Δέκα θρυλικά όπλα βιντεοπαιχνιδιών 

Δεν είναι μόνο οι χαρακτήρες που κάνουν τη διαφορά

Δέκα θρυλικά όπλα βιντεοπαιχνιδιών

Από τα διασκεδαστικότερα αλλά και σημαντικότερα στοιχεία ενός παιχνιδιού είναι αναμφίβολα τα όπλα του. Κατ’ εμέ είναι τα Α και το Ω, ειδικά σε τίτλους που βασίζουν το gameplay τους πάνω σε αυτά. Όχι πάντα βέβαια γιατί υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά σε γενικές γραμμές μια πλούσια συλλογή από έξυπνο οπλοστάσιο προσφέρουν πάντα θετικά στο γενικό σύνολο ενός τίτλου. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που μπορείς μόνο και μόνο από τα όπλα να καταλάβεις πόσο δουλεμένος είναι ένας τίτλος. Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα όπλα σε βιντεοπαιχνίδια, που το καθένα έχει προσθέσει με το δικό του τρόπο το λιθαράκι του στην αγαπημένη μας ασχολία. Όπλα που μπορούν πλέον να χαρακτηριστούν ως «θρυλικά».

Blade of Chaos – God of War

Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο God Of War και έμελλε να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην Hack’ n Slash κατηγορία. Το παιχνίδι είναι αναμφίβολα ένα από τα αριστουργήματα του gaming, φυσικά μαζί με τα άλλα κεφάλαια της σειράς. Αυτό όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν τα Chaos Blades του Kratos. Οι δίπλες κοφτερές λεπίδες του Σπαρτιάτη πολεμιστή, είχαν πρωτόγνωρη εμφάνιση και εντυπωσιακές κινήσεις, που έφεραν ένα αέρα ανανέωσης και φρεσκάδας στην κατηγορία. Ελπίζουμε και το νέο τσεκούρι του επερχόμενου God Of War να μας επιφυλάσσει ανάλογες συγκινήσεις!

Gravity Gun, Crowbar, Portal Gun – Half-Life 2

Τι να πρωτοπούμε για τα συγκεκριμένα όπλα και το Half-Life γενικότερα; Μπορούμε να συζητάμε και να γράφουμε γι’ αυτά, χωρίς σταματημό. Το Crowbar είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά όπλα που έχουμε δει σε βιντεοπαιχνίδι, το Gravity Gun ένα από τα πιο πρωτότυπα, ενώ το Portal Gun, ίσως αποτελεί το όπλο που από μόνο του έχτισε μία ολόκληρη κατηγορία.

BFG 9000 – Doom

Στις 10 Δεκεμβρίου του 1993 κυκλοφόρησε το πρώτο Doom και μαζί του έφερε το BFG 9000. Η συντομογραφία BFG σημαίνει "Big Fragging Gun", όπως περιγράφεται στο αρχικό έγγραφο σχεδιασμού του Doom. Το εγχειρίδιο του Quake II λέει ότι σημαίνει “Big, Uh, Freakin Gun”. Οι περισσότεροι όμως συμφωνούν πως ο καταλληλότερος ορισμός του BFG είναι: "Big Fucking Gun". To BFG ήταν, και είναι, ο ορισμός του ακραίου και της υπερβολής, όπως και ολόκληρη η σειρά Doom. Η πράσινη φωτεινή σφαίρα που εκτόξευε δεν άφηνε τίποτα όρθιο στο πέρασμα της. Απολαυστικό ακόμα και σήμερα στο νέο Doom του 2016, το BFG 9000 είναι το σημείο αναφοράς για όλα τα “ακραία” όπλα που κυκλοφορήσαν μετά από αυτό.

Energy Sword – Halo 2

Άλλος ένας τίτλος αριστούργημα, άλλο ένα θρυλικό όπλο! Παρόλο που το είχαμε δει στο πρώτο Halo, στο Halo 2 είχαμε την ευκαιρία να το πιάσουμε στα χέρια μας. To Energy Sword είναι ένα φοβερό όπλο και αρκετά διαφορετικό από τα κλασικά σπαθιά. Χαρακτηριστικό όπλο που χρησιμοποιούσαν οι Sangheili, γνωστό και σαν Type-1 Energy Weapon/ Sword, το οποίο περιείχε μια λαβή-αποθήκευση ενέργειας που σχημάτιζε τις δυο γαλάζιες λεπίδες. Ένα όπλο «εφιάλτης» στα χέρια των αντιπάλων μας στο multiplayer των Halo παιχνιδιών.

