iOS 17.1: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επόμενη μεγάλη ενημέρωση των iPhone

Αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα
22 Οκτωβρίου 2023 12:27
iOS 17.1: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επόμενη μεγάλη ενημέρωση των iPhone

Το iOS 17.1 βρίσκεται σε best test εδώ και περίπου έναν μήνα και μέσα στην βδομάδα θα γίνει επιτέλους διαθέσιμο σε όλους. Η Apple πρόκειται να φέρει νέα χαρακτηριστικά στα iPhone, αλλά και να βελτιώσει μερικά bugs και crashes που είχαν εντοπίσει οι χρήστες όταν έφτασε το iOS 17.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία διαθεσιμότητας του νέου update, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του 9to5mac, η εταιρία θα το φέρει σε όλους τους χρήστες την Τρίτη 24 Οκτωβρίου. Αν ισχύει ή όχι αυτό θα το μάθουμε τις επόμενες ώρες, ωστόσο, παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που θα φέρει αυτή η ενημέρωση.

Η Apple θα λύσει το πρόβλημα της υπερβολικής ακτινοβολίας

Με το iOS 17.1, το iPhone 12 θα γίνει ξανά νόμιμο στη Γαλλία. Η Apple μείωσε την ακτινοβολία που εκπέμπει η συσκευή όταν είναι τοποθετημένη πάνω σε κάποια στατική επιφάνεια, εκτός σώματος. Το iPhone 12 δε θα μπορεί πλέον να αυξάνει την ενέργεια της κεραίας του σε αυτή την κατάσταση, με αποτέλεσμα μειωμένο SAR, για να πιάνει τα νόμιμα όρια. Η λήψη σήματος ενδέχεται να μειωθεί ελαφρώς σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά οι περισσότεροι χρήστες δε θα δουν μεγάλη διαφορά.

Θα λυθεί το θέμα με την υπερβολική κατανάλωση ενέργειας των iPhone και Apple Watch

Με την άφιξη του iOS 17.1, η Apple πρόκειται να επιλύσει το πρόβλημα υπερβολικής κατανάλωσης ενέργειας όταν ένα iPhone είναι συνδεδεμένο σε Apple Watch.

Νέες λειτουργίες στο Apple Music

Με τη νέα Apple Music εφαρμογή του iOS 17.1 θα μπορείτε να βάζετε στα αγαπημένα σας τραγούδια, άλμπουμ, playlists και καλλιτέχνες στα αγαπημένα σας. Όλα τα αγαπημένα θα αποθηκεύονται στη βιβλιοθήκη σας και θα βελτιώνουν τις μελλοντικές προτάσεις του αλγορίθμου. Μάλιστα, θα υπάρχει συντόμευση για ‘Favorite’ και στο Now Playing widget της οθόνης κλειδώματος. Εάν ένα αστέρι εμφανίζεται δίπλα σε ένα άλμπουμ, αυτό σημαίνει πως αυτό υπάρχει στα Favorites, ενώ αν υπάρχει μια τελίτσα δίπλα σε ένα κομμάτι, αυτό σημαίνει πως είναι το κομμάτι που έχετε ακούσει τις περισσότερες φορές από το εκάστοτε άλμπουμ.

Η νέα λειτουργία των Αγαπημένων αντικαθιστά πρακτικά το προηγούμενο ‘Love’ σύστημα και δεν είναι η μόνη αλλαγή που ετοιμάζει η Apple. Μελλοντικά η εταιρία θα προσθέσει και μια αυτόματη playlist που θα περιλαμβάνει όλα τα κομμάτια που έχετε στα αγαπημένα σας, καθώς και τη δυνατότητα να δημιουργήσετε συνεργατικές playlists με φίλους σας.

Νέα δυνατότητα με το AirDrop

Με το iOS 17.1, η Apple θα προσθέσει μια νέα δυνατότητα στο AirDrop που θα σας αφήνει να μεταφέρετε μεγαλύτερα αρχεία μέσω ίντερνετ. Αυτό το είχαμε δει για πρώτη φορά στο WWDC τον περασμένο Ιούνιο, αλλά δεν είχε έρθει με την κυκλοφορία του iOS 17. Εκτός από το Wi-Fi, θα μπορείτε να στέλνετε τα αρχεία και μέσα από τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Νέα λειτουργεία και στο πορτοφόλι

Με το επερχόμενο update θα έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε τη δραστηριότητα των Discover πιστωτικών καρτών σας απευθείας από το Wallet (Πορτοφόλι), ενώ η εταιρία θα διορθώσει και μερικά crashes που είχαν ορισμένοι κάτοχοι iPhone όταν άνοιγαν την εφαρμογή.

Ο φακός θα φαίνεται στο Dynamic Island

Με το iOS 17.1, όταν έχετε ενεργοποιημένο το φακό του τηλεφώνου σας θα φαίνεται κανονικά και στο Dynamic Island, καθώς μπορεί να βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο και να ανάψει κατά λάθος ο φακός όταν το έχετε κλειδωμένο και να μην το γνωρίζετε. Μια λεπτομέρεια που σίγουρα θα φανεί χρήσιμη ορισμένες φορές.

Νέες δυνατότητες τυχαίας αναπαραγωγής φωτογραφιών στην οθόνη κλειδώματος

Το iOS 17.1 αντιμετωπίζει ένα παράπονο σχετικά με την επιλογή Photo Shuffle στην οθόνη κλειδώματος του iPhone. Η επιλογή αυτή ήρθε πέρυσι και έλεγε τυχαίες φωτογραφίες σας για την οθόνη κλειδώματος, αλλά με τη νέα αναβάθμιση η Apple θα σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγετε εσείς ένα συγκεκριμένο άλμπουμ που έχετε αποθηκευμένο στο τηλέφωνό σας.

Καλύτερη υποστήριξη χειριστηρίων

Το iOS 17.1 δίνει τη δυνατότητα στα iPhones να συνδεθούν και να χρησιμοποιήσουν και το ασύρματο Nintendo Switch N64 Controller.

Δυνατότητα αυτόματης επέκτασης των wallpapers

Αν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα wallpaper που δε χωρά στην οθόνη του iPhone σας, με το iOS 17.1 θα μπορείτε να το επεκτείνετε αυτόματα μέσα από τη νέα "Extend" επιλογή του λειτουργικού.

Αλλάζει το StandBy

Έρχεται ένας νέος λεπτομερέστατος έλεγχος του StandBy mode, όπως παραδείγματος χάρη θα σας αφήνει να απενεργοποιείτε την οθόνη του τηλεφώνου εντελώς μετά από 20 λεπτά ή και ποτέ. Αυτή η δυνατότητα δεν υπήρχε πριν και όταν η συσκευή ήταν σε αναμονή άναβε διαρκώς.

Πηγή: 9to5mac

Tags: