Τα παιχνίδια που αναζήτησαν περισσότερο οι gamers το 2023

Μαντέψτε ποιο παιχνίδι είναι στην 1η θέση!
12 Δεκεμβρίου 2023 10:03
Τα παιχνίδια που αναζήτησαν περισσότερο οι gamers το 2023

Η Google μοιράστηκε τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις που έγιναν μέσα στο 2023. Ύστερα από τις πιο δημοφιλείς σειρές, ταινίες, αλλά και τις αναζητήσεις που έκαναν περισσότερο οι Έλληνες στη φετινή χρονιά, ήρθε και η ώρα των videogames.

Αναλυτικότερα, με το 2023 να φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, η Google μοιράστηκε τα δέκα παιχνίδια που έψαξαν περισσότερο οι gamers σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα Top 10 που έχει μέσα κάποια παιχνίδια που κατά πάσα πιθανότητα δεν περιμένατε να βρείτε, αφού βλέπουμε μέχρι και το The Last of Us του PlayStation, το οποίο παρόλο που κυκλοφόρησε πριν από αρκετά χρόνια, βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα λόγω της τηλεοπτικής σειράς του HBO που έγινε viral στις αρχές της χρονιάς, αλλά -μάλλον- και λόγω του πρόσφατου remake.

Ακολουθεί η παγκόσμια λίστα με τις δημοφιλέστερες gaming αναζητήσεις για το 2023:

10) Sons of the Forest

Το Sons of the Forest είναι ένα open-world survival horror παιχνίδι που έκανε τρομερή αίσθηση το 2023 λαμβάνοντας πολύ θετικές κριτικές τόσο από δημοσιογράφους, αλλά όσο και από τους παίκτες. Αυτή τη στιγμή, ο τίτλος έχει “Overwhelmingly Positive” κριτικές στο Steam και φαίνεται ότι ο κόσμος έψαξε πολύ στο Google για να μάθει πληροφορίες γι’ αυτό. Μάλιστα, και εμείς ως Unboxholics το παίξαμε μέσα στον Μάρτιο σε ένα από τα livestreams μας.

9) Atomic Heart

Το Atomic Heart βρίσκεται στην ένατη θέση με τις δημοφιλέστερες gaming αναζητήσεις για το 2023. Πρόκειται για ένα single-player πρώτου προσώπου παιχνίδι, που έδειχνε σαν κάτι φρέσκο από τα trailers του και φαίνεται ότι αυτό έψησε τον κόσμο να το “γουγκλάρει”.

8) Diablo IV

Το Diablo IV βρίσκεται μέσα στη δεκάδα και όχι άδικα, αφού πολλοί gamers και φανατικοί της Blizzard, περίμεναν να κυκλοφορήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τελικά, το παιχνίδι τα πήγε εξαιρετικά τόσο σε reviews, αλλά και σε πωλήσεις.

7) スイカ ゲーム (Suika Game)

Το Suika Game είναι ένα ιαπωνικό puzzle παιχνίδι που φαίνεται ότι έγινε αρκετά viral μέσα στο 2023, αφού έχει την έβδομη θέση στις δημοφιλέστερες gaming αναζητήσεις. Αυτό το παιχνίδι είναι μια δημιουργία του Aladdin X και μπορείτε να το βρείτε για PC, Nintendo Switch και Android.

6) Baldur’s Gate 3

Στην έκτη θέση με τις δημοφιλέστερες gaming αναζητήσεις έχουμε το “Καλύτερο Παιχνίδι της Χρονιάς” σύμφωνα πάντα με τα βραβεία The Game Awards. Ο κόσμος το περίμενε αρκετό καιρό, και τον περασμένο Αύγουστο, η Larian Studios, το κυκλοφόρησε επίσημα για PC, ενώ αργότερα έφτασε και στα PlayStation 5 και Xbox Series X|S.

5) Starfield

To Starfield της Bethesda έχει την πέμπτη θέση στις δημοφιλέστερες αναζητήσεις της χρονιάς. Οι gamers περίμεναν με ανυπομονησία να βουτήξουν στο ολοκαίνουργιο σύμπαν που έχτισαν οι δημιουργοί των Skyrim και Fallout και αυτό φάνηκε και από τα νούμερά του, αφού θεωρήθηκε μια τεράστια εμπορική επιτυχία.

4) Battlegrounds Mobile India

Το Battlegrounds Mobile India βρίσκεται τέταρτο στη λίστα και ούτε αυτό προκαλεί έκπληξη, καθώς τα παιχνίδια τύπου PUBG είναι από τα πιο επιτυχημένα mobile παιχνίδια όλων των εποχών! Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι παίκτες “γκούγκλαραν” για το "BGM" και το 2023 για να το κατεβάσουν και να το παίξουν στο τηλέφωνό τους.

3) Connections

Το Connections έχει την τρίτη θέση σε αυτή τη λίστα, με εκατομμύρια ανθρώπους να “γκουγκλάρουν” για αυτό καθημερινά για να το βρουν και να παίξουν. Να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτό το παιχνίδι λέξεων είναι από την New York Times.

2) The Last of Us

Το πρώτο The Last of Us του PlayStation και της Naughty Dog έχει την δεύτερη θέση στις gaming αναζητήσεις και αυτό δε μας φαίνεται καθόλου παράξενο, καθώς όπως όλα δείχνουν, μετά την πρεμιέρα της τηλεοπτικής σειράς, ο κόσμος μπήκε στο Google για να ψάξει και το παιχνίδι. Ωστόσο, ίσως παίζει ρόλο και η πρόσφατη remake κυκλοφορία του παιχνιδιού για το PlayStation 5.

1) Hogwarts Legacy

Την δημοφιλέστερη gaming αναζήτηση της φετινής χρονιάς έχει το Hogwarts Legacy της Warner Bros. και αυτό φαινόταν θα λέγαμε από την αρχή. Ο τίτλος απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενώ παράλληλα είχε πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τον περασμένο Μάιο. Ένα νούμερο που σίγουρα θα έχει αυξηθεί πολύ από τότε. Ο κόσμος λατρεύει το σύμπαν του Harry Potter και μπήκε στο Google για να ψάξει πληροφορίες και για το Hogwarts Legacy, το οποίο θεωρείται από τους περισσότερους “η καλύτερη Harry Potter gaming εμπειρία”.