Συναγερμός από το Υπουργείο Παιδείας για το Death Note

Μεταβίβασε έγγραφα και εφιστά την προσοχή σε όλα τα σχολεία της χώρας
31 Αυγούστου 2018 15:16
Συναγερμός από το Υπουργείο Παιδείας για το Death Note

Πριν αρκετό καιρό, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου έκρινε επικίνδυνο το Death Note καθώς έκρινε πως επηρεάζει αρνητικά τους μαθητές. Σήμα συναγερμού στέλνει τώρα το Υπουργείο Παιδείας για το διάσημο manga/anime καθώς υποστηρίζει πως επηρεάζει αρνητικά τους ανήλικους. Ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, ενημερώθηκε με σχετικά έγγραφα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αλλά και του Αρείου Πάγου για το θέμα, μεταβιβάζοντας τις ανησυχίες του σε όλες τις σχολικές μονάδες της Ελλάδας. Στα έγγραφα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρεται μία περίπτωση όπου ένας μαθητής δεχόταν bullying στο σχολείο. Βλέποντας το anime επηρεάστηκε και αισθανόταν τρομερά δυνατός, κάτι που εν τέλει επηρέασε σε μεγάλο βαθμό ψυχολογικά τον ίδιο.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου εφιστά την προσοχή και θέλει από το Υπουργείο Παιδείας να ενημερώσει για τους κινδύνους που φέρει το anime, καθώς μπορεί να οδηγήσει τους πιο ευάλωτους χαρακτήρες σε απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, στο Death Note ο πρωταγωνιστής Light είναι μαθητής Λυκείου όπου ζει μία βαρετή καθημερινότητα. Όμως αυτό έρχεται να αλλάξει ένα σημειωματάριο. Ένα σημειωματάριο με μία ξεχωριστή δύναμη. Αν ο κάτοχος γράψει το όνομα οποιουδήποτε ατόμου στο εν λόγω τετράδιο, τότε εκείνο θα πεθάνει.