Η Pocketpair κατηγορεί άλλες εταιρίες που βγάζουν κλώνους του Palworld

Μία από αυτές είναι και η Tencent
17 Απριλίου 2024 08:49
Η Pocketpair κατηγορεί άλλες εταιρίες που βγάζουν κλώνους του Palworld

Στις αρχές του Ιανουαρίου, η Pocketpair (άγνωστη εταιρία τότε) φέρνει στη δημοσιότητα το νέο βιντεοπαιχνίδι της που έμελλε εν τέλει να γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το Palworld, ένα RPG παιχνίδι με πλάσματα που έμοιαζε πολύ σε ένα ακόμη λατρεμένο franchise, αυτό των Pokémon.

Ο τίτλος άρεσε σε πολλούς παίκτες, ενώ άλλοι δεν εντυπωσιάστηκαν καθόλου λέγοντας ότι είναι απλώς ένας κλώνος των θρυλικών παιχνιδιών της The Pokémon Company. Ωστόσο, φαίνεται ότι αρκετές εταιρίες και ομάδες ανάπτυξης θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα και αυτή τη στιγμή κατηγορούνται από το ίδιο το αφεντικό της Pocketpair.

Όπως μαθαίνουμε από το IGN, ο CEO της PocketPair, Takuro Mizobe, ανέβασε εικόνα από ένα παιχνίδι που έρχεται στο PC, αλλά και στα κινητά τηλέφωνα που ονομάζεται Auroria, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ένας κλώνος του Palworld.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του και η εικόνα του παιχνιδιού:

Η Tencent (πασίγνωστη κινεζική εταιρία) φτιάχνει ήδη έναν κλώνο του Palworld! Στην Κίνα, πολλές εταιρίες αναπτύσσουν ταυτόχρονα κλώνους παιχνίδια για τα κινητά τηλέφωνα και τα budgets τους έχουν ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια γιεν, ένα νούμερο 10 φορές μεγαλύτερο από το Palworld. Την επόμενη χρονιά, μπορεί να δούμε πολλά παιχνίδια με πλάσματα επιπέδου Genshin Impact… Ζούμε απίστευτες στιγμές…

Το Auroria έχει ήδη σελίδα στο Steam και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024 με ομάδα ανάπτυξης την Tianjin Wumai Technology Co., Ltd. Περιγράφεται ως ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου με multiplayer και co-op στοιχεία με επίκεντρο την επιβίωση, τη δημιουργία βάσης και την απόκτηση διάφορων “Pals”/συντρόφων.

Για την ιστορία, το Palworld είχε ένα από τα μεγαλύτερα λανσαρίσματα στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών, με νούμερα που ζαλίζουν, ενώ το προσωπικό της Pocketpair είχε λάβει και απειλές όταν κυκλοφόρησε το παιχνίδι από fans των Pokémon, ενώ και η Nintendo είχε κινηθεί γρήγορα για να αφαιρέσει mods που πρόσθεταν Pokémon πλάσματα μέσα στο παιχνίδι της Pocketpair.