10 κωμωδίες που αξίζει να δείτε στο Netflix

Ό,τι πρέπει για τις κρύες -καραντινάτες- νύχτες του χειμώνα
13 Δεκεμβρίου 2020 14:13
10 κωμωδίες που αξίζει να δείτε στο Netflix

Χωρίς αμφιβολία διανύουμε μια πολύ παράξενη χρονιά με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει «γονατίσει» στην κυριολεξία -εκτός άλλων- και τη βιομηχανία του κινηματογράφου. Έχουμε δει από τις αρχές της χρονιάς πολλές παραγωγές να σταματούν στη μέση τα γυρίσματά τους λόγω lockdown, με πολλές εταιρίες να αλλάζουν ουκ’ ολίγες φορές το πρόγραμμά τους. Αφού, λοιπόν, δεν μπορεί κανείς μας να πάει σινεμαδάκι με την παρέα του, είπαμε ως Unboxholics να σας δώσουμε μερικές κωμικές προτάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμες στο Netflix για να παρακολουθήσετε. Και εμείς, αλλά και εσείς σίγουρα θα έχετε ανάγκη να ξεφύγετε απ’ όλο αυτό και να χαλαρώσετε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η λίστα που θα δείτε παρακάτω είναι μερικές δικές μου προσωπικές προτάσεις, καθώς και του Γιώργου Πρίτσκα (aka Προέδρου). Οι ταινίες που ακολουθούν είναι καθαρά προσωπικό γούστο και θα βρείτε από «ατόφιες» κωμωδίες τύπου "Superbad" που έχει γράψει τη δική της ιστορία στη σύγχρονη κωμωδία (λατρεύουμε Christopher Mintz-Plasse), μέχρι και πιο περιπετειώδης, όπως το Rush Hour. Σας προτείνω, λοιπόν, να φτιάξετε ένα ζεστό ρόφημα ή το καφεδάκι σας, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε.


Sorry to Bother You

Ο Boots Riley κυκλοφόρησε το 2008 το αριστουργηματικό Sorry to Bother You, μια διαφορετική κωμωδία φαντασίας με τους LaKeith Stanfield, Tessa Thompson και Jermaine Fowler. Στην πλοκή θα δούμε μια εναλλακτική σημερινή εκδοχή του Oakland, ο Cassius Green ανακαλύπτει ένα μαγικό κλειδί για την επαγγελματική επιτυχία, που τον ωθεί σε έναν κόσμο απληστίας.


Dumb and Dumber

Δεν υπάρχουν λόγια για να μιλήσουμε για το “Dumb and Dumber”, το φιλμ των Peter και Bobby Farrelly, όπου έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο κωμικού κινηματογράφου με πρωταγωνιστές τους Jim Carrey, Jeff Daniels και Lauren Holly. Παρόλο που κυκλοφόρησε το 1994, η ταινία στέκεται ακόμη επάξια ως μία από τις καλύτερες κωμωδίες των 90s και στην υπόθεση θα δούμε έναν «χαζό» οδηγό που μαζί με έναν φίλο του ξεκινούν ένα ξεκαρδιστικό ταξίδι για το Aspen, θέλοντας να επιστρέψουν έναν χαρτοφύλακα που βρήκαν σε ένα αεροδρόμιο.


See No Evil, Hear No Evil

Τώρα, θα αφήσουμε για λίγο τη δεκαετία του 90 και θα πάμε στα τέλη των 80s και στο See No Evil, Hear No Evil. Μια κωμωδία του Arthur Hiller με πρωταγωνιστές τους Richard Pryor, Gene Wilder και Joan Severance, όπου ακολουθεί τη ζωή του κωφού Dave και του τυφλού Wally, οι οποίοι ήταν μάρτυρες μιας δολοφονίας. Ένα ξεκαρδιστικό έργο, αφού ο ένας δεν είδε και ο άλλος δεν άκουσε. Αξίζει να επενδύσετε το χρόνο σας, χωρίς καμία αμφιβολία.


Superbad

To Superbad είναι από τις αγαπημένες μου κωμωδίες των 00s και η κωμωδία του Greg Mottola θέλει να ξεχάσετε τα πάντα και να ζήσετε μία δίωρη «περιπέτεια» γεμάτη γέλιο και ατάκες που θα σας μείνουν. Στην υπόθεση βλέπουμε τρεις μαθητές, ανήλικους που θέλουν να αγοράσουν αλκοόλ για ένα πάρτι, αλλά λόγω της ηλικίας τους δεν τους επιτρέπεται. Έτσι, αποφασίζουν να βγάλουν πλαστές ταυτότητες, να φανούν ενήλικες και να ζήσουν παράνομα έστω για λίγο. Φυσικά, όλα πάνε λάθος!

