Οι 24 πιο αναμενόμενες σειρές του 2024

Ξεκίνησε δυναμικά το 2024 αλλά θα έχει εξίσου καλές συγκινήσεις όπως η περσινή χρονιά;
19 Ιανουαρίου 2024 17:40
Οι 24 πιο αναμενόμενες σειρές του 2024

Το 2023 μας αποχαιρέτησε με πάρα πολλές σειρές που ήδη σάρωσαν σε βραβεία στην αρχή της "awards season" σε Χρυσές Σφαίρες, Critics' Choice Awards αλλά και στα Emmys. Από το The Bear, το Succession, μέχρι το Beef και το The Last of Us, η περσινή χρονιά μας χάρισε πολλές συγκινήσεις και αναμφίβολα έδειξε ότι μέσα στον χαμό των σειρών μπορούν να ξεχωρίσουν οι πιο σπουδαίες. 

Τι γίνεται όμως με το 2024; Η νέα χρονιά που διανύουμε ήδη έχει ξεκινήσει με το δεξί καθώς σειρές όπως την 4η σεζόν του True Detective στο HBO και το The Brothers Sun στο Netflix. Μην αγχώνεστε γιατί και το 2024 θα σας κρατήσει απασχολημένους με τηλεοπτικές υπερπαραγωγές τόσο για τους πιο σινεφιλ σε γούστα όσο και για αυτούς που κλίνουν προς τα blockbuster. Στην παρακάτω λίστα επιλέξαμε 24 από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2024 (για να κάνει και ρίμα) για τις οποίες γνωρίζουμε στα σίγουρα ή και σχεδόν σίγουρα ότι θα έρθουν εντός της χρονιάς. 

Για αυτό και αποκλείσαμε άλλες τεράστιες σειρές όπως τη 2η σεζόν της Wednesday όπου κατά πάσα πιθανότητα πάει για το 2025. Το ίδιο και τη 2η σεζόν του Squid Game που επίσης φαίνεται πως θα επιστρέψει το 2025, τη 2η σεζόν του The Last of Us που επιβεβαιώμενα θα έρθει το 2025 και όχι το 2024, αλλά και την 5η και τελευταία σεζόν του Stranger Things, η οποία πάει για 2025 και έπειτα -αν κρίνουμε από το γεγονός πως μόλις πριν μερικές εβδομάδες ξεκίνησαν τα γυρίσματα. 

Επομένως, χωρίς περαιτέρω αναμονή πάμε στην λίστα των πιο αναμενόμενων σειρών που θα δούμε εντός του 2024.


House of the Dragon 2η σεζόν

Κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2024 στο HBO

Στο πρώτο trailer των νέων επεισοδίων είδαμε τον εμφύλιο μεταξύ των Targaryens να οξύνεται, καθώς οι "πράσινοι" με την Alicent Hightower επικεφαλής και οι "μαύροι" με την Rhaenyra και τον Daemon Targaryen από την άλλη, θα συγκρουστούν με απρόβλεπτες συνέπειες για τα Επτά Βασίλεια. 

Masters of the Air 

Κυκλοφορεί  26 Ιανουαρίου στο Apple TV+ 

O πνευματικός διάδοχος των Band of Brothers και The Pacific που μεταφέρει τη δράση στα εναέρια θέατρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι οσκαρικοί Austin Butler (Elvis, Dune Part 2) και Barry Keoghan (Banshees of Inisherin) ηγούνται το cast και μαζί τους παίζουν οι Callum Turner, Ncuti Gatwa (Sex Education, Barbie), Anthony BoyleNate MannRafferty LawJosiah CrossBranden CookJames MurrayTommy JessopKai AlexanderFreddy CarterAdam Long, και Nikolai Kinski. 

