Τα πιο δημοφιλή gaming reviews των Unboxholics για το 2020

Tίτλοι που απασχόλησαν τους αναγνώστες του Unboxholics.com!
23 Δεκεμβρίου 2020 20:45
Τα πιο δημοφιλή gaming reviews των Unboxholics για το 2020

Το 2020 κλείνει αδιαμφισβήτητα με θετικό πρόσημο για τη gaming βιομηχανία. Παρόλο που σίγουρα όλοι βιώσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, τα βιντεοπαιχνίδια ήταν και έγιναν για πολλούς η μικρή απόδραση που μας ήταν τόσο απαραίτητη. Θετικό είναι το πρόσημο ωστόσο, όχι μόνο γιατί πολλοί νέες παίκτες γνώρισαν το χόμπι μας χάρη στην πανδημία, αλλά και γιατί είχαμε ξανά αμέτρητες ποιoτικές κυκλοφορίες. Νέες εμπειρίες που λατρέψαμε και θα «κουβαλάμε» μαζί μας.

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα reviews που αναρτήθηκαν στο Unboxholics.com και διαβάστηκαν περισσότερο φέτος, καθώς σίγουρα αποτελεί μια ένδειξη για τα γούστα της κοινότητα των Unboxholics και κατ’ επέκταση και του ευρύτερου συνόλου των Ελλήνων gamers. Όπως κάθε χρόνο, βλέπουμε πως οι αθλητικοί τίτλοι και ειδικότερα το PES, απασχολούν ιδιαίτερα τους Έλληνες. Παράλληλα, όπως ήταν αναμενόμενο, παιχνίδια που συζητήθηκαν πολύ φέτος, για παράδειγμα τα Cyberpunk 2077 και The Last of Us Part II, βρίσκονται αρκετά ψηλά στη λίστα.


Βρείτε όλα τα αφιερώματα για το “κλείσιμο” του 2020 πατώντας εδώ.


Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε τα δημοφιλέστερα gaming reviews των Unboxholics για το 2020.


15. Final Fantasy VII Remake

Συνοψίζοντας...

Το Final Fantasy VII Remake είναι ο πρώτος πυλώνας μιας θρυλικής περιπέτειας και αποτελεί και τα θεμέλια για τα κομμάτια που θα ακολουθήσουν. Η ομάδα υλοποίησε μία άριστη μεταφορά από το 1997 στο σήμερα, προσφέροντας μία πιστή αναπαράσταση των γεγονότων με ωριμότερη -παρά τις κλασικές ιαπωνικές υπερβολές- γραφή, σωστό βηματισμό και φαντασμαγορικά set pieces που δημιουργούν μία θαυμάσια εμπειρία. Αυτή η επέκταση της Midgar ζωντανεύει ακόμη περισσότερο την περιπέτεια του Cloud, μιας και κάθε σοκάκι, κάθε γειτονιά που εξερευνά ο παίκτης καταφέρνει να χαραχθεί βαθιά στη μνήμη του. Η διαφορετική συνταγή στην οποία βασίστηκε το gameplay σύστημα με το «πάντρεμα» του turn-based combat και του πιο σύγχρονου και μοντέρνου action, δημιουργούν ένα τρομερά βαθύ και διασκεδαστικό αποτέλεσμα, ενώ οι RPG μηχανισμοί αναβάθμισης όπλων και χαρακτήρων προσφέρουν το κατάλληλο βάθος για ένα παιχνίδι τέτοιου βεληνεκούς. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και ο φανταστικός σχεδιασμός των εχθρών και των bosses, με την σχεδιαστική ομάδα να δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό στο πόνημα του 1997, αλλά και την εκτίμηση στους παίκτες που απόλαυσαν το παιχνίδι στην τότε εποχή. Ο οπτικοακουστικός τομέας είναι χωρίς καμία υπερβολή αριστουργηματικός. Πανέμορφα γραφικά δημιουργούν ένα αποτέλεσμα χάρμα οφθαλμών, κερδίζοντας εύκολα μια θέση στη λίστα με τα ομορφότερα παιχνίδια αυτής της γενιάς. Από την άλλη, τα ηχητικά κομμάτια έλαβαν και αυτά τον απαραίτητο σεβασμό και εκσυγχρονίζουν τον θρύλο που έγραψε ο Nobuo Uematsu. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπήρχαν και παραπατήματα, μιας και ο τομέας των side quests θα μπορούσε να εκτελεστεί δραματικά καλύτερα, προσφέροντας ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για το σύμπαν και τους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Για όσους λοιπόν φοβούνται, το Final Fantasy VII Remake μπορεί να είναι το πρώτο κομμάτι της ιστορίας των αγαπημένων μας χαρακτήρων, όμως από μόνο του είναι ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι που είμαι σίγουρος πως θα προκαλέσει συγκίνηση και στους παλιούς παίκτες, μιας και χτυπά άφοβα στην καρδιά της νοσταλγίας, αλλά και σε όσους αποφασίσουν να «βουτήξουν» για πρώτη φορά στον κόσμο του. Η Square Enix το 1997 έγραψε ιστορία και το Remake -όπως όλα δείχνουν- ετοιμάζεται να ξεσκονίσει τα «χρυσά» βιβλία του gaming και να το επαναλάβει. Ένα είναι σίγουρο: Το μέλλον φαντάζει λαμπρό!

Διαβάστε ολόκληρο το review του Δημήτρη Σαλαμάρα.


14. Marvel’s Avengers

Συνοψίζοντας...

Εν κατακλείδι, το Marvel’s Avengers θα μπορούσε να είναι ένα φοβερό και συναρπαστικό single player campaign, με τα ελαττώματά του σαφώς, όμως δυστυχώς δε ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο. Το τοπίο της βιομηχανίας προστάζει πλέον το Games as a Service μοντέλο και στη προκειμένη χαλάει την κόμικ τύπου μαγεία που θα μπορούσε να έχει εάν δε σε έβαζε να φαρμάρεις για να φτάσεις το επιθυμητό επίπεδο της κάθε αποστολής και η πρόκληση να βρισκόταν περισσότερο στο gameplay που ακροβατεί μεταξύ God of War και Destiny. Επίσης, η όλη Destiny φορεσιά που του έβαλαν με το έτσι θέλω δεν δικαιολογείται πέραν από ένα επιδερμικό replayability τη δεδομένη χρονική στιγμή. Θέλει υπομονή δηλαδή για να δούμε τι καρπούς θα δώσει το πρόγραμμα της Square Enix για τον τίτλο σε περιεχόμενο και ειδικά σε Story DLCs, τα οποία θα συνεχίσουν κάποια cliffhanger που έμειναν αναπάντητα. Αξίζει το campaign του εν τέλει; Θα πω ναι, γιατί ήταν μια άκρως ψυχαγωγική, καλοσκηνοθετημένη και τίμια γραμμένη περιπέτεια -εκτός του villain- στα πρότυπα ενός superhero Uncharted/Tomb Raider. Από εκεί και πέρα όμως; Όπως προανέφερα πρέπει να υπάρξει περισσότερο ποικιλία και φαντασία στο όλο loot σύστημα, αλλιώς θα καταλήξει ένα νέο Anthem. Μπορεί να εξιλεωθεί, ωστόσο, όπως έγινε με το Destiny και να προσφέρει ενδιαφέροντα μικρά campaigns στο μέλλον.

Διαβάστε ολόκληρο το review του Κυριάκου Στεργιάδη.


13. Marvel's Spider-Man: Miles Morales

Συνοψίζοντας...

Αυτή η εμπειρία, ακόμη και με τους εμφανείς περιορισμούς της δε χάνεται. Μέσα από το μανδύα της next-gen κυκλοφορίας -παρά το ότι παίζει μια χαρά και στο PS4- προσπαθεί να καμουφλάρει τις αδυναμίες του που προέρχονται από το γεγονός πως παίζεις ένα επιμηκυμένο expansion. Είναι τόσο καλό το περιτύλιγμα όμως, αλλά και τόσο γευστικό το τελικό αποτέλεσμα που εν τέλει καταφέρνει απόλυτα τον σκοπό του: να αποδώσει μια Spider-Man περιπέτεια με τον Miles Morales που θα ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό fan τουλάχιστον από άποψη.

