Αυτές είναι οι ταινίες που “γκούγκλαρε” περισσότερο ο κόσμος το 2023

Η διασημότερη μηχανή αναζήτησης αναδεικνύει τις ταινίες που “γκούγκλαραν” οι περισσότεροι
11 Δεκεμβρίου 2023 20:35
Αυτές είναι οι ταινίες που “γκούγκλαρε” περισσότερο ο κόσμος το 2023

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Google δημοσίευσε το "A Year In Search" δηλαδή την ανασκόπηση της χρονιάς για το 2023 όπου αποκαλύπτονται οι κορυφαίες αναζητήσεις της για διάφορα θέματα από την κοινωνία, τις σειρές, τα παιχνίδια και τις ταινίες που έψαξε ο κόσμος.

Τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις για τις τηλεοπτικές σειρές μπορείτε να τις βρείτε πατώντας εδώ και σε αυτό το άρθρο θα μάθετε ποιες ταινίες “γκούγκλαρε” περισσότερο ο κόσμος μέσα στη χρονιά. Όπως θα δείτε και εσείς από τη λίστα παρακάτω, θα βρείτε ταινίες όπως είναι η Barbie με πρωταγωνίστρια την Margot Robbie, η οποία ταινία μάλιστα ξεπέρασε τα 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office.

Επίσης, ο κόσμος γκούγκλαρε και ταινίες όπως είναι το Jawan, το John Wick: Chapter 4, Το Creed 3 και άλλες.

Ακολουθεί η λίστα με τις περισσότερες αναζητήσεις:


10) Pathaan

Στη δέκατη θέση συναντάμε το Pathaan, μια ταινία που έρχεται από την Ινδία από τον γνωστό σκηνοθέτη Siddharth Anand. Πρόκειται για μία ταινία δράσης που είναι το τέταρτο μέρος του YRF Spy Universe με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Shah Rukh Khan και τους Deepika Padukone, John Abraham και Ashutosh Rana. Το Pathaan κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς και φαίνεται ότι ο κόσμος την έψαξε πάρα πολύ στο Google.

9) Creed III

Στην ένατη θέση συναντάμε το Creed 3, το οποίο περίμενε πολύς κόσμος να κυκλοφορήσει. Ο Michael B. Jordan επέστρεψε στο ρόλο του Adonis Creed, ενώ παράλληλα κάθισε και στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

8) Gadar 2

Στην όγδοη θέση συναντάμε το Gadar 2 που έρχεται επίσης από την Ινδία και είναι σε σκηνοθεσία Anil Sharma. Πρόκειται για μία δραματική ταινία εποχής και τη συνέχεια του Gadar: Ek Prem Katha που κυκλοφόρησε το 2001. Όπως όλα δείχνουν, ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία να παρακολουθήσει το sequel τόσα χρόνια μετά.

7) Everything Everywhere All at Once

Τι κι αν το Everything Everywhere All at Once κυκλοφόρησε το 2022. Η Google το έχει έβδομο στη λίστα της με τις αναζητήσεις της χρονιάς, καθώς φαίνεται ότι ο κόσμος την έψαξε αρκετά και φέτος. Η ταινία τα πήγε εξαιρετικά πέρυσι όταν κυκλοφόρησε και απέσπασε 7 βραβεία Όσκαρ ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας εκείνης της χρονιάς.

6) Avatar: The Way of Water

Το Avatar: The Way of Water του James Cameron, που επίσης κυκλοφόρησε πέρυσι τον Δεκέμβριο στους κινηματογράφους, βρίσκεται στην 6η θέση στις αναζητήσεις της Google για το 2023. Έτσι, φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι γκούγκλαραν για την ταινία διάφορα πράγματα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι έβγαλε πάνω από 2.3 δισεκατομμύρια δολάρια όσο έπαιζε στους κινηματογράφους.

5) John Wick: Chapter 4

Το John Wick: Chapter 4 βρίσκεται στην Πέμπτη θέση του top 10 με τις περισσότερες αναζητήσεις της Google και όχι άδικα, αφού πολλοί περίμεναν να δουν τη μεγάλη συνέχεια του χαρακτήρα του Keanu Reeves. Ο Chad Stahelski κυκλοφόρησε φέτος το τέταρτο μέρος και τα πήγε εξαιρετικά τόσο σε κριτικές, όσο και σε εισπράξεις.

4) Sound of Freedom

To Sound of Freedom έπαιξες σε ορισμένους κινηματογράφους μέσα στο καλοκαίρι και βρισκόταν στην τέταρτη θέση στο Google για φέτος. Πρόκειται για μία ταινία θρίλερ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Alejandro Monteverde, με πρωταγωνιστές τους Jim Caviezel, Mira Sorvino και Bill Camp.

3) Jawan

Στην 3η θέση έχουμε μία ακόμη ταινία από την Ινδία, το Jawan. Πρόκειται για μία ταινία δράσης που έρχεται από τον Atlee και την Red Chillies Entertainment. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Shah Rukh Khan σε διπλό ρόλο ως πατέρας και γιος που συνεργάζονται για να διορθώσουν τη διαφθορά στην κοινωνία. Εμφανίζονται επίσης οι Nayanthara, Vijay Sethupathi, Deepika Padukone Priyamani και Sanya Malhotra.

2) Oppenheimer

Το Oppenheimer το οποίο ήθελε πολύ λίγα εκατομμύρια για να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο σε εισπράξεις, βρίσκεται στην 2η θέση των αναζητήσεων στο Google και όχι άδικα. Η ταινία του Christopher Nolan έκανε τεράστιο ντόρο όταν κυκλοφόρησε, με το κινηματογραφικό και πολιτιστικό φαινόμενο της ποπ κουλτούρας να το ονομάζει "Barbenheimer", καθώς κυκλοφόρησε μαζί με την ταινία της Barbie. Οι δύο αυτές ταινίες σάρωσαν τα πάντα φέτος και όχι άδικα.

1) Barbie

Και ναι, καλά το μαντέψατε από την αρχή. Η ταινία της Barbie με πρωταγωνίστρια την Margot Robbie σε σκηνοθεσία της Greta Gerwing ήταν η νούμερο 1 ταινία σε αναζητήσεις φέτος. Η Barbie εκτός από την φρενίτιδα που προκάλεσε σε όλα τα social media, τα πήγε εξαιρετικά και σε εισπράξεις, αφού αυτές ξεπέρασαν τα 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια, κάνοντάς την την πιο εμπορική ταινία για φέτος.

Ποια ταινία περιμένατε να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα  και δεν κατάφερε να βρεθεί τελικά; Πείτε μας στα σχόλια.