Matthew Perry: Το Χόλιγουντ αποχαιρετά τον “Τσάντλερ“ από “Τα Φιλαράκια“

Η συγκινητικές αναρτήσεις συναδέλφων αλλά και του λογαριασμού της σειράς.
29 Οκτωβρίου 2023 15:14
Matthew Perry: Το Χόλιγουντ αποχαιρετά τον “Τσάντλερ“ από “Τα Φιλαράκια“

O ηθοποιός Μάθιου Πέρι (Matthew Perry) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, όντας γνωστός για τον εμβληματικό ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στη θρυλική κωμική σειρά "Τα Φιλαράκια" (Friends). Σύμφωνα με διάφορα μέσα ο σταρ της σειράς Friends εντοπίστηκε νεκρός από τις αρχές, μέσα στο τζακούζι στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Το ρεπορτάζ του TMZ κάνει λόγο πως υπέστη καρδιακή προσβολή, ενώ στον χώρο δεν βρέθηκαν ουσίες και δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, ωστόσο ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα αίτια του θανάτου του.

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Perry σκόρπισε θλίψη σε όλον τον κόσμο, τους fans της σειράς αλλά και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Φίλοι και συνεργάτες τον αποχαιρέτησαν με τα δικά τους συγκινητικά μηνύματα στα social media. 

Μάλιστα, ο επίσημος λογαριασμός των Friends στα social media είπε το στερνό αντίο στον "Τσάντλερ" γράφοντας: "Είμαστε συντετριμμένοι που μάθαμε για το θάνατο του Μάθιου Πέρι. Ήταν ένα πραγματικό δώρο για όλους μας. Οι σκέψεις και οι ευχές μας είναι με την οικογένειά του, τους αγαπημένους του και όλους τους θαυμαστές του".

Να σημειωθεί πως ακόμη κανένα άλλο από τα υπόλοιπα "Φιλαράκια" δηλαδή οι Τζένιφερ Άνιστον (Jennifer Aniston), Κόρτνεϊ Κοξ (Courteney Cox), Λίζα Κούντροου (Lisa Kudrow), Ντέιβιντ Σουίμερ (David Schwimmer) και Ματ Λε Μπλανκ (Matt LeBlanc) δεν έχει προβεί σε κάποια ανάρτηση ή δήλωση για τον θάνατο του φίλου τους. 

"Ωχ όχι! Ρε Μάθιου! Ήσουν μια γλυκιά, ταλαιπωρημένη ψυχή! Μακάρι να βρεις ειρήνη και ευτυχία στην παράδεισο και να τους κάνεις όλους να γελάνε με την μοναδική σου σπιρτάδα" έγραψε η Mira Sorvino, με την οποία είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην τηλεταινία "Parallel Lives" το 1994. 

Η ηθοποιός Morgan Fairchild που υποδύθηκε την "μητέρα" του Τσάντλερ στα "Φιλαράκια" τον αποχαιρέτησε σε tweet της στο X (πρώην Twitter) λέγοντας: "Ράγισε η καρδιά μου μαθαίνοντας τον θάνατο του "γιου" μου, Μάθιου Πέρι. Είναι σοκαριστική η απώλεια ενός τέτοιου λαμπρού νέου ηθοποιού. Στέλνω την αγάπη και τα συλλυπητήρια στους φίλους και την οικογένειά του, ειδικά στον μπαμπά του, John Bennett Perry με τον οποίο συνεργάστηκα στις ταινίες Flamingo Road και Falcon Crest. #RIPMatthew"

Η "Κάθι" με την οποία ο "Τσάντλερ" είχε σχέση για μερικά επεισόδια των Friends, δηλαδή η ηθοποιός Paget Brewster επίσης τον αποχαιρέτησε λέγοντας: "Λυπάμαι πολύ που έμαθα για τον @MatthewPerry. Ήταν υπέροχος μαζί μου στα Φιλαράκια και κάθε φορά που τον έβλεπα τις επόμενες δεκαετίες. Παρακαλώ διαβάστε το βιβλίο του. Ήταν η κληρονομιά του να βοηθάει. Δεν θα αναπαυθεί εν ειρήνη όμως... Είναι ήδη πολύ απασχολημένος με το να κάνει τους πάντες να γελούν εκεί πάνω".

Η άλλη μεγάλη σχέση του "Τσάντλερ" -πριν την Μόνικα φυσικά- στα Φιλαράκια ήταν η "Τζάνις" που τν υποδύθηκε με την τσιριχτή φωνή και το διαπεραστικό γέλιο της η Maggie Wheeler. Η ηθοποιός τον αποχαιρέτησε με αυτά τα λόγια: "Πόσο μεγάλη απώλεια. Θα λείψεις στον κόσμο, Μάθιου Πέρι. Η χαρά που έδωσες σε τόσους πολλούς στην πολύ σύντομη ζωή σου θα συνεχίσει να υπάρχει. Αισθάνομαι τόσο ευλογημένη από κάθε δημιουργική στιγμή που μοιραστήκαμε".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MaggieWheeler_official (@maggiewheeler_official)

H Shannen Doherty από τη σειρά "Οι Μάγισσες" είπε το δικό της αντίο αναρτώντας μια φωτογραφία που είχε μαζί με τον Perry. "Ήμασταν μια συμμορία τότε. Μεγαλώσαμε όλοι μαζί και συνέχεια γελούσαμε, ο Matt, ο Roger, ο David, η Roxana. Παίζαμε θάρρος ή αλήθεια και ο Matt έπρεπε να πάει να πει γελοία πράγματα στα κορίτσια στα μπαρ. Πάντα διασκεδάζαμε και στηρίζαμε ο ένας τον άλλο. Θα μας έβρισκες πάντα σε ένα τραπέζι να μιλάμε τη δική μας γλώσσα. Και ναι, ο Matt είχε πάντα αυτή την αίσθηση του χιούμορ. Ο Matt κι εγώ βγήκαμε μία φορά και ήταν του Αγίου Βαλεντίνου. Ήθελε να κάνει κράτηση σε ένα εστιατόριο στο Malibu αλλά δεν μπορούσε οπότε ο μπαμπάς μου το έκανε γι’ αυτόν. Πήγαμε στο δείπνο και έλεγε για τον μπαμπά μου και την ιρλανδική πειστικότητά του την περισσότερη βραδιά. Η φιλία μας κράτησε πολλά χρόνια. Μία ζωή στην πραγματικότητα. Ξέρω πως πολλοί πονούν, ειδικά η μικρή συμμορία μας. Θα λείψει σε πολλούς και σίγουρα σε εμάς. Ναι. Θα μπορούσα να τα πω πιο ποιητικά ή καλύτερα, αλλά αυτή τη στιγμή το σοκ και η θλίψη κυριαρχούν", έγραψε.

Η Selma Blair αποχαιρέτησε επίσης τον "παλιότερο φίλο" της: Ο παλιότερος άντρας φίλος μου. Όλοι μας αγαπούσαμε τον Matthew Perry και εγώ ιδιαίτερα. Κάθε μέρα τον αγαπούσα άνευ όρων. Κι εκείνος εμένα. Κι είμαι διαλυμμένη. Η καρδιά μου είναι κομμάτια. Όνειρα γλυκά Matty. Όνειρα γλυκά", αναφέρει στην ανάρτησή της στο Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Octavia Spencer (@octaviaspencer)