Διαβάστε ολόκληρο το review του Κυριάκου Στεργιάδη.


12. DOOM Eternal

Συνοψίζοντας...

Το Doom Eternal είναι ένα εξαιρετικό sequel του Doom (2016). Η id Software δεν προσπάθησε να φτιάξει το ίδιο παιχνίδι σε διαφορετικό setting, είχε εξ΄αρχής σκοπό να δοκιμάσει κάτι νέο. Επενδύει λιγότερο στη σκοτεινή ατμόσφαιρα και το horror στοιχείο και δοκιμάζει να ενσωματώσει ακόμα γρηγορότερο gunplay, με νέους platforming μηχανισμούς που λειτουργούν σαν pace breakers μεταξύ των συγκρούσεων με τους δαίμονες, κάτι που ίσως ξενίσει κάποιους fans της σειράς. Στη βάση του όμως παραμένει ένα παραδοσιακό Doom παιχνίδι, έχει ασταμάτητη δράση, πολλές επιλογές για να σφάξετε τις ορδές από δαίμονες, το αγαπημένο μας chainsaw επιστρέφει και προσφέρει θεαματικές melee εκτελέσεις, ατελείωτα upgrades για τα όπλα και τον Doomslayer, ανασχεδιασμένα μοντέλα παλιών εχθρών, αλλά και πολλούς νέους και φυσικά πολύ, πολύ heavy metal μουσική από τον Mick Gordon και την ομάδα του.

Διαβάστε ολόκληρο το review του Γιάννη Φανίδη.


11. Demon’s Souls Remake

Συνοψίζοντας...

Το remake του Demon’s Souls μπορεί από τώρα να μπει στο «πάνθεον» των σπουδαιότερων remakes στην ιστορία του μέσου. Προσφέρει μία γνήσια, σκληροπυρηνική εμπειρία που σέβεται την αρχική δημιουργία, χωρίς να πειράξει σοβαρά τον κορμό και το χαρακτήρα του αριστουργήματος του Miyazaki. Εκτός αυτών, πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια του launch των νέων κονσολών και αυτό που μας κλείνει το μάτι για τη συνέχεια. Κατά την άποψή μου, είναι το παιχνίδι που πρέπει να αγοράσει κάποιος την ημέρα που θα πάρει το PS5 στα χέρια του…

Διαβάστε ολόκληρο το review του Σάκη Καρπά.


10. Microsoft Flight Simulator

Συνοψίζοντας...

Το Microsoft Flight Simulator είναι ένα παιχνίδι που δε βλέπεις συχνά. Περιλαμβάνει μια απίστευτα ρεαλιστική, σε τρομακτικό βαθμό, αναπαράσταση όλου του πλανήτη, όλα τα αεροδρόμια της Γης, καιρικές συνθήκες που ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο με βάση την πραγματική ζωή, ενώ μέχρι και κάθε πτήση που γίνεται στον κανονικό κόσμο υπάρχει ζωντανά και στο παιχνίδι. Θα ήθελα να συνεχίσω με τη λίστα των εντυπωσιακών τεχνολογικών επιτευγμάτων του, αλλά πραγματικά δε χωράνε σε μια παράγραφο. Είναι ένα παιχνίδι σταθμός για το genre των simulators και μια εμπειρία που αξίζει να βιώσεις είτε είσαι βετεράνος του είδους είτε αρχάριος. Είναι ένα αν άνευ προηγουμένου επίτευγμα.

Διαβάστε ολόκληρο το review του Θέμη Μπολτσή.


9. Animal Crossing New Horizons

Συνοψίζοντας...

