Πέντε Anime που αγαπήσαμε

Πέντε αξέχαστες Ιαπωνικές ιστορίες που αξίζει να παρακολουθήσετε
14 Ιουλίου 2018 12:51
Πέντε Anime που αγαπήσαμε

Σε κάθε κατηγορία ψυχαγωγίας, ανεξαρτήτως είδους, όλοι μας έχουμε δεθεί περισσότερο με κάποιο συγκεκριμένο κεφάλαιο, ή καλύτερα, ιστορία. Όπως και στα βιντεοπαιχνίδια και την μουσική, έτσι και στα anime υπάρχουν αμέτρητες κατηγορίες που καλύπτουν όλα τα γούστα για τον καθένα μας. Δράση, κωμωδία, θρίλερ...τα πάντα! Όλοι μας έχουμε τις αγαπημένες ιστορίες που μας αρέσει να επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Και αυτό ακριβώς θα σας μεταφέρει το παρόν άρθρο.

Πέντε anime που αγαπήσαμε. Πέντε anime που κατάφεραν να χαραχθούν στην καρδιά μας, είτε για την ιστορία τους είτε για τους χαρακτήρες τους, είτε γιατί πολύ απλά μεγαλώσαμε με αυτά. Παρακάτω θα σας προτείνω κάποια anime που εγώ προσωπικά όχι μόνο θεωρώ ότι έχουν άξια παρακολούθησης, αλλά βρίσκονται πολύ ψηλά στην δική μου λίστα της Ιαπωνικής ψυχαγωγίας.

Black Lagoon

Μία όμορφη περιπέτεια δράσης. Μία περιπέτεια που κατ'εμέ περιλαμβάνει μία από τις αγαπημένες μου και πιο badass πρωταγωνίστριες μαζί με έναν κοινό πρωταγωνιστή. Ένας απλός άνθρωπος που αναγκάζεται να μάθει για την "μαύρη" πλευρά που κρύβει ο κόσμος και μέσα από αυτή θα γαλουχήσει την δική του σκοτεινή πλευρά έτσι ώστε να αναγκαστεί να επιβιώσει.

Death Note

Ας είμαστε ειλικρινείς. Το Death Note περιλαμβάνει έναν από τους διασημότερους κακούς πρωταγωνιστές. Ένας μαθητής λυκείου με την δική του ιδεολογία, τα δικά του ιδανικά θεωρεί πως ο κόσμος είναι σάπιος και πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθεί. Αρκεί να υπάρξει ένας που να είναι σε θέση να πάρει την ευθύνη και να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο για να το πετύχει.

Monster

Το ανατριχιαστικό ταξίδι του Dr. Tenma συνεχίζει μέχρι και σήμερα να είναι μία από τις καλύτερες ιστορίες που έχω παρακολουθήσει. Τι πρέπει να κάνεις όταν ένα παιδί που έσωσες αποδεικνύεται πως είναι ένας ψυχρός εκτελεστής και μοναδικό σκοπό να προκαλεί φόβο στους άλλους; Να ξεπεράσεις τα όρια σου, να καταπατήσεις τους όρκους σου και να δώσεις ένα τέλος σε αυτό. Και εδώ είναι που το anime θεωρώ κερδίζει. Παρουσιάζει πως ένας απλός και ήρεμος γιατρός μπορεί να φέρει στην επιφάνεια μία εντελώς διαφορετική πλευρά του εαυτού του που ούτε ο ίδιος ήξερε πως υπήρχε

Neon Genesis Evangelion

Το Neon Genesis Evangelion αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι από τα anime όπου ο τηλεθεατής θα πρέπει να δώσει τρομερή προσοχή από την αρχή μέχρι και το τέλος, ενώ ίσως μετά να χρειαστεί να κάνει και μία μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο για να κατανοήσει πλήρως το τι συμβαίνει. Κάθε χαρακτήρας μπορεί να χαμογελά, αλλά αν καταφέρεις και κοιτάξεις κάτω από αυτό θα καταλάβεις ότι δεν είναι τίποτα άλλο από μία απλή μάσκα. Μία μάσκα που χρησιμοποιεί για να κρύβει τα ψυχολογικά του προβλήματα. Αν θέλετε να δείτε ένα μοναδικό anime, με πολύ όμορφες mech μάχες και ένα ανατριχιαστικό story, τότε σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Berserk

Η καλύτερη φράση που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να χαρακτηρίσω το Berserk είναι η εξής. Ένα σκοτεινό παραμύθι. Το ταξίδι του Guts είναι γεμάτο βία και ανατροπές που πολλοί δεν περίμεναν. Μαθαίνει πως η χαρά και η ηρεμία μπορεί να εξαφανιστεί και να μετατραπεί σε έναν ανατριχιαστικό εφιάλτη. Έναν εφιάλτη που ότι και να κάνεις δεν θα μπορείς να ξυπνήσεις. Όσοι θέλετε ένα anime με εντυπωσιακές μάχες και μία άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία, τότε το Berserk είναι φτιαγμένο για εσάς.


Αυτές είναι οι δικές μου πέντε προτάσεις anime που αξίζουν την προσοχή σας. Φυσικά ανάλογα και με το γούστο σας κάποιοι μπορεί να μην συμφωνείτε με αυτές. Επομένως, θα ήθελα στα σχόλια να μου πείτε τι πιστεύετε εσείς για τα παραπάνω anime και να μου δώσετε την δική σας πεντάδα που έχει χαραχθεί στην καρδιά σας. Τέλος, αν θέλετε μπορούν να ακολουθήσουν και διάφορα ακόμη τέτοια άρθρα όπως τα "Αγαπημένα μας Shonen Anime" κτλ.