Το Netflix δεν το βάζει κάτω και ετοιμάζει νέο Death Note!

Αυτή τη φορά δε θα είναι όμως ταινία
21 Οκτωβρίου 2022 22:35
Το Netflix δεν το βάζει κάτω και ετοιμάζει νέο Death Note!

Θυμάστε το Death Note του Netflix, που το 2017 μετέτρεψε το λατρεμένο anime σε live-action ταινία; Με «σάπιο» σκορ κοινού 23% στο Rotten Tomatoes, μάλλον οι fans δεν έχουν ξεχάσει τον…εφιάλτη. Το τελικό αποτέλεσμα όχι απλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα στάνταρ της κοινότητας, αλλά συντέλεσε στη δημιουργία του ‘Netflix Adaptation’ meme.

Τελικά το Netflix δεν το βάζει κάτω και έγινε γνωστό πως ετοιμάζει ένα νέο live-action Death Note, το οποίο αυτή τη φορά δε θα είναι ταινία, αλλά τηλεοπτική σειρά. Περνώντας σε λεπτομέρειες, η streaming υπηρεσία έχει επιστρατεύσει ένα αρκετά διαφορετικό δημιουργικό team, αναθέτοντας το project στην Upside Down, τη νεοσύστατη εταιρία παραγωγής των δημιουργών του Stranger Things, Matt και Ross Duffer. Τώρα, με αποκλειστικό του ρεπορτάζ, το Deadline έκανε γνωστό πως η Halia Abdel-Meguid υπέγραψε και θα αναλάβει χρέη εκτελεστικού παραγωγού και writer.

Η Abdel-Meguid δηλώνει fan του manga και του anime εδώ και πολλά χρόνια και είναι μυημένη στην κουλτούρα, αφού έχει ζήσει προηγουμένως στο Τόκιο και μιλά την Ιαπωνική γλώσσα. Μάλιστα, η Abdel-Meguid έχει εργαστεί ξανά και με τα αδέρφια Duffers, βοηθώντας ως σύμβουλος με την προσαρμογή τους για το βιβλίο The Talisman του Stephen King. Παράλληλα, στο βιογραφικό της περιλαμβάνεται και το επερχόμενο The Devil in the White City του Hulu.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη νέα Death Note σειρά του Netflix εμπλέκονται και διάφοροι παραγωγοί της ταινίας του 2017 και πιο συγκεκριμένα οι Dan Lin (Rideback), Roy Lee (Vertigo), Jonathan Eirich (Rideback) και Miri Yoon (Vertigo). Παρόλα αυτά, η καινούργια σειρά δε θα συνδέεται με κανέναν τρόπο με την προηγούμενη ταινία και θα είναι μια εντελώς φρέσκια προσαρμογή.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Death Note επικεντρώνεται στην ιστορία ενός έξυπνου εφήβου που ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες μαύρο σημειωματάριο που του δίνει υπερφυσική δύναμη και τη δυνατότητα να ελέγχει ποιος θα μένει ζωντανός και ποιος θα πεθαίνει, απλά γράφοντας το όνομα κάποιου στο τετράδιο. Η δύναμη αυτή διαφθείρει τον πρωταγωνιστή, αφού αποφασίζει να "καθαρίσει" τον κόσμο από τους ανεπιθύμητους.