Το Animal Crossing: New Horizons είναι πάνω απ’ όλα ένας χώρος έκφρασης, χαλάρωσης και επικοινωνίας. Μια αθώα φαντασίωση απόδρασης, φτιαγμένη με τεράστια προσοχή και φροντίδα. Διαθέτοντας την απαραίτητη σχεδιαστική ακρίβεια και λεπτομέρεια για να ανυψωθεί σε μια ζωντανή, “ζεστή” οντότητα, φαίνεται ότι είναι ένας τίτλος που θα μας συντροφεύει για πολύ καιρό, παίρνοντας κάθε φορά τη μορφή που έχουμε περισσότερο ανάγκη. Διότι είναι από αυτούς του σπάνιους τίτλους που ό,τι του προσφέρεις, το αντανακλά πίσω με μια σπάνια αγνότητα και ευαισθησία. Ένα αυθεντικά ανθρώπινο δημιούργημα.

Διαβάστε ολόκληρο το review του Γιώργου Πρίτσκα.


8. Mortal Shell

Συνοψίζοντας...

Το Mortal Shell, θα έλεγα πως είναι μία μικρή παραγωγή, με μεγάλη καρδιά. Σαφέστατα επηρεασμένο και βασισμένο στα πονήματα της FromSoftware, ο τίτλος της Cold Symmetry -των 15 ατόμων παρακαλώ- είναι το «τέλειο» υποκατάστατο και ό,τι πιο κοντά σε Souls έχει κυκλοφορήσει ποτέ, τουλάχιστον σε art direction. Σε budget τιμή και με “budget” διάρκεια που δεν ξεπερνάει τις 20-25 ώρες, το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους fans του κυρίου Miyazaki. Ωστόσο, τα Souls clones που μοιάζουν ακόμη περισσότερο στα Souls, αναπόφευκτα συγκρίνονται και με αυτά. Και η σύγκριση δε μπορεί παρά να μην είναι μοιραία. Αν, λοιπόν, μπείτε στη διαδικασία να τα βάλετε «δίπλα-δίπλα», το αποτέλεσμα θα είναι αστείο, γι’ αυτό και επιμένω πως το Mortal Shell πρέπει να τιμηθεί μόνο από άτομα που έχουν «χορτάσει» Dark Souls και Bloodborne και απλά θέλουν να δουν και μερικές μικρότερες προσπάθειες, που κουβαλάνε και κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες εντός τους. Κλείνοντας, να πω πως με μία καλή χρηματοδότηση και, φυσικά, με την υποστήριξη περισσότερου ανθρώπινου δυναμικού, η Cold Symmetry έχει όλα τα φόντα να δώσει ένα «μεγάλο» sequel.

Διαβάστε ολόκληρο το review του Σάκη Καρπά.


7. Assassin's Creed Valhalla

Συνοψίζοντας...

Το Assassin’s Creed Valhalla φέρνει ξανά στο προσκήνιο στοιχεία που λατρέψαμε από τα πρώτα παιχνίδια της σειράς, ενώ βελτιώνει σε νευραλγικούς τομείς τη συνταγή των δύο τελευταίων τίτλων. Το αποτέλεσμα είναι ίσως το πιο καλοδεμένο παιχνίδι της μετά-Origins εποχής, με πιο οργανική και ομαλή εξερεύνηση, χωρίς random loot και περισσότερη έμφαση στην ιστορία. Υπάρχουν ψεγάδια και στο gameplay και στην αφήγηση, αλλά ειδικότερα στον τεχνικό τομέα που βασανίζεται από πολλά προβλήματα. Ωστόσο, αν σας αρέσει η θεματολογία των Βίκινγκς, αρχίστε να ακονίζετε το τσεκούρι σας. Η Ubisoft κατάφερε πάλι να αποτυπώσει τη μαγεία της εποχής και να δημιουργήσει έναν γιγαντιαίας κλίμακας τίτλο που θα σας κρατήσει στην οθόνη ίσως και για μια ολόκληρη καραντίνα!

Διαβάστε ολόκληρο το review του Θέμη Μπολτσή.


6. eFootball PES 2021

Συνοψίζοντας...

