Τα Φιλαράκια: Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια έριξε αυλαία η σειρά που λάτρεψαν ολόκληρες γενιές

Νιώθετε ότι γεράσατε ή ακόμα;
06 Μαΐου 2024 18:50
Τα Φιλαράκια: Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια έριξε αυλαία η σειρά που λάτρεψαν ολόκληρες γενιές

Νιώθετε ότι μεγαλώσατε ή ακόμα; Πάντως να σας θυμίσουμε ότι σαν σήμερα και πριν από 20 χρόνια ακριβώς, στις 6 Μαίου του 2004, η κωμική σειρά "Τα Φιλαράκια" μας αποχαιρετούσαν με το τελευταίο τους επεισόδιο. Το επεισόδιο με τίτλο "The Last One" βάζοντας τέλος σε μια από τις θρυλικότερες και σίγουρα πιο αγαπημένες σειρές που πέρασαν ποτέ από την τηλεόραση.

Μια ολόκληρη δεκαετία (διότι το Friends ξεκίνησε να προβάλλεται το 1994) συγκίνησης και γέλιων μέχρι δακρύων, αλλά και ατελείωτων κους-κους και καφέδων στις πολυθρόνες του Central Perk τελείωνε σαν σήμερα. Πράγματι, έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια από τότε που αποχαιρετήσαμε την αξιολάτρευτη Νεοϋορκέζικη παρέα των Ρος (Ντέιβιντ Σουίμερ), Ρέιτσελ (Τζένιφερ Άνιστον), Τσάντλερ (Μάθιου Πέρι), Μόνικα (Κόρτνεϊ Κοξ), Τζόι (Ματ ΛεΜπλανκ) και Φοίβη (Λίζα Κούντροου) και το αποτύπωμά τους στις μνήμες όλων όσων την παρακολούθησαν, έγιναν η παρέα τους, τους συντρόφευσαν στα εύκολα και στα δύσκολα, παραμένει ανεξίτηλο.

Όσες φορές κι αν κοιτάξουμε πίσω θα δούμε πως η sitcom σειρά των David Crane και Marta Kauffman δεν ήταν μια ακόμη κωμική σειρά με γέλιο-κονσέρβας αλλά ένα πολιτιστικό φαινόμενο, το οποίο ριζώθηκε βαθιά στην ποπ κουλτούρα. Δεν είναι τυχαίο ότι χάρις τις streaming υπηρεσίας όπως το Netflix το ανακάλυψε και το ανακαλύπτει μια νέα γενιά ανθρώπων. Τι είδαμε όμως στο "The Last One";

Στο τελευταίο επεισόδιο είδαμε τον Ross και τη Rachel επιτέλους να τα ξαναβρίσκουν. Την Monica και τον Chandler να μετακομίζουν στα προάστια με τα νεογέννητα δίδυμά τους, αλλά και να μοιράζονται μια τελευταία άκρως συγκινητική σκηνή στο διαμέρισμά τους. Η παρέα των έξι βρίσκεται ξανά στο διαμέρισμα όπου έγιναν πρακτικά όλα και αποφασίζουν να πιουν έναν αποχαιρετιστήριο καφέ μαζί στο Central Perk. Στο τελευταίο πλάνο τους βλέπουμε να φεύγουν όλοι μαζί αγκαλιασμένη από το άδειο διαμέρισμα και να χάνονται στο διάδρομο της εμβληματικής πολυκατοικίας. 

Ήταν για τότε το 4ο μεγαλύτερο σε τηλεθέαση φινάλε σειράς στην αμερικάνικη τηλεοπτική ιστορία, σημειώνοντας 52.5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Είχε μεταδοθεί κιόλας ζωντανά στις γιγαντοοθόνες της Times Square στη Νέα Υόρκη όπου χιλιάδες κόσμος μαζεύτηκε σαν μια παρέα για να το παρακολουθήσουν.

Κατάφερε να διαλύσει τα κοντέρ τηλεθέασης σε όποια χώρα προβλήθηκε, ακόμη και στην Ελλάδα όπου τότε το Star Channel προέβαλλε το ιστορικό τελευταίο επεισόδιο, αφήνοντας μια γλυκόπικρη ανάμνηση αλλά και πολλά αναπάντητα ερωτήματα στη γενιά των -πλέον- τριαντάριδων και όχι μονο. 

Δυστυχώς όμως, ο ξαφνικός θάνατος του Matthew Perry στις 29 Οκτωβρίου του 2023, ήταν η στιγμή που πάγωσε ο χρόνος για μια ολόκληρη γενιά, αφήνοντας συγκλονισμένο ολόκληρο τον κόσμο που μεγάλωσε με τις ατάκες του Chandler και τα "Friends". O ίδιος του όπως είε αποκαλύψει σε συνεντεύξεις του πάλευε με τους δικούς του δαίμονες, το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες. Οι στενοί του φίλοι από το cast όπως η Jennifer Aniston, με την οποία είχε τις πιο στενές επαφές, ήταν σε κατάσταση σοκ, όπως και οι υπόλοιποι. Εκατομμύρια fans των Friends εξέφρασαν τα συλληπητήριά τους μέσα από τα social media ή και από κοντά, αφήνοντας κεράκια μπροστά από το εμβληματικό κτίριο όπου γυριζόταν η σειρά. 

Matthew Perry: Ατάκες του Τσάντλερ που άφησαν εποχή στα “Φιλαράκια“

Προσπαθήστε να μην βουρκώσετε, εντάξει;