Avatar: The Last Airbender

Πρεμιέρα 22 Φεβρουαρίου στο Netflix

Μια ακόμη απόπειρα του Netflix να μεταφέρει μια animated σειρά σε live-action. Διαθέτει το budget, την παραγωγή και το cast για να θεωρηθεί μια υπερπαραγωγή και με το μομέντουμ του One Piece ίσως και να πετύχει. Η live-action Avatar: The Last Airbender σειρά θα αφηγηθεί εκ νέου την ιστορία του Aang, του Avatar και τελευταίου επιζώντα των Νομάδων του Αέρα, ο οποίος πρέπει να μάθει να ελέγχει και τα άλλα τρία στοιχεία του νερού, της γης και της φωτιάς για να σταματήσει τον πόλεμο που διεξάγει το Έθνος της Φωτιάς. Στο πλευρό του σε αυτό το ταξίδι θα είναι η Katara και ο Sokka, δύο αδέλφια από τη Νότια Φυλή του Νερού. 

Shogun 

Κυκλοφορεί στις 27 Φεβρουαρίου στο Disney+

Για τους λάτρεις της εποχής των σαμουράι και της φεουδαρχικής Ιαπωνίας, αυτή είναι η σειρά που πρέπει να έχετε κατά νου. Το Shōgun είναι μια δημιουργία του Justin Marks, ο οποίος λειτουργεί ως showrunner στη σειρά και έχει δουλέψει και στο Top Gun: Maverick, καθώς και στα The Jungle Book και Counterpart. Πρωταγωνιστούν οι Hiroyuki Sanada (John Wick: Chaper 4), Anna SawaiTadanobu Asano (Thor: Ragnarok), Hiroto Kanai (Tuna Girl), Takehiro Hira (Gran Turismo), Moeka Hoshi (Dependence), Tokuma Nishioka (Ultraman Mebius), Shinnosuke Abe (13 Assassins), Yuki Kura (A Girl on the Shore), Fumi Nikaido (Why Don’t You Play in Hell?) και Cosmo Jarvis (Peaky Blinders).

3 Body Problem

Κυκλοφορεί 21 Μαρτίου στο Netflix

Τι συμβαίνει στον κόσμο όταν ένας προς ένας δολοφονούνται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες τα λαμπρότερα μυαλά της ανθρωπότητας; Ένα μεγάλο sci-fi μυστήριο κρύβεται στη νέα υπερπαραγωγή του Neflix από τους DB Weiss kαι David Benioff γνωστοί για τη δημιουργία του τηελοπτικού Game of Thrones. Η ιστορία βασίζεται στο ομώνυμο best seller του Liu Cixin. 

Fallout 

Πρεμιέρα 12 Απριλίου στο Amazon Prime Video

Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα 200 χρόνια μετά την καταστροφή του πολιτισμού από έναν πυρηνικό όλεθρο. Το Vault 33 ανοίγει ξαφνικά τις πύλες του και μια κάτοικος ενός εκ των πολυτελέστατων Fallout καταφυγίων αναγκάζεται να επιστρέψει στην ραδιενεργή γη που άφησαν πίσω οι πρόγονοί της. Εκεί είναι που θα ανακαλύψουν έναν κόσμο κατεστραμμένο και που δεν έχει καμία σχέση με όσα γνώριζαν. 

Παίζουν οι: Walton Goggins (The Hateful Eight) στο ρόλο του Ghoul, έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με την Ella Purnell που είχε παίξει στο Yellowjackets. Εκείνη υποδύεται την Jean, μια νεαρή γυναίκα με έντονο χαρακτήρα που κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό. Ο Kyle MacLachlan, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από τη σειρά του Twin Peaks των David Lynch και Mark Frost, καθώς και οι Xelia Mendes-Jones (Father Stu) και Aaron Moten (Next).

The Regime 

Κυκλοφορεί την άνοιξη στο HBO

Σε μια εναλλακτική πραγματικότητα η Kate Winslet υποδύεται την Καγκελάριο μιας Κεντρικής Ευρωπαϊκής απολυταρχικής κυβέρνησης, η οποία νιώθει τον θρόνο της να τρίζει. Παίζουν επίσης οι Mattias Schoenaerts, Hugh Grant, Martha Plimpton και Andrew Riseborough. 