Αξίζει, όμως, να βάλει κανείς το χέρι στην τσέπη για κάτι που αν το ξεγυμνώσουμε από το περιτύλιγμά του μοιάζει με ένα τεράστιο Data Pack; Για κάποιον που είναι χωμένος στα forums και θα κάτσει να μπει στη διαδικασία του import όλων αυτών των δεδομένων, μάλλον όχι. Για αυτόν όμως που θέλει κάτι πιο plug 'n' play και έτοιμο να πατήσεις το Χ και να παίξεις, είναι η καλύτερη λύση. Διατηρεί όλα τα καλά της σειράς PES και προσφέρει το απαραίτητο για τους ποδοσφαιρόφιλους φρεσκάρισμα στα ρόστερ, τις φανέλες και τους παίκτες. Αυτό το “eye candy” δηλαδή που όσοι παίζουν αυτούς τους τίτλους ανελλιπώς επιζητούν. Στο χέρι σας και τη τσέπη σας είναι η τελική απόφαση. Το μόνο σίγουρο είναι πως εκτιμώ πάρα πολύ αυτή την ειλικρινέστατη κίνηση της PES Productions, η οποία ξέρει που να σταματήσει και που να γκαζώσει σαν ομάδα ανάπτυξης και είπε «φέτος δεν μπορώ, θα σας δώσω όμως αυτό το πακέτο γιατί δουλεύω σε κάτι εντελώς καινούργιο για του χρόνου, εμπιστευτείτε με».

Διαβάστε ολόκληρο το review του Κυριάκου Στεργιάδη.


5. Resident Evil 3

Συνοψίζοντας...

Το Resident Evil 3 είναι σαν το παλιό, καλό κρασί. Είναι όλα όσα αγαπήσαμε τότε, αρκετά πιο φρέσκα, πιο ώριμα, πιο καλογραμμένα, πιο τρομακτικά και συνεπώς αρκετά πιο απολαυστικά. Είναι ένα αυθεντικό πρωτίστως Resident Evil και κατ’ επέκταση survival horror παιχνίδι που στέκεται επάξια στο 2020, φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να συναρπάσει τόσο τους παλιούς όσο και τους νεότερους παίκτες. Τα πάντα είναι οικεία, αλλά συνάμα και τόσο διαφορετικά. Οι αλλαγές είναι πολλές, είναι γενναίες, όμως όλα έχουν -όπως ο Nemesis- μεταλλαχθεί προς το καλύτερο. Όπως και στο remake του δεύτερου παιχνιδιού, η Capcom δούλεψε σοβαρά πάνω στο πρωτογενές υλικό και το απογείωσε σε όλους τους τομείς. To Resident Evil 3 διαπρέπει και σε σχέση με το πώς το θυμόμασταν, αλλά ακόμη και συγκριτικά με τον εξαιρετικό προκάτοχό του. Αν θέλετε, λοιπόν, να βιώσετε μια πραγματικά αγχωτική εμπειρία που δε θα δείξει κανένα έλεος και θα σας έχει από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό στην άκρη του καναπέ σας, τότε επενδύστε άφοβα. Ο Nemesis είναι εδώ κι επέστρεψε για έναν και μόνο σκοπό: Να μοιράσει εφιάλτες!

Διαβάστε ολόκληρο το review του Λεωνίδα Στραβάκου.


4. Half-Life Alyx

Συνοψίζοντας...

