Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς σειρές του 2023 βάσει της Google

Η διασημότερη μηχανή αναζήτησης αναδεικνύει τις διασημότερες σειρές βάσει του πώς τις έψαξε το κοινό
11 Δεκεμβρίου 2023 16:33
Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς σειρές του 2023 βάσει της Google

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Google δημοσίευσε το "A Year In Search" δηλαδή την ανασκόπηση της χρονιάς για το 2023 όπου αποκαλύπτονται οι κορυφαίες αναζητήσεις της για διάφορα θέματα από την κοινωνία, την πολιτική και τον κόσμο, μέχρι συνταγές τραγούδια, σειρές και ταινίες. 

Στην προκειμένη θα ρίξουμε μια ματιά στις κορυφαίες σειρές που ανέδειξε η κορυφαία μηχανή αναζήτησης του κόσμου, η οποία λόγω της ευρύτατης χρήσης της αποτελεί και ένα σημαντικό βαρόμετρο για το που κινήθηκαν τα γούστα του κοινού. Και τα αποτελέσματα για φέτος έχουν εκπλήξεις μιας και δε θα δείτε σειρές που σίγουρα θα περιμένατε να δείτε και υπάρχουν πολλές εκπλήξεις σε αυτό το Top 10. 

Φυσικά δεν λείπουν τα ¨σιγουράκια" για φέτος που έγιναν viral, όμως η λίστα προκαλεί έκπληξη με τις σειρές που βρέθηκαν στο Top 10 των δημοφιλέστερων βάσει αναζητήσεων σειρών του 2023. Χωρίς να χρονοτριβούμε περαιτέρω, ας πάμε στο ψητό και ας δούμε τη δεκάδα με ανάποδη σειρά. 


10) Shadow and Bone

Η σειρά ξεκίνησε ως ένα από τα νέα φαινόμενα που έχτιζε το Netflix για τον κατάλογό του, καθώς επιτέλους μετέφερε σε live-action τα best-seller βιβλία της Lea Bardugo και του “Grishaverse”. Ενώ η 1η σεζόν τα πήγε περίφημα, η 2η ήταν εκ δια μέτρου αντίθετη σε τηλεθέαση από αυτά που περίμενε το Netflix και φυσικά πολύ ακριβή παραγωγή για αυτά που έφερε στα ταμεία εν τέλει, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και να μην συνεχιστεί για 3η σεζόν. Αυτό φυσικά προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στους εκατομμύρια fans του, την ώρα που το Netflix κρατάει άλλες σειρές κατώτερες -όπως λένε- από το Shadow & Bone. Λογικά λόγω της ακύρωσής του απέκτησε ξανά δημοφιλία λόγω του του σοκ της ανακοίνωσης

9) The Fall of the House of Usher

Δεν περιμέναμε πως η horror σειρά του δοκιμασμένου στο είδος, Mike Flanagan θα ήταν στη λίστα αυτή. Όπως φαίνεται όμως το νέο δημιούργημα του σκηνοθέτη των “Midnight Mass” και “Haunting of Hill House” συνδέθηκε με το κοινό και έκανε τόσο πάταγο για να βρεθεί στην 9η θέση των κορυφαίων αναζητήσεων της Google. Καθόλου άσχημα!

8) That '90s Show

Η σειρά διάδοχος και sequel του αγαπημένου του αμερικάνικου κοινού «That 70’s Show” ήταν λογικό να προκαλέσει ντόρο ειδικά από τη στιγμή που θα έπαιζε στο Netflix. Η ανακοίνωση ότι θα συνεχιστεί για 2η σεζόν φυσικά ήρθε σαν το κερασάκι στην τούρτα.

7) The Glory

Το k-drama, δηλαδή οι κορεάτικες δραματικές σειρές έχει μπει για τα καλά στις ζωές των τηλεθεατών πλέον, χάρις το Netflix και την τεράστια επένδυση που έκανε στην αγορά μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία του Squid Game. Λόγω του Part 2 της σειράς που προβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, το The Glory βρέθηκε στα trendings του Netflix και πλέον και της Google.

6) King the Land

Άλλη μία κορεάτικη σειρά που καθήλωσε τους θεατές παγκοσμίως είναι το «King in the Land” ή όπως στην Ελλάδα το ξέρουμε ως «Βασιλικό Χαμόγελο». Η ρομαντική αυτή κομεντί ήταν αρκετά χαλαρή για να την bingeάρει κανείς στο Netflix (που έχει γίνει το σπίτι του κορεατικού περιεχομένου) και το γεγονός ότι ήταν μίνι-σειρά το έκανε ευκολότερο.

5) Kaleidoscope

Μπορεί το Kaleidoscope από άποψη ποιότητας να ήταν μια κλασική μηνιαία μετριότητα του Netflix, όμως το concept και ο τρόπος που μπορούσε να το δει κανείς ήταν αρκετό για να ιντριγκάρει εκατομμύριά κόσμου να το δοκιμάσει. Ουσιαστικά η δομή των επεισοδίων ήταν τέτοια που με όποια σειρά κι αν το βλέπατε θα έβγαζε νόημα και διαφορετική αρχή, μέση και τέλος για τον καθένα αφού επέλεγε κανείς τα επεισόδια βάσει των χρωμάτων τους. Μάλιστα είχε δημιουργηθεί trends στο TikTok που πρότειναν σειρά επεισοδίων που θύμιζε διάφορα σκηνοθετικά στιλ όπως του Ταραντίνο ή του Scorsese.

4) One Piece

Η live-action σειρά του One Piece είχε να σηκώσει ένα ασύλληπτο βάρος και να ανταπεξέρθει στα κατορθώματα του anime που λατρεύτηκε εδώ και δύο δεκαετίες από εκατομμύρια κόσμο. Παρά τις αρχικές δικαιολογημένες αμφιβολίες λόγω του παρελθόντος του Netflix με anime adaptations, το One Piece του Netflix έκλεισε στόματα με την παραγωγή του, τον ρυθμό του και το ύφος που συμβάδιζε με το πόνημα του Eiichiro Oda. Αν μη τι άλλο δίκαια θα ήταν και στη λίστα της Google.

3) Ginny & Georgia

Η ντραμεντί του Netflix κέρδισε και μάλλον δίκαια το κοινό και τους συνδρομητές του, ειδικά και με τη 2η σεζόν της που προβλήθηκε τον Φεβρουάριο. Λίγους μήνες μετά ανακοινώθηκε πως θα συνεχίσει για 3η και 4η σεζόν, που ίσως να είναι και η τελευταία της.

2) Wednesday

Τι να πει κανείς για την απόλυτη σειρά-φαινόμενο αυτής της χρονιάς; Από το ότι όλοι άρχισαν να ακούν Lady Gaga και τους «The Cramps” ξανά; Ότι χόρευαν στους ρυθμούς του γκόθικ χορού που αυτοσχεδίασε η Jenna Ortega στο TikTok; Ή ότι έγινε η 2η πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών στο Netflix; Όλα αυτά και πολλά ακόμη συνέθεσαν ώστε η spinoff σειρά της Οικογένειας Άνταμς να γίνει μια ανεπανάληπτη επιτυχία δια χειρός Tim Burton.

1) The Last of Us

Από τις σειρές που επίσης κατέκλεισαν τα social media λόγω του ότι κουβαλούσε ένα ιδιαίτερα βαρύ όνομα στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Επίσης παρά τις αμφιβολίες που υπήρξαν η live-action μεταφορά του ήδη κινηματογραφικού παιχνιδιού της Naughty Dog, πέτυχε σχεδόν όλες τις σωστές νότες με αποτέλεσμα να αγαπηθεί από τους fans του videogame αλλά και να γνωρίσει τη ζοφερή ιστορία του Joel και της Ellie, ένα ολόφρεσκο κοινό. Όλοι πλέον περιμένουν τη 2η σεζόν που θα βγει το 2025. 

Ποια σειρά περιμένατε να είναι στη λίστα και δεν κατάφερε να βρεθεί τελικά; Πείτε μας στα σχόλια.