The Gentlemen 

Κυκλοφορεί τον Μάρτιο στο Netflix 

Το τηλεοπτικό remake της ομώνυμης ταινίας του Guy Ritchie έρχεται στο Netflix για να επαναφέρει το είδος του βρετανικού γκανγκστερ στις δόξες του. Τουλάχιστον έτσι ελπίζει ή θα μας δώσει μια καλή γουλιά από αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι την έχει επιμεληθεί εξ ολοκλήρου ο Ritchie και είναι η πρώτη του απόπειρα σε τηλεοπτική σειρά. Στο The Gentlemen πρωταγωνιστούν οι Theo James, Kaya Scodelario, Ray Winstone, Vinnie Jones Daniel Ings, Joely Richardson, Giancarlo Esposito, Chanel Cresswell, Michael Vu, Max Beesley, Jasmine Blackborow, Harry Goodwins, Dar Salim, Pearce Quigley, Ruby Sear και Peter Serafinowicz.

The Sympathizer

Κυκλοφορεί εντός του 2024 στο HBO

Πρόκειται για μια κατασκοπική σειρά όπου βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του βιετναμέζου συγγραφέα Viet Thanh Nguyen και πρωταγωνιστεί ο Hoa Xuande (Cowboy Bebop) και φυσικά ο Robert Downey Jr. όχι σε έναν ρόλο αλλά σε...τετραπλό! Και αυτό καθώς το trailer αποκαλύπτει ότι θα υποδυθεί τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικούς χαρακτήρες, με τον ένα να τον μεταμορφώνει και να τον κάνει πιο αγνώριστο από τον προηγούμενο. Κάθε μεταμόρφωση του Downey συμβολίζει και διάφορες πτυχές του Αμερικανικού καθεστώτος όπως έναν ανερχόμενο βουλευτή, έναν κατάσκοπο της CIA και έναν χολιγουντιανό σκηνοθέτη. 

Η σειρά περιγράφεται με στοιχεία κατασκοπικού θρίλερ και καυτής κοινωνικής και πολιτιστικής σάτιρας, καθώς ακολουθεί έναν γαλλοβιετναμέζο κομμουνιστή κατάσκοπο που κατά τις τελευταίες μέρες του Πολέμου του Βιετνάμ εξορίζεται στις ΗΠΑ. 

The Penguin

Κυκλοφορεί το φθινόπωρο στο HBO 

O Colin Farrell επιστρέφει στον ρόλο που τον μεταμόρφωσε σε Πιγκουίνο aka Oswald Cobblepot από την ταινία The Batman με τον Robert Pattinson. Η spinoff σειρά του σύμπαντος του Matt Reeves αποτελεί sequel της ταινίας και ενδέχεται να μας οδηγήσει στα γεγονότα του The Batman Part II. Στο cast εκτός του Farrell θα συμμετέχουν οι: Cristin Milioti, Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo, Deirdre O’Connell, Clancy Brown και Michael Zegen. Στις νεότερες προσθήκες προσώπων συναντάμε τους Carmen Ejogo (Fantastic Beasts, True Detective S3), Francois Chau (Lost, The Expanse) και David H. Holmes (High Fidelity).

The Bear 3η Σεζόν 

Κυκλοφορεί εντός του 2024 στο Disney+

Μετά τα 10 βραβεία Emmy που πήρε στο τσεπάκι του η σειρά του Christopher Storer θα επιστρέψει μέσα στο 2024. Η 3η σεζόν του The Bear θα συνεχίσει λογικά το cliffhanger φινάλε της 2ης σεζόν και θα δούμε τι απέγινε ο Carmy αφότου κλειδώθηκε στο ψυγείο τη βραδιά του ανοίγματος του ανακαινισμένου εστιατορίου του. 