Η αγωνία για το πόσο Half-Life είναι το Alyx, τελειώνει και επίσημα. Το παιχνίδι είναι ένα κανονικό, πλήρες και κρυφά απαραίτητο κεφάλαιο του franchise, το οποίο δυστυχώς θα το απολαύσουν λίγοι, μιας και απευθύνεται αποκλειστικά στους κατόχους VR εξοπλισμού. Ως VR εμπειρία, πράγματι κάνει αυτό που η Valve, υπόσχεται εδώ και μήνες και πηγαίνει την αλληλεπίδραση του παίκτη, μέσα από τη μάσκα εικονικής πραγματικότητας, αρκετά βήματα παραπέρα. Πριν κλείσω, θέλω να μιλήσω σε αυτούς που αγαπάνε αυτή τη σειρά και έχουν περάσει τα ίδια άγχη που πέρασα κι εγώ, όλα αυτά τα χρόνια. Τα Half-Life επέστρεψαν και το τέλος του Alyx είναι αδιαμφησβήτητα η επιβεβαίωση. Θέλω να πιστεύω πως η συνέχεια, έτσι όπως την ονειρευόμαστε, είναι κοντά. Σύντομα θα μάθουμε γιατί ο Eli προειδοποίησε τον Freeman να αποφύγει πάση θυσία το Borealis, θα μάθουμε ποιος είναι πραγματικά ο G-Man, για ποιον δουλεύει και ποιος ο απώτερος σκοπός του. Θα με συγχωρέσετε που δε δίνω την «Άριστη» στάμπα σε αυτό το review, αλλά ας πούμε ότι είναι ένας τρόπος να διαμαρτυρηθώ για το «φτύσιμο» που έχω φάει από την εταιρία ως λάτρης αυτού του franchise, όλα αυτά τα χρόνια. Το Half-Life: Alyx είναι ένα ακόμη Half-Life και από αυτό, βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας…

Διαβάστε ολόκληρο το review του Σάκη Καρπά.


3. The Last of Us Part II

Συνοψίζοντας...

Μόνο η Naughty Dog θα μπορούσε να φτιάξει καλύτερο παιχνίδι από το πρώτο The Last of Us.

Διαβάστε ολόκληρο το review του Σάκη Καρπά.


2. Ghost of Tsushima

Συνοψίζοντας...

Το Ghost of Tsushima είναι ένα παιχνίδι που θα αργήσει μερικές ώρες για να σε κερδίσει, αλλά στο τέλος θα το κάνει, παρά τα στραβοπατήματά του. Το γεγονός ότι είναι βασισμένο -και όχι απλά επηρεασμένο- στο ιαπωνικό σινεμά του 1950, του δίνει μία ιδιαίτερη κρούστα και το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιχνίδια με θεματική σαμουράι. Ο παίκτης, τις περίπου 35 ώρες που θα του πάρει για να δει ικανοποιητικά το σύνολο του παιχνιδιού, θα αντικρίσει μερικά από τα ομορφότερα κάδρα που έχουν δημιουργηθεί σε αυτό το μέσο και αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή. Η Sucker Punch δεν παραδίδει άριστο παιχνίδι, αλλά έχω την εντύπωση πως η πλειοψηφία αυτών που θα ασχοληθούν, θα το απολαύσουν και με το παραπάνω. Όσοι, φυσικά, αρέσκονται στο concept των σαμουράι και της Φεουδαρχικής Ιαπωνίας του 13ου αιώνα, δεν έχουν καμία δικαιολογία να το αγνοήσουν…

Διαβάστε ολόκληρο το review του Σάκη Καρπά.


1. Cyberpunk 2077

Συνοψίζοντας...

Πρώτον, διαβάστε το κείμενο για να βγάλετε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Δεύτερον, όσοι έχετε καλό PC, αν και δε θα παίξετε το επόμενο γυαλισμένο διαμάντι της βιομηχανίας, τουλάχιστον θα καταφέρετε να το ευχαριστηθείτε στον επιτρεπτό βαθμό. Όσοι έχετε PS5 και Xbox Series X περιμένετε το μεγάλο next-gen patch που θα έρθει κάποια στιγμή το 2021. Όσοι έχετε PS4 και Xbox One, αγνοήστε το για την ώρα. Ναι, το Cyberpunk 2077 είναι, στην ραχοκοκαλιά του, ένα πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο, όμως, δεν ήταν καθόλου έτοιμο. Η CD Projekt RED έβαλε μόνη της τα χέρια της και έβγαλε τα ίδια της τα μάτια…

Διαβάστε ολόκληρο το review του Σάκη Καρπά.