Πρωταγωνιστούν: Christopher Mintz-Plasse, Jonah Hill, Michael Cera και Emma Stone.


Step Brothers

Το φιλμ του Adam McKay θέλει να σας δείξει πώς είναι η ζωή δύο σαραντάρηδων που μένουν ακόμη με τους γονείς τους. Έχοντας αποτύχει στη ζωή οι Will Ferrell και John C. Reilly θέλουν δε θέλουν πρέπει να μείνουν στο ίδιο σπίτι, αφού οι χωρισμένοι γονείς τους αποφασίζουν να παντρευτούν και να φτιάξουν τη ζωή τους. Έτσι έρχονται σε σύγκρουση, συμπεριφέρονται σα να είναι 15 χρονών και το γέλιο δεν έχει σταματημό.


Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Το Anchorman: The Legend of Ron Burgundy είναι από τις πιο δημοφιλής ταινίας του Will Ferrell και έρχεται πάλι από τον Adam McKay με πρωταγωνιστές, επίσης τους Christina Applegate και Steve Carell. Ο Ron Burgundy είναι ο κορυφαίος ειδησεογράφος του San Diego τη δεκαετία του 1970, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει, όταν προσλαμβάνεται μια νέα γυναίκα που «θέλει να του πάρει τη θέση».


Rush Hour

Μια διαφορετική κωμική περιπέτεια τώρα με το Rush Hour του 1998 του Brett Ratner και πρωταγωνιστές τους Jackie Chan, Chris Tucker και Ken Leung. Ένας πιστός και αφοσιωμένος επιθεωρητής του Hong Kong πρόκειται να συνεργαστεί με έναν απερίσκεπτο ντετέκτιβ του L.A.P.D. για να σώσουν την κόρη του Κινέζου Προξένου. Βέβαια, στην πορεία θα προσπαθήσουν να συλλάβουν και έναν επικίνδυνο εγκληματία.

 


Knocked Up

Η ερωτική κωμωδία του Knocked Up έρχεται από τον Judd Apatow με πρωταγωνιστές τους Seth Rogen, Katherine Heigl και Paul Rudd. Η ανερχόμενη δημοσιογράφος, Alison Scott, μετά από ένα one-night stand με τον ανεύθυνο Ben Stone μένει έγκυος και αντί να αφοσιωθεί εντελώς στο παιδί της, αποφασίζει να δώσει μια ευκαιρία στον Ben για να αποδείξει ότι είναι ο κατάλληλος πατέρας. Ωστόσο, εκείνος δεν είναι σίγουρος για το αν είναι έτοιμος να γίνει πατέρας, οπότε και οι δύο αναρωτιούνται αν μπορούν να ταιριάξουν.


The Hangover

Πιστεύω δεν υπάρχουν λόγια που μπορώ να περιγράψω το πρώτο Hangover. Την κωμωδία του Todd Phillips που έχει αφήσει το δικό της στίγμα και θεωρείται από τις καλύτερες και ξεκαρδιστικές κωμωδίες των τελευταίων ετών. Οι Zach Galifianakis, Bradley Cooper και Justin Bartha, ξυπνούν με έντονο “hangover” μετά από ένα bachelor πάρτι στο Las Vegas, χωρίς καν να θυμούνται τι είχε γίνει την προηγούμενη νύχτα και με το φίλο τους- τον γαμπρό του γάμου, τον Doug εξαφανισμένο. Έτσι, αποφασίζουν να γυρίσουν όλη την πόλη για να βρουν τον κολλητό τους πριν από το γάμο του.


Click

Το Click είναι από τις αγαπημένες μου κωμωδίες του Adam Sandler και έρχεται με σκηνοθεσία του Frank Coraci και σεναριογράφους τους Steve Koren και Mark O'Keefe. Από το 2006 που κυκλοφόρησε έχει μείνει στο μυαλό μου ως μια κωμωδία που πρέπει να δείτε κάποια στιγμή στη ζωή σας. Φυσικά έχει μπόλικο γέλιο, ενώ παράλληλα περνάει και κάποια ωραία μηνύματα. Στην πλοκή βλέπουμε έναν αρχιτέκτονα να βρίσκει ένα τηλεκοντρόλ που του επιτρέπει να βλέπει τη ζωή του σε fast forward, καθώς και να επιστρέφει πίσω σε διαφορετικά μέρη της ζωής του. Βέβαια υπάρχουν και πολλές επιπλοκές που παρακάμπτει κάποιες σημαντικές επιλογές που πήρε στη ζωή του.

Πρωταγωνιστούν: Adam Sandler, Kate Beckinsale και Christopher Walken


Αυτές ήταν μερικές δικές μας κωμικές προτάσεις που αξίζει να δείτε, ειδικά τώρα με το lockdown και όλο αυτό που περνάμε, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να πάρουμε γερές και απαραίτητες δόσεις γέλιου.