Curb Your Enthusiasm 12η Σεζόν (Φινάλε)

Πρεμιέρα 4 Φεβρουαρίου στο HBO

Η κωμική σειρά του Larry David θα ρίξει φέτος αυλαία έχοντας αγαπηθεί για το ιδιαίτερο χιούμορ της. 

The Boys 4η Σεζόν

Κυκλοφορία κάποια στιγμή εντός του 2024 (φημολογείται 13 Ιουνίου) στο Amazon Prime Video

Dune: Prophecy

Κυκλοφορεί τον χειμώνα του 2024 στο HBO

Πρόκειται για την prequel σειρά του νέου κινηματογραφικού Dune δια χειρός Denis Villeneuve που μέχρι πρότινως γνωρίζαμε ως Dune: Sisterhood. Σε αυτή θα δούμε πώς δημιουργήθηκαν οι Bene Gesserit και πώς κατάφεραν να επηρεάσουν πολιτικά ολόκληρο τον γαλαξία. Η τελευταία ενημέρωση του HBO ήταν πως θα βγει στα τέλη του 2024 αλλά μεχρι σήμερα δεν έχουμε δει ούτε μια εικόνα. Πρωταγωνιστούν οι: Mark Strong, Travis Fimmel, Jade Anouka, Aoife Hinds, Emily Watson, Olivia Williams, Sarah Sofie Boussnina, Shalom Brune Franlin. 

YOU 5η σεζόν 

Κυκλοφορία: Μένει να μάθουμε (Netflix) 

Βάσει της ανακοίνωσης του Netflix υποτίθεται ότι θα βλέπαμε την 5η και τελευταία σεζόν του YOU εντός του 2024, όμως αυτό ήταν πριν τις απεργίες στο Χόλιγουντ που καθυστέρησαν τα πάντα. Ακόμη δεν έχουμε κάποια επιπλέον ενημέρωση για την τελευταία περιπέτεια του Joe Goldberg, επομένως κατά πάσα πιθανότητα να γίνει εντός του 2024. 

Ripley 

Κυκλοφορεί εντός του 2024 στο Netflix 

O Andrew Scott των Fleabag και All of Us Strangers υποδύεται τον Tom Ripley στην τηλεοπτική διασκευή του μυθιστορήματος "The Talented Mr. Ripley", το οποίο είχε γίνει ταινία το 1999 με τους Matt Damon στον ομώνυμο ρόλο. Στην προκειμένη τη σκηνοθετεί ο Steven Zaillian (σεναριογράφος του The Irishman). Μαζί του παίζουν οι Johnny Flynn και Dakota Fanning. 

Alien σειρά 

Κυκλοφορία: Μένει να μάθουμε εντός του 2024 (Disney Plus)

H σειρά που θα λαμβάνει χώρα στο σύμπαν των Alien ταινιών θα είναι κάτι το διαφορετικό και ο Noah Hawley το έχει υποσχεθεί αυτό. Όντας ο άνθρωπος που ευθύνεται για τις σειρές "Fargo" και "Legion" πρέπει να περιμένουμε να είναι μια σειρά α' επιπέδου. H σειρά του Alien θα διαδραματίζεται στη Γη και θα συνδυάζει τον τρόμο της αρχικής ταινίας του 1979 με τη δράση του sequel, του Aliens του 1986, το οποίο σκηνοθέτησε ο James Cameron. 

Θα πρωταγωνιστούν οι: Timothy Olyphant, Sydney Chandler, Alex Lawther, Samuel Blenkin, Essie Davis, Adarsh Gourav και Kit Young

Expats 

Κυκλοφορεί 26 Ιανουαρίου στο Amazon Prime Video 

H νέα σειρά με την Νικόλ Κίντμαν έρχεται στη συχνότητα της Amazon και διηγείται την ιστορία μιας πολυεθνικής κοινότητας στο Χονγκ Κογνκ των οποίων οι ζωές συναντώνται μετά από μια τραγωδία.