Magnum – Resident Evil

Παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν 20 ετών, το πρώτο Resident Evil εξακολουθεί να έχει μερικά από τα πιο ιδιαίτερα όπλα σε video game. Μπορεί το shotgun και το grenade launcher να έκαναν μεγάλο damage στα ζόμπι, τους hunters και τους άλλους εχθρούς του τίτλου, κανένα από αυτά τα όπλα δεν ήταν όμως τόσο ευχάριστο όσο το Colt Python. Τα πυρομαχικά του Python (το οποίο μετονομάστηκε σε Magnum Revolver στη νέα έκδοση HD) είναι πολύ σπάνια και αυτό για να ισορροπήσει λίγο το γεγονός ότι το όπλο ήταν αρκετά overpowered. Μπορεί να μην είχατε την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσετε συχνά, αλλά όταν το κάνατε ήταν σίγουρη απόλαυση, ειδικά με τα εκπληκτικά headshots που προκαλούσε.

Celestial Brush – Okami

Μαγικό! Πως αλλιώς μπορείς να περιγράψεις αυτό το όπλο αλλά και το Okami γενικότερα; Ένα από τα αριστουργήματα του gaming. Ένα όπλο ορισμός της πρωτοτυπίας. Η τεράστια ποσότητα ενέργειας που προσφέρει είναι εκπληκτική. Με αυτό μπορείτε να αλλάξετε τελείως τον κόσμο γύρω σας, να αλλάξετε τη νύχτα σε μέρα, να δώσετε ζωή και χρώμα αλλά και για να εκτελέσετε διάφορες επιθέσεις. Το Celestial Brush είναι πραγματικά φανταστικό από απ΄ όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις.

Fat Man - Fallout 3, 4, New Vegas

Το Fat Man, γνωστό και σαν Experimental MIRV, είναι άλλο ένα ακραίο παράδειγμα όπλου. Όποιος αναζητάει την υπερβολή και την ωμή δύναμη τότε αυτό είναι το όπλο του! Κατά καιρούς έχουμε δει πολλά δυνατά όπλα, αλλά κάτι που να εκτοξεύει μίνι πυρηνικό πύραυλο δεν είχαμε ξανασυναντήσει. Κάθε πάτημα της σκανδάλης είναι σκέτη απόλαυση, αρκεί να μην είστε και εσείς κοντά στο πεδίο της έκρηξης του.

Buster Sword – Final Fantasy VII

Το Buster Sword αποκαλύφτηκε για πρώτη φορά στο Final Fantasy 7, το οποίο είναι και το αγαπημένο μου βιντεοπαιχνίδι. Είναι το χαρακτηριστικό όπλο του Cloud Strife, το οποίο αργότερα εμφανίστηκε και σε αλλά κεφάλαια της σειράς Final Fantasy. Το Buster Sword έκανε ιδιαίτερη εντύπωση λόγω του τεράστιου μέγεθους του. Ρίγος προκαλεί ακόμα και σήμερα η εικόνα του σπαθιού που απεικονίζεται στην title screen του Final Fantasy 7!

Hidden Blades - Assassin’s Creed

Το Assassins Creed franchise έφερε πολλές νέες ιδέες και καινοτομίες στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι τα Hidden Blades. Πρόκειται για ένα όπλο που χρησιμοποιείται από τα μέλη της αδελφότητας των Assassins. Χρησιμοποιείται είτε για μυστικές δολοφονίες αλλά και για ανοιχτή μάχη σώμα με σώμα. Αποτελείται από μια λεπίδα που μπορεί να επεκταθεί γρήγορα ή να αποσυρθεί από έναν μηχανισμό που φοριέται στον καρπό του assassin. Ένα εικονικό πλέον όπλο που ανυπομονούμε να το δούμε και στην επερχόμενη ομώνυμη ταινία της σειράς.

Lancer - Gears of War

Το εκρηκτικό Gears Of War αναμφίβολα μας έχει χαρίσει εκπληκτικά όπλα. Κανένα όμως δεν συγκρίνεται με το σήμα κατατεθέν του τίτλου, το Mk 2 Lancer Assault Rifle. Ο συνδυασμός πολυβόλου με ενσωματωμένο αλυσοπρίονο ήταν κάτι μπροστά από την εποχή του. Συνδύαζε τόσο τις εξ αποστάσεως συρράξεις, όσο και τις melee επιθέσεις με απόλυτη αρμονία. Ένα όπλο σταθμός που περιμένουμε με ανυπομονησία να ξαναπάρουμε στα χέρια μας στο επερχόμενο Gears Of War 4.

Αυτή φίλοι gamers ήταν η δική μου δεκάδα. Προφανώς υπάρχουν και άλλα πολλά που θα πρέπει να περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω το Pandora του Devil May Cry 4, το Time Manipulation Device του Singularity, το Soul Edge του Soul Calibur, το 211-V Plasma Cutter του Dead Space, το P.R.L. 412 του Resident Evil 4, τα μαλλιά της Bayonetta αλλά και το Master Sword του The Legend of Zelda. Η λίστα είναι ατέλειωτη φυσικά. Εσείς με πιο όπλο έχετε διασκεδάσει περισσότερο ή πιο είναι το αγαπημένο σας; Γράψτε μας οπωσδήποτε στα σχόλια.

49 comment(s)