Έρευνα: Σοκάρουν οι απολύσεις στη gaming βιομηχανία με το ξεκίνημα του 2024

Μόνο μέσα στον Ιανουάριο οι απολύσεις έφτασαν τις μισές που έγιναν πέρυσι συνολικά
26 Ιανουαρίου 2024 18:29
Έρευνα: Σοκάρουν οι απολύσεις στη gaming βιομηχανία με το ξεκίνημα του 2024

Θα έχετε δει ότι τους τελευταίους μήνες και ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες ότι τα κύματα απολύσεων στη gaming βιομηχανία διαδέχονται το ένα μετά το άλλο. Εταιρίες όπως Unity, Sony, Google, Naughty Dog και πιο πρόσφατα η Riot Games και η Microsoft στο gaming τμήμα της προχώρησαν σε τεράστια κύματα απολύσεων, με χιλιάδες developers να χάνουν τις δουλειές τους. 

Η ιστοσελίδα Video Game Layoffs του Farhan Noor όμως έχει αναλάβει το έργο της παρακολούθησης των απολύσεων σε όλη τη gaming βιομηχανία και παραθέτει τα στοιχεία που σοκάρουν τόσο για όλο το 2023 αλλά και συγκριτικά με τις αρχές του 2024. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του, εκτιμάται ότι περίπου 10.500 developers της gaming βιομηχανίας έχασαν τις δουλειές τους μέσα στο 2023, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τις πρώτες τρεις -και κάτι παραπάνω- εβδομάδες του 2024 ξεπερνά τις μισές των περσινών απολύσεων, καθώς υπολογίζονται στις 5.600 χαμένες θέσεις εργασίας. Τον αριθμό αυτόν εκτόξευσε το σφοδρό κύμα απολύσεων στην Activision Blizzard και το Xbox όπου 1.900 άτομα απολύθηκαν μαζικά. 

Εν ολίγοις μέχρι σήμερα. ο συνολικός αριθμός των απολύσεων στις 26 Ιανουαρίου 2024 έχει φτάσει το 54% των απολύσεων που είχαν γίνει σε ολόκληρο το 2023. Αναμφίβολα τα πράγματα δείχνουν θολά για την συνέχεια.