Έρχεται το Palworld σε PS5 και Switch; Νέες δηλώσεις

Συζητήσεις περί εξαγοράς της Pocketpair
15 Μαρτίου 2024 23:59
Έρχεται το Palworld σε PS5 και Switch; Νέες δηλώσεις

Η Pocketpair μετράει ακόμη τα τεράστια έσοδά της από τους 25 εκατομμύρια -και πλέον- παίκτες που μετράει το Palworld, μόνο που ο πιο viral τίτλος των τελευταίων μηνών έχει περιορισμένη κυκλοφορία όσον αφορά τις πλατφόρμες. 

Πέραν του PC, το Palworld είναι διαθέσιμο μόνο στο Xbox Series X|S και ακόμη δεν έχει γίνει λόγος για τον ερχομό του στις πλατφόρμες της Sony και της Nintendo, δηλαδή στο PlayStation 5 ή το Nintendo Switch, παρά την πολύ μεγάλη ζήτηση που υπάρχει. Ο CEO της Pocketpair και director του Palworld, Takuro Mizobe μίλησε εφ'ολης της ύλης στο Bloomberg, τόσο για το μέλλον του παιχνιδιού όσο και της εταιρίας του. 

Επιβεβαίωσε ότι πράγματι η Pocketpair συζητάει το ενδεχόμενο να έρθει σε περισσότερες πλατφόρμες άρα το Palworld είναι καθοδόν και σε άλλες κονσόλες, με πιο πιθανά το PS5 και το Switch. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ο χρονικός ορίζοντας της κυκλοφορίας του πέραν της Xbox έκδοσης. Στα όσα είπε για το μέλλον της Pocketpair, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Takuro Mizube είναι ανοιχτός σε πιθανή συνεργασία με μεγάλο publisher ή platform holder, ακόμη και για το ενδεχόμενο εξαγοράς της. Σε αυτό το σημείο όμως τόνισε ότι δεν έχει προχωρήσει σε συζητήσεις για την εξαγορά της από την Microsoft, παρά την συνεργασία που έχουν λόγω του Xbox Game Pass. 

"Είμαστε και θα παραμείνουμε ένα μικρό στούντιο. Θέλω να φτιάξω πολλά μικρά παιχνίδια. Τα παιχνίδια με μεγάλο προϋπολογισμό triple-A δεν είναι για εμάς", δήλωσε ο Mizobe. Πρόσθεσε επίσης ότι: "Τα παιχνίδια είναι πιο διασκεδαστικά όταν παίζεις με φίλους, Ένα παιχνίδι χωρίς multiplayer mode απλά δεν ταιριάζει στην εποχή που ζούμε σήμερα".

Μέχρι σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο third party παιχνίδι που λανσάρεται στην συνδρομητική υπηρεσία του Xbox, ενώ τα έσοδα από τους πάνω από 25 εκατομμύρια παίκτες υπολογίζονται χονδρικά γύρω στα $300-350 εκατομμύρια δολάρια. Το ίδιο το Palword είχε κόστος ανάπτυξης που δεν ξεπέρασε τα $6.75 εκατομμύρια δολάρια

Tags: