5 μικρές σειρές του Netflix που πραγματικά αξίζουν!

Προτάσεις για εσάς που θέλετε να ξεκινήσετε κάτι νέο
14 Ιανουαρίου 2024 18:36
5 μικρές σειρές του Netflix που πραγματικά αξίζουν!

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε μία νέα-μίνι σειρά στο Netflix, αλλά δεν ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε από όλον αυτό τον χαμό; Σε αυτό το άρθρο, θα σας προτείνουμε 5 μικρές σειρές που πιστεύουμε ότι αξίζουν την προσοχή σας, οι οποίες ίσως δεν έχουν ακουστεί όσο θα έπρεπε στην Ελλάδα.

Από το Dear Child που κυκλοφόρησε πρόσφατα, στο Inventing Anna που ακούστηκε περισσότερο από τις σειρές που θα βρείτε παρακάτω, αλλά και από το Maid στο Alias Grace και το Don’t F**ck with Cats: Hunting an internet killer, αυτή η λίστα έχει σίγουρα κάτι για όλους.

Να σημειωθεί, ότι έχουμε κάνει πολλές λίστες όσον αφορά σειρές και ταινίες σε υπηρεσίες όπως το Netflix και το Disney+ και μπορείτε να τις βρείτε πατώντας εδώ.

Dear Child

Το Dear Child βασίζεται στο βιβλίο "Liebes Kind" της Γερμανίδας συγγραφέως Romy Hausmann. Μέσα από 6 επεισόδια εξιστορεί την υπόθεση της απόδρασης μιας μυστηριώδους γυναίκας από την οδυνηρή αιχμαλωσία της. Οι ντετέκτιβ που αναλαμβάνουν την υπόθεση οδηγούνται από αυτή σε μια σκοτεινή αλήθεια που κρύβεται πίσω από μια άλυτη υπόθεση εξαφάνισης πριν από 13 χρόνια.

Τη σκηνοθεσία των επεισοδίων ανέλαβαν οι Isabel Kleefeld και Julian Pörksen και στο cast συμμετέχουν οι: Kim Riedle, Naila Schuberth, Sammy Schrein, Hans Löw, Haley Louise Jones, Justus von Dohnányi, Julika Jenkins, Christian Beermann, Seraphina Maria Schweiger, Özgür Karadeniz.

Inventing Anna

Το Inventing Anna είναι μια δραματική σειρά με πρωταγωνίστρια την Julia Garner που σίγουρα θα γνωρίζετε εάν έχετε παρακολουθήσει το Ozark του Netflix. Πρόκειται για ένα σόου που τα πήγε πάρα πολύ καλά όταν κυκλοφόρησε και σίγουρα αξίζει την προσοχή σας αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό με λιγότερα από δέκα επεισόδια.

Η σύνοψη σύμφωνα με το Netflix: Μια δημοσιογράφος ερευνά την υπόθεση της Anna Delvey, της σταρ του Instagram και κληρονόμου που έκλεψε τις καρδιές -και τα χρήματα- της κοινωνικής ελίτ της Νέας Υόρκης.

Παίζουν επίσης οι Arian Moayed, Katie Lowes, Alexis Floyd, Anders Holm, Anna Deavere Smith, Jeff Perry, Terry Kinney και Laverne Cox. Η δραματική σειρά είναι από το άρθρο του New York Times, “How Anna Delvey Tricked New York’s Party People”, που γράφτηκε από την Jessica Pressler και βρίσκεται και στην παραγωγή της σειράς.

Maid

Το Maid είναι επίσης εμπνευσμένο από το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Stephanie Land, Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive (best seller των New York Times), το οποίο μέσα από 10 ωριαία επεισόδια θέλει να σας παρουσιάσει μια σκληρή ιστορία επιβίωσης. Η δημιουργός του σόου, Molly Smith Metzler, σε συνεργασία με την Warner Bros. Television Studios, κατασκευάζουν ένα βαρύ, δραματικό σόου, το οποίο μιλάει για θέματα βίας, κακοποίησης και εθισμού.

Η σύνοψη της σειράς έχει ως εξής: Η απίθανη ιστορία επιβίωσης και σθένους μιας νεαρής μητέρας, η οποία παλεύει με τη φτώχεια, την κακομεταχείριση και την επανεκτίμηση του εαυτού της ενάντια στις αντιξοότητες. Εμπνευσμένη από την αυτοβιογραφία της Στέφανι Λαντ, ένα best seller των New York Times, και από τους παραγωγούς των "Shameless" και "Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα".

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στη σειρά πρωταγωνιστεί η Margaret Qualley που είχε παίξει και στο γνωστό βιντεοπαιχνίδι, Death Stranding, καθώς και οι Billy Burke, Andie MacDowell, Nick Robinson, Anika Noni Rose και Tracy Vilar.

Alias Grace

Το Alias Grace είναι επίσης μια όχι και τόσο γνωστή σειρά μιας σεζόν που κυκλοφόρησε στο Netflix το 2017. Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό δράμα όπου λαμβάνει χώρα στον Καναδά του 19ου αιώνα και αποτελείται από 6 επεισόδια σχεδόν των 40 λεπτών.

Η σύνοψη αναφέρει: Στον Καναδά του 19ου αιώνα, ένας ψυχίατρος αναρωτιέται αν μια δολοφόνος πρέπει να αθωωθεί λόγω ψυχικής διαταραχής. Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Άτγουντ.

Don't F**k With Cats: Hunting an Internet Killer

Το Don't F**k With Cats: Hunting an Internet Killer (Κάτω τα Χέρια από τις Γάτες: Το Κυνήγι του Δολοφόνου) είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ τύπου της υπηρεσίας που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Η ιστορία εδώ έχει ως εξής: Τα φρικτά βίντεο ενός διεστραμμένου εγκληματία ωθούν μια ομάδα ανθρώπων -που το παίζουν διαδικτυακοί ντετέκτιβ- σε ένα επικίνδυνο κυνηγητό που τους οδηγεί σε έναν σκοτεινό υπόκοσμο.

Το ντοκιμαντέρ σε βάζει από την αρχή στο κλίμα, με τον δράστη να βασανίζει αθώα γατάκια, τα οποία τα βιντεοσκοπεί και τα ανεβάζει στο ίντερνετ για να προκαλέσει. Ωστόσο, η ιστορία δε σταματάει εδώ και τα πράγματα από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ξεφεύγουν σε βαθμό που δεν μπορεί να συλλάβει ο νους το τι είναι ικανός να κάνει ένας άνθρωπος. Πραγματικά, βάλτε στη λίστα σας άμεσα το Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer και σας υπόσχομαι ότι δεν έχετε ξανά δει κάτι παρόμοιο.

Ποια σειρά σας "έψησε" περισσότερο να ξεκινήσετε; Πείτε μας στα σχόλια!