Mr & Mrs. Smith 

Κυκλοφορεί 2 Φεβρουαρίου στο Amazon Prime Video

Η τηλεοπτική διασκευή της ομώνυμης ταινίας του 2005 με την Αντζελίνα Τζολί και τον Μπράντ Πιτ είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της σημερινής εποχής. Ο Donald Glover υποδύεται τον κ. Σμιθ και η Maya Erskine την κα. Σμιθ στη νέα αυτή βερσιόν. Στη σειρά εμφανίζονται κι άλλα πολύ δυνατά ονόματα όπως οι Wagner Moura (Narcos), John Turturro (Severance), Alexander Skarsgard (Succession, Northman), Paul Dano (The Batman, There Will Be Blood), Eiza Gonzalez, Sarah Paulson (AHS), Ron Perlman και η Ursula Corbero (Tokyo - Money Heist). 

The Walking Dead: The Ones Who Live

Κυκλοφορεί 25 Φεβρουαρίου στο AMC

Δυο από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του σύμπαντος επιστρέφουν. Ο λόγος για τους Rick και Michonne των Andrew Lincoln και Danai Gurrira, οι οποίοι θα ειδωθούν όπως φαίνεται μετά από τόσο καιρό στον αφιλόξενο κόσμο που ζουν. Τίθεται όμως το ερώτημα αν είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν κάποτε ή αν και αυτοί έγιναν ένα με τους "walking dead". 

The New Look 

Κυκλοφορεί 14 Φεβρουαρίου στο Apple TV+

Ο Ben Mendelsohn πρωταγωνιστεί στη βιογραφική σειρά για τη ζωή του γνωστού σχεδιαστή μόδας, Christian Dior. 

The Lord of the Rings: Rings of Power 2η σεζόν

Κυκλοφορία: Μάλλον το 2024; 

Δεν είχε την απήχηση και την ανταπόκριση που θα ήθελε η Amazon η 1η σεζόν του Rings of Power, αλλά θα συνεχίσει γιατί επένδυσε σχεδόν 1 δις δολάρια για την παραγωγή της. Η 2η σεζόν έχει ολοκληρώσει από το καλοκαίρι τα γυρίσματά της και υποτίθεται ότι θα επέστρεφε στις οθόνες μας εντός του 2024. Αμφιβολίες όμως δημιουργήθηκαν όταν το Rings of Power δεν συμπεριλήφθηκε στις coming soon σειρές της Amazon και το αντίστοιχο trailer. Το τι ακριβώς συμβαίνει και αν τελικά βγει μέσα στη χρονιά παραμένει ένα ερωτηματικό. 

Star Wars: The Acolyte 

Κυκλοφορεί εντός του 2024 στο Disney+

Η πρώτη σειρά του σύμπαντος του Star Wars που θα μας μεταφέρει στην εποχή της High Republic και στο πως οι Sith ανέκτησαν υπογείως τις δυνάμεις τους οδηγώντας στα γεγονότα της prequel τριλογίας. Πρωταγωνιστές της σειράς θα είναι ο Lee Jung-jae του "Squid Game" σε ρόλο Jedi και η Amandla Stenberg του "The Eddy" και 'The Hate U Give", με την showrunner και σεναριογράφο της σειράς, Leslie Hedland (Russian Doll) να την περιγράφει με το παράξενο πάντρεμα των "Kill Bill" και "Frozen". Παίζουν επίσης οι Carrie Ann-Moss (Matrix), Dafne Keen των "Logan" και "His Dark Materials", Manny Jacinto (“Nine Perfect Strangers”), Jodie Turner-Smith (“Queen & Slim”), Rebecca Henderson (“Inventing Anna”), Charlie Barnett (“Russian Doll”),  Joonas Suotamo και Dean-Charles Chapman (“1917”).  

Feud: Capote vs The Swans 

Κυκλοφορεί 31 Ιανουαρίου στο Disney Plus