Μπορεί να μοιάζει με ψέμα, αλλά δεν είναι. Η Insomniac Games που μας χάρισε το καλύτερο Spider-Man παιχνίδι που φτιάχτηκε ποτέ σύμφωνα με πολλούς παίκτες, καταπιάνεται τώρα με έναν ακόμη λατρεμένο υπερήρωα από το ρόστερ της Marvel. Το πρώτο trailer και οι δηλώσεις των δημιουργών αφήνουν να εννοηθεί πως θα έχουμε να κάνουμε με μια πιο σοβαρή προσέγγιση, στα πρότυπα της ταινίας Logan και ήδη ο τίτλος εξελίσσεται σε μια απίστευτα αναμενόμενη κυκλοφορία.


Metroid Prime 4

TBA | Switch

Η σειρά-ορόσημο της Nintendo επιστρέφει στο Nintendo Switch, με το τέταρτο πολυπόθητο κεφάλαιό της και τη νέα περιπέτεια της Samus Aran. Η ανάπτυξη είχε ξεκινήσει εξ αρχής το 2019 και έπειτα από μερικά εμπόδια βρίσκεται πλέον στα γνώριμα χέρια της Retro Studios.


Next Mass Effect

TBA

Πέρα από το Dragon Age, η BioWare θέλει να σφραγίσει την επιστροφή της και με το νέο Mass Effect. Το στούντιο φαίνεται να θάβει στο παρελθόν το παρακλάδι που ξεκίνησε με το Andromeda και επιστρέφει στον Milky Way γαλαξία και σε χαρακτήρες που έχουμε λατρέψει, όπως η Liara.


Senua’s Saga: Hellblade II

TBA | Xbox Series X|S, PC

Ο εφιάλτης της Senua επιστρέφει με ένα θεοσκότεινο sequel. Για την ώρα, πέρα από το πρώτο trailer οι πληροφορίες για το παιχνίδι είναι ελάχιστες. Ωστόσο, η Ninja Theory αναμένεται να μας περπατήσει πάλι σε αφιλόξενα Σκανδιναβικά μονοπάτια και μας καλεί να ζήσουμε για ακόμη μία φορά το μαρτύριο της πρωταγωνίστριας που πάσχει από ψύχωση.


Skate 4

TBA

Κάνοντας την ευχή πολλών παικτών πραγματικότητα, η EA αναπτύσσει ένα ολοκαίνουργιο Skate. Ο τίτλος είναι ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο, αλλά σίγουρα έχει τους φανατικούς τους ακόλουθους που ανυπομονούν.


Star Wars Knights of the Old Republic Remake

TBA | PS5, PC

Το θρυλικό RPG της BioWare που έχει λατρευτεί τόσο από τους hardcore παίκτες όσο και από τους Star Wars fans ετοιμάζεται για τη μεγάλη του επιστροφή μέσα από ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο remake. Αναπτύσσεται από την Aspyr, με την υποστήριξη του PlayStation.


The Elder Scrolls 6

TBA | Xbox Series X|S, PC

Το sequel για ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών, σε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και πολυβραβευμένες gaming σειρές όλων των εποχών. Μαζί με το Starfield, ο Todd Howard αναπτύσσει παράλληλα ένα ακόμη επικό RPG, το νέο Elder Scrolls, με την υποστήριξη πλέον του Xbox.


Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

TBA | PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC

Μια ακόμη ιστορική σειρά επιστρέφει. Αν και δεν είναι η δημοφιλέστερη, σίγουρα αποτελεί έναν θρύλο για τους φανατικούς των RPGs. Η συνέχεια υπόσχεται να προσφέρει ατόφια την ατμόσφαιρα που αγάπησαν οι παίκτες και θα μας μεταφέρει ξανά στην κοινωνία των βαμπίρ που τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.


Φυσικά, υπάρχουν πολλά ακόμη ενδιαφέροντα παιχνίδια υπό ανάπτυξη και η παραπάνω λίστα ήταν αδύνατο να τα συμπεριλάβει όλα.

Ποια είναι, λοιπόν, τα παιχνίδια που περιμένετε εσείς περισσότερο φέτος, του χρόνου και γενικότερα! Περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Tags: