Η άγνωστη ιστορία των Pokémon Gold και Silver και το…Silent Hill!

Τα Pokémon Gold και Pokémon Silver κυκλοφόρησαν στην Αμερική πριν από 23 χρόνια
17 Οκτωβρίου 2023 10:48
Η άγνωστη ιστορία των Pokémon Gold και Silver και το…Silent Hill!

Τα Pokémon Gold και Pokémon Silver γιόρτασαν εχθές, 16 Οκτωβρίου τα 23 τους χρόνια, μιας και είχαν κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2000 στην Αμερική. Ωστόσο, οι τίτλοι της Game Freak έγιναν πρώτα διαθέσιμοι στην Ιαπωνία και πιο συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 1999. Με αφορμή, όμως, την επέτειό τους πήραμε την αφορμή να σας διηγηθούμε μια άγνωστη ιστορία που δε γνωρίζουν πολλοί, που αφορά τα δύο αυτά παιχνίδια και το Silent Hill της Konami.

Πριν περάσουμε στη ιστορία μας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο director αυτών των κλασσικών παιχνιδιών ήταν ο Satoshi Tajiri, ο οποίος βρισκόταν και στην παραγωγή με τους Takehiro Izushi, Takashi Kawaguchi και Tsunekazu Ishihara.

Τα Pokémon Gold και Pokémon Silver κυκλοφόρησαν στο Game Boy Color γνωρίζοντας τεράστια εμπορική επιτυχία και ιδιαίτερη συμπάθια από τους λάτρεις της σειράς, μιας και είχε εισάγει την 2η γενιά των εμβληματικών πλασμάτων. Με την Gen II, τα Gold και Silver είχαν φέρει 100 νέα είδη Pokémon, ενώ και τα δύο παιχνίδια είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Ωστόσο, έχουν σε μεγάλο βαθμό την ίδια πλοκή και, ενώ και τα δύο μπορούν να παιχτούν χωριστά, είναι απαραίτητο να γίνει ανταλλαγή μεταξύ αυτών των παιχνιδιών και των προκατόχων τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί το Pokédex.

Όπως διαβάσατε και από τον τίτλο, υπάρχει μια ιστορία που μετράει χρόνια πριν, λίγο πριν κυκλοφορήσουν τα παιχνίδια στην Ιαπωνία και στις άλλες χώρες. Αν έχετε παίξει ένα από τα δύο παιχνίδια (ή και την Crystal), σίγουρα θα θυμάστε την εμβληματική πόλη New Bark Town (Wakaba Town στα ιαπωνικά).

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, η πόλη είχε ένα πολύ διαφορετικό όνομα που οι περισσότεροι από εσάς κατά πάσα πιθανότητα θα γνωρίζετε. Η πόλη ονομαζόταν αρχικά Silent Hills και όχι επίτηδες, ούτε ως φόρο τιμής στα παιχνίδια της Konami. Ήταν απλά σύμπτωση.

Το Silent Hill είχε κυκλοφορήσει στο PlayStation όταν βρισκόταν ήδη υπό ανάπτυξη το Pokémon Gold και το Pokémon Silver και για να αποφύγει η Game Freak να μοιραστεί το ίδιο όνομα με τον survival horror τίτλο της Konami, θεώρησε ότι θα ήταν καλύτερο να αλλάξει το όνομα εντελώς και να αποφύγει οποιαδήποτε σύγχυση θα μπορούσε να προκαλέσει στους παίκτες.

Μάλιστα, υπήρχε κάποτε και ένα demo που έδειχνε πως θα έμοιαζε η Silent Hill των Gold και Silver και παρακάτω μπορείτε να βρείτε μία εικόνα από την ανάπτυξή τη χρονολογία 1997. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι η πόλη άλλαξε ελαφρώς και εμφανισιακά, ενώ βρέθηκε τελικά και σε μία άλλη διαφορετική τοποθεσία.

Για την ιστορία, η New Bark Town είναι η γενέτειρα του κεντρικού πρωταγωνιστή των Gold και Silver, αλλά και του Professor Elm.