Τα 10 χειρότερα παιχνίδια του 2023

Αποκαλύφθηκε η τελική λίστα σύμφωνα με το Metacritic
20 Δεκεμβρίου 2023 13:04
Τα 10 χειρότερα παιχνίδια του 2023

Δε χωρά καμία αμφιβολία πως το 2023 ήταν μια απίθανη χρονιά για το gaming, με πολύ ιδιαίτερες εμπειρίες να γίνονται πρώτο θέμα συζήτησης, όπως το Alan Wake 2 και το Baldur’s Gate 3, αποκλειστικότητες για όλες τις πλατφόρμες, όπως το Marvel’s Spider-Man 2, το Starfield και το The Legend of Zelda: Breath of Wild, μοναδικά indies, όπως το Cocoon και αμέτρητα ακόμη παιχνίδια που χάρισαν αξέχαστες στιγμές στους παίκτες.

Ωστόσο, όπως κάθε χρονιά, το 2023, πέρα από τα ‘highs’ είχε και τα ‘lows’ του, αφού πολλές κυκλοφορίες δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και απογοήτευσαν τους παίκτες και τους κριτικούς. Ακριβώς σε αυτά στέκεται τώρα το Metacritic, η πασίγνωστη reviews aggregation πλατφόρμα που έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας την τελική λίστα με τα χειρότερα παιχνίδια του 2023.

Στην κορυφή αυτής δε βρίσκεται άλλο από το The Lord of the Rings: Gollum. Αναμενόμενα, το παιχνίδι της Daedalic ήταν ένα από τα πιο αναμενόμενα της χρονιάς, αφού βασίζεται σε ένα από τα εμπορικότερα και πιο αγαπητά IPs όλων των εποχών. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα ήταν άκρως απογοητευτικό με τεράστια τεχνικά προβλήματα και σχεδιαστικές επιλογές που δεν ήταν και τόσο εύκολο να διορθωθούν. Εν τέλει, ο τίτλος βαθμολογήθηκε με 34/100 στο Metacritic και έτσι είναι το χειρότερο παιχνίδι του 2023, οδηγώντας μάλιστα στο κλείσιμο του development στούντιο που ήταν υπεύθυνο γι΄αυτό.

Ψηλά στην λίστα βρίσκεται και το Crime Boss: Rockay City, ένα παιχνίδι που έχει ένα απίθανο καστ ηθοποιών, μεταξύ των οποίων και ο Chuck Norris, το οποίο ομοίως δεν κατάφερε ομοίως να κερδίσει την κοινότητα. Τέλος, ένα ακόμη γνωστό IP στη λίστα είναι το Hellboy, με το νεότερο παιχνίδι του, το Hellboy: Web of Wyrd να λαμβάνει πολύ κακές κριτικές.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα που δημοσίευσε το Metacricit:

Τα 10 χειρότερα παιχνίδια του 2023:

1. The Lord of the Rings: Gollum – 34

2. Flashback 2 – 35

3. Greyhill Incident – 38

4. Quantum Error – 40

5. Testament: The Order of High-Human – 41

6. Crime Boss: Rockay City – 43

7. Hellboy: Web of Wyrd – 47

8. Gangs of Sherwood – 48

9. Loop8: Summer of Gods – 49

10. Gargoyles